Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJA GLASA, U VALJEVU 77.176 LJUDI BIRA NOVU VLAST Featured

1glasanje kutija 2

18.25 / U Valjevu je do 18 časova  glasaloo 45,22 posto građana upisanih u birački spisak, potvrdila je  Gradska izborna komisija (GIK). Podaci su rezultat utvrđenog stanja na pet biračkih mesta  određenih  kao reprezentativan uzorak Republičke  izborne komisije za Valjevo.

Izlaznost je danas veća u odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2016. godine, kada je do  18 časova  glasalo 43,91 posto birača. 

izbori nn crna

17.30 IZLAZNOST NA IZBORIMA U VALJEVU DO 17 SATI do 37%

Prema podacima posmatračke misije CRTA, do 17 časova izlaznost birača na parlamentarnim izborima u SR Srbiji je  37,8 odsto.

U Valjevu na osnovu 5 reprezentativnih uzoraka od ukupno 118 biračkih mesta četiri sata pre zatvaranja birališta izašlo je 36 odsto birača. U Tehničkoj školi na glasačkom mestu broj 10 od  1838 građana je  do 17.30 je njih  768 izašlo na izbore. 

izbori tehn s 1

izbori teh pindja1

izbori tehn2

izbori teh jelena

Na teritoriji  grada Valjeva pravo glasa ima  77.176 punoletnih građana.

Posmatrači misije CRTA prisutni su takođe na 500 izbornih mesta.

Prema podacima CRTA NA 13 % biračkih mesta GLASANJE je počelo sa zakašnjenjem. Na tri biračka mesta nije bila dozvoljena kontrola Crtinih posmatrača, ali je odobrena nakon intervencije sa RIK, rekao je Raša Nedeljkov, programski direktor organizacije CRTA.

Na 96 odsto biračkih mesta u Srbiji je organizovan proces u skladu sa zakonom i na 97 odsto su obezbeđeni svi uslovi za rad, na istom procentu RIK je dostavila zaštitne maske i rukavice, na 99 odsto biračkih mesta izborni materijal je dostavljen sa zatvornicom, kao što je i propisano i kontrolni listić je ubačen sa glasanjem prvog birača.

Prema podacima CRTA na 13 odsto biračkih mesta počelo je sa malim zakašnjenjem. Na tri biračka mesta nije bila dozvoljena kontrola Crtinih posmatrača, ali je odobrena nakon intervencije sa RIK, rekao je Raša Nedeljkov, programski direktor organizacije CRTA.

Na dva odsto zabeležene su ozbiljnije nepravilnosti, međutim, kako je rekao Nedeljkov, radi se o pojedinačnim slučajevima - ugrožavanje tajnosti glasanja, kutija nije zapečaćena na ispravan način...

U Valjevu je  početak izbora kasnio u Novom naselju, zbog problema sa voskom i kanapom za biračke kutije, ali i zbog neispravnih kontrolnih lampi.

Na biračkom mestu broj 23 u OŠ Desanka Maksimović od 2.100 glasača do 17.30 njih 821.

izbori nn 00

izbor nn zena

izbori nn izlaz

Uočeni su i "evidentičari" u automobilima sa listama glasača. U Petnici je zabeležen pokušaj uručenja liste glasaču za parlamentarne izbore, aiko je on tražio  listu za lokal. Nesporazum je ubrzo ispravaljen i Tomislav Trifunović je dobio listu koju je tražio.

tomilsav trifunović

07.19.00  21.06.2020.

U Srbiji su jutros u 7 sati  otvorena birališta. U  trci za republički parlament je 21 lista, za pokrajinski nivo 9 izbornih lista, a u Valjevu za gradski parlament se bore predstavnici  9 lista.

Konačan broj birača u Republici Srbiji je 6.584.376

Širom Srbije otvoreno je 8.253 biračkih mesta, na Kosovu i Metohiji 90, a u inostranstvu može se glasati na  43 biračka mesta.

U Valjevu na 118 biračkih mesta pravo glasa ima 77.176 punoletnih građana, u odnosu na 2016. u biračkom   spisku je  2.349 građana manje.1glasanje odbor mz hala

Za lokalne izbore u Valjevu proglašeno je devet izbornih lista.

Lista broj jedan je  Srpska napredna stranka  "Aleksandar Vučić- Za našu decu" sa prikupljenih  1683 potpisa podrške. Prvi na listi sa  51 kandidat za odbornika je  profesor fizičkog vaspitanja Lazar Gojković (36) kandidat za gradonačelnika.

Lista broj dva  je Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma"uz podršku 1537 birača. Listu  od 51. odbornika predvodi kandidat  za gradonačelnika  diplomirani ekonomista Đorđe Milanović (36).

 Lista broj tri je  "Aleksanar Šapić - Pobeda za Valjevo". Listu je podržalo 519 birača a prvi  od predloženih 17 kandidata za 51 odborničko mesto, je penzioner Nebojša Tadić (52).

 Lista broj ćetiri je  "Velimir Ilić, Dragoljub Krstić - Pobeda, Nova Srbija - Narodni blok". Prvi na listi, od 17 kandidata  uz  podršku  525 birača je je mašinski inženjer Dragoljub Krstić (64).

 Peta izborna lista  je Grupa građana Lokalni front Va - Slobodni ljudi". Ukupno  20 kandidata za odbornike u gradskom parlamentu je podržalo 675 građana. Prvi na listi je profesor geografije Ljubomir Radović (38).

Šesta izborna lista  je "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka". Prvi na listi, od 17 kandidata za 51 odbornika, uz  podršku  516 građana, je diplomirani pravnik Veran Panić (67).

Sedma izborna lista je "Snežana Spajić - vratimo osmeh Valjevu (Stranka Moderne Srbije, Demokratska stranka srbije-Metla 2020)" sa 17 kandidata za 51 odbornika u lokalnom parlamentu. Prva na listi sa  podrškom 517 građana, je preduzetnik Snežana Spajić (59).

Osma lista je je Grupa građana "Brđanska inicijativa-Valjevo-Valjevci pre svega, Nemanja Radojičić", Ukupno  17 kandidata za 51 odbornika u lokalnom parlamentu predvodi  profesor umetnosti Nemanja Radojičić (42).

Deveta izborna lista je "Za Kraljevinu Srbiju" (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front). Prvi na listi sa 17 kandidata uz  podršku  529 građana je ugostitelj MiroslavTomić (40).

Iizborna tišina traje od 19. juna u ponoć i završava se večeras u 20 časova, po  i zatvaranju biračkih mesta. Identitet na glasanju se dokazuje važećom ličnom kartom ili važećim pasoše

Pravilno popunjen  glasački  listić  je samo ako je  zaokružena jedna izborna lista,  redni broj ispred naziva jedne izborne liste

Zbog epidemije korona virusa preporuka je da dolazite na  glasanje dođu sa maskom i rukavicama

Prve procene rezultata očekuju se po zatvaranju birališta, a zvanične konačne rezultate RIK saopštava najkasnije 96 časova od završetka glasanja. izborni postupak na KiM se sprovodi uz podršku OEBS-a, a organi za sprovođenje izbora na teritoriji KiM su Republička izborna komisija i birački odbori

Cenzus je tri odsto od broja izašlih birača

Tokom dana  aktuelne vesti o izborima pratite na našem portalu Moj svet sporta.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas