Logo
Print this page

NEKADA UZDANICA METALCA MARKO LJUBIČIĆ PONOVO U CIBONI Featured

marko ljub foto Goran Mehkek Marko Ljubičić plej Metalca i najbolji igrač KLS u sezoni 2010/2011,  takođe perjanica valjevskog tima prve sezone u ABA ligi(2014-2015) kada je osvojeno šesto mesto i obezbeđen plasman u Evro Kup, ovog leta se ponovo,  po drugi put vratio u Cibonu.

Rođeni Novosađanin od  danas je po drugi put član Cibone. Marko Ljubičić  se posle godinu dana igranja u Mađarskoj se vratio u Zagreb. Sa  Cibonom je u sezoni  2018-19  osvojio titulu prvaka Hrvatske.

Ljubičić je tokom bogate karijere nosio dres Superfunda, podgoričke Budućnosti, grčkog Ikarosa, ukrajinskom Čerkasija, Meridijane iz Novog Sada, španske Manrese, skopskog MZT-a i FMP-a iz Železnika. Poslednju sezonu proveo je u mađarskom  Alba Fehervaru klubu iz Sekešfehervara(Stolni Beograd) grada poznatijem široj javnosti po fudbalu i Videotonu.

Marko Ljubičić se uvek rado priseča svoje valjevske priče.

"Dve divne sezone sam proveo u Valjevu. U p0rvoj je sve krenulo pravim putem kada smo pobedili u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. u druga j je bila fanstatična u AB ligi. Sjajna atmosfera, divni ljudi, na terenu, pravi momci. Goran Đukić  me posle svake ljute bitke "vraćao u život" svojim zlatnim rukama. Veliko poštovanje za dr Boška Đukanovića i trenera Vladu Đokića. Naravno ništa bez "sedme sile" proofesionalne i odvažne da uvek afirmiše prave vrednosti, ali i ukaže na sve slabosti i probleme ", rekao je za naš portal Ljubičić

Još jedan detalj vezan za  gospodstvo Ljubičića.

Marko je jedan od retkih igrača  vremena ABA lige, koji je oprostio sva svoja potraživanja  od KK Metalac!   

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.