Logo
Print this page

BOKSERSKI SPEKTAKL U VALJEVU ŠAMPION METALAC ČEKA VICEŠAMPIONA LOZNICU! Featured

1metalac loznica

Nema više dileme, otklonjene su sve sumnje šampion, sada nazvane Super Bokserske lige Srbije, valjevski Metalac večeras u 19.30 sati boksuje prvi meč polufinala plej ofa. Rival je vicešampion Loznica.

Valjevci su spremili moćan tim da pokaže veštinu i  htenje da mogu da nastavi pohod ka drugoj uzastopnoj titulu. Posle šest meseci ponovo će u ring u dresu prvaka, neprikosnoveni šampioni Milutin  Stanković, Dušan Janjić i Dejan Dašić: Sa  Slobom  Jovanovićem su spremni za meč sezone. Valjevce su pojačili naslednici legendarnog Teofila Stivensona, Kubanci bivši prvak sveta i višestruki šampion Kube Joangel Moja i Antoni Baseira Fernandez. Ime  sedmog borca saznaćemo na merenju u danas u podne u Domu boksa šampiona Srbije.

Aduti Lozničana šampion države Sandro Poletan,  mlađani Šapčanin Semiz Aličić,  osvajač zlatne medalje na juniorskom šampionatu Evrope u Rusiji i  šampion BiH Adem Fetahović. Novo ime je superteškaš" "Amerikanac" Dušan Veletić, zamena Luki Pratljačiću, Hrvatu odsutnom zbog korona virusa.

Lozničani spremaju za Metalac i još neko iznenađenje, po svoj prilici reč je o teškašu Bojanu Čestiću, a svoju šansu čekaju Dragan Veljković, Jovanović i Filipović.

Većina imena i uspesi majstora ringa iz  obe ekipe su  garant da će Valjevo i Srbija  posredstvom Arene sport večeras od 19.30 sati prisustvovati spektaklu.

Posle šestomesečne   pauze 4 najbolje plasirana tima u obe grupe BLS, žele titulu, a pehar će pripasti najboljem.

Valjevci poštuju rivala, ne osvrću se na pretnje ljutog rivala, i najavu da dolaze da već u Valjevu overe finale.

"Sportski je želeti pobedu, ljudski je nadati se, ali večeras neće biti iznenadjena. Metalac će pobediti, sa dovoljnom razlikom za miran put na revanš 2.jula u Loznici", kategoričan je rerezentativac Srbije Dušan Janjić.

Boksersko Valjevo očekuje fer i i korektno suđenje. Najzagriženiji upozoravaju bele košulje, da budu na visini zadatka, i ne pomišljaju na greške. Propuste viđene na  prošlogodišnjem derbiju u Lagatoru, katrgorični su, neće tolerisate.

Na sreću Metalac je tada posle 4:12 u Lagatoru, a isti rezultat je bio na Studentu u prvom meču za valjevsko tim,   furioznim pobedama u Kragujevcu i NIšu trasirao put ka ostvarenju sna svih generacija valjevskih sportista. Osvojena je prva titula za grad Valjevo u ekipnom sportu, koji svoje mesto ima i na OIlimpijskim igrama.

Meč je prijavljen sa "epitetom"   dogadjaja visokog rizika.

Čim je nestala neizvesnost i potvrđeno da će derbija biti  nastala je jagma za ulaznicama, tako da samo ko dođe na vreme može računati na ulaz. Zbog bezbednosnih mera, socijalne distance broj  gledalaca u dvorani Student će biti ograničen, a za goste je obezbeđen određen broj ulaznica.

I Metalac i Loznica su zabeležli po tri pobede u isto toliko mečeva u BLS.

Sinoć na treningu smo se uverili da duga pauza nije ostavila traga na boksere Metalca, samouveerne i orne da već u prvom  meču "prijatno razočaraju" Lozničane i  steknu odlučuju prednost pred revanš 2.jula u Loznici. U drugom polufinalu Radnički na Crvenom Krstu dočekuje niški Nissus.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.