Logo
Print this page

PETNICA OD DANAS KONAČNO "RADI" Featured

1src p 3

Pandemija korona virusa  drastično, čak  za mesec dana je pomerila početak sezone kupanja  u SRC Petnica. Zeleno svetlo je konačno upaljeno i danas u 9 sati  SRC Petnica je počeo sa radom!

Na saglasnost nadležnih se čekalo samo u Valjevu do danas dok se u dok su bazeni u drugim sredinama uveliko u funkciji.

Od 1.juna olimpijski bazen su koristili  isključivo  vaterpolisti i plivači.

1src petnica 2020

„ Sve je bilo spremno za početak sezone,  još krajem maja. Zavod za javno zdravlje je smatrao da treba još sačekati,  i dozvolio da bazen koriste samo  sportisti, kaže direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović i potseća šta se e u međuvremenu promenilo.

"Mere  fizičke distance i dezo barijere oduvek  uvek prisutne  i naravno na prvom mestu  sami gradjani sa  odgovornim ponašanjem  su faktor X da konačno počnemo sa radom. Danas će Vlada RS i Krizni štab doneti odluku o posebnim merama na kupalištima na otvorenom".

Nadamo se najboljem posebno jer Valjevo kao što nikada nije ni bilo ni danas  nije "Vuhan"

Odlukom ustanove i Upravog odbora da se cene u Valjevu ne menjaju su primer  poštovanja  Valjevki i Valjevaca!1src petnica mali bazeni

Cene u iste kao i prošlog leta. Celodnevna ulaznica je 250 dinara a od 15 sati 170 dinara. Ulaz za decu od 3 do 7 godina je 100 dinara, a za najstariju populaciju penzionere 170 dinara. Kolektivno kupanje  je  150 din, noćno 200,  dok je školski čas 80 dinara. Mesečna pretplatna ulaznica je 2500 dinara, dok je celosezonska ulaznica 4500 din, Obuka neplivača, škole plivanja i vaterpola su 3500 dinara. Sportski dan za učenike osnovnih škola je 150 dinara, dok je ulaz za decu do 3 godine besplatan.

Podatak da su cene u drugim sredinama  u okrugu počev od Vrujaca gotovo duplo veće sve govori, kao i činjenica da je konačno "sazrelo" da Petnica posle 40 godina  dobije novi otvoren olimpijski bazen.

Grad Valjevo  ovog leta konačno treba da stavi prst na čelo i počne  izgradnju svoje  Arene. Nw treba da bude kao ona iz 1997. Vlade Slavice  sa 10.000 mesta. Dovoljna je i "samo" tri puta manja hala sportova, ali i zatvoren olimpijski bazen. Valjevo je grad od 90.000 i više više građana, preko 5.000 osnovaca.

Vreme je da se konačno stav i prst na čelo pobednici  danas konačno završenih izbora, sa 20 i kusur hiljada dobijenih glasova 21.juna na lokalnim izborima.

Vreme je  počne da se rade i  interesu građana Valjeva.

Dosta je bilo tenedirsianja i menderisanja, za šoderisanja, asfaltiranja narodnim marama, seoskih dćada i sokaka,  za pune džepove zna se koga i zašto, valjda konačno bivše štetočine što ih i partija baci na otpad istorije.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.