Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VEČERAS ZAPRAŠIVANJE KOMARACA, ZAŠTITE PČELE! Featured

zaprasivanje

JKP Vidrak Valjevo angažovalo je  firmu Delfin trade Beograd da večeras od 18 do 21 sat izvrši tretman zaprašivanja odraslih formi komaraca sa zemlje na teritorii grada Valjeva, na Divčibarama i  u Brankovini, kao i pored svih valjevskih reka i priobalja.

Kako se navodi u obaveštenju JKP Vidrak Valjevo ukoliko budu povoljni meteorološki uslovi sa zemlje će se tretirati zelene površine u gradu i to  u parkovima: Jadar, Pećina, Vidrak, Peti Puk,  i u spomen Parku u Brankovini, kao i na zelenim površinamai  u stambenim naseljima, Tretiraće se i zelene površine na Divčibarama.

Zapraživaće se  stadioni:  Park Pećina, Senjak, Peti Puk, Krušik, kao i  zelene i neuređene površine na Senjaku, u krugu Opšte bolnice Valjevo, na poligonu Peti Puk, SRC Petnica, kao i tri gradska groblja: Novo groblje, Kličevačko i groblje na Boričevcu.

U gradskoj zoni zaprašivanje će se izvršiti pored reka i probalja Kolubare, Gradca, Obnice, Jablanice, Ljubostinje, kao i reke Bele Kamenice na Divčibarama.

 Kao preparat za suzbijanje komaraca koristiće se Aqua K-Otrhrine na bazi deltametrina-

Aqua K-Othrine® je insekticid za tretiranje prostora koji sadrži 2% deltametrina,  visoko aktivnog piretroidnog insekticida koji će efikasno isterati insekte iz h skrovišta i neutralisaće ih direktnim kontaktom. Zbog visoke efikasnosti djelovanja deltametrina, Aqua K-Othrine® se može primenivati pri izuzetno niskim dozama od 0,5-1,o g/ha aktivnog sastojka za kontrolu insekata u javnoj higijeni uključujući prenosioce bolesti kao i neprijatne muve i komarce(prim.aut).

Izvođač radova Delfin trade Beograd moli pčelare da preduzmu sve mera kako bi zaštitili svoje pčela tokom zaprašivanja. Jedan od načina zaštite je natkrivanje pčelinjih društava kartonom ili nekim drugim priručnim sredstvima.

U  Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju u Beogradu kažu da je Radna koncentracija biocida  niska, i nema posledica po zdravlje ljudi. Suzbijanje odraslih formi komaraca se radi na osnovu rezultata monitoringa. Biocidni preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca spada u piretriodne sintetičke preparate koji imaju široku primenu i u javnom zdravlju i u zaštiti bilja.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas