Logo
Print this page

PARTIZAN NA SVOJ NAČIN NASTAVLJA ZAPOČETO 7.JULA U BEOGRADU Featured

fk partizan

7.jula građani su u Beogradu  izašli  na ulicu da pokažu šta misli o pokušaju predsednika države da ponovi scenario  od srede 18. marta i ograniči kretanje - u toku noći svima, a starijima od 65 godina u potpunosti.

„Doneli smo odluke koje su nepopularne, ali će sačuvati ljudske živote u zemlji," rekao je tada predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju koje je prenosila Radio televizija Srbije.

Kasno sinoć predsednik Srbije iz Brisela je poručio:

"Skupa cena protesta, nadam se padu broja obolelih. PREKJUČE, juče i danas imali smo veliki broj obolelih od virusa korona i nadam se da će sutra i prekosutra taj početi da pada"

Posebno je istakao proteste kao uzrok širenja korona virusa,

"To su protesti koji nas koštaju. Koštaju nas najskuplje moguće, koštaju nas života ljudi i lekara, jer je nečija neodgovornost išla tako daleko da ih je baš bilo briga za ljude, zdravstvene radnike... A, to su oni koji nijednu bolnicu nisu izgradili 30 godina", rekao je Vučić za TV Pink, i dodao da ne želi, ni po pitanju korona virusa da se dodvorava bilo kome.

"I dalje sam ljut što nismo uveli policijski čas, trostruko manje zaraženih bismo sada imali", rekao je večeras Vučić

A 16.jula FK Partizan i KK Partizan kao i celo Sportsko društvo su nastavili na svoj način bitku za klub, pravdu i istinu.

Najotvorenije na udaru jednog čoveka, spremnog da svojom isključivošću  uslovi "život" KK Partizan, bezuslovnim izbacivanjem predsednika SD I KK Partizan Duška Vujoševića, klub je 16.jula pokazao principijelnost i odlučnost da se bori za istinu pravdu i poštovanje svih sportskih zakona.

Stoički je podneo otimanje prvog mesta u sezoni prekinutoj kolo pre kraja, sa dve pobede više od konkurenata. Boli crno bele i uskraćeno pravo da  osvoje Evro Kup, i na terenu takođe izbore mesto u Evroligi poklonjeno po 4. put Crvenoj zvezdi.

Epilog sedmočasvnog  onlajn konferencjskog zasedanja ABA Lige je prekid sednice.

KK  Partizan je blokirao takmičenje iako je  izvršeno žrebanje.

Očekivani izbor predsedavajućeg, sudijske komisije i komesara za suđenje su izastali, ali je  određen  raspored o izvučeni su takmičarski brojevi.

Partizan je stavio veto na  ustoličenje Zorana Toškovića(PMP) na čelu ABA lige, bez obzira što je ove sezone došao red na predstavnika kluba iz Železnika.

Pod tačkom sedam, koju je spremao Partizan, raspravljalo se o mogućem izbacivanju FMP Železnika iz ABA lige. Od strategije  i inicijative Partizana sa prethodnog sastanka, da se FMP isključi iz lige kao klub povezan sa Crvenom zvezdom, se nije odustalo.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović blokirao je imenovanje novog predsedavajućeg, po abecednom redu. Predstavnik FMP-a Zoran Tošković,  do sada potpredsednika ABA lige nije iazbran. Partizan je stavio veto na izbor sa pravno valjanim dokazom da  je u pitanju čovek predstavnik  Crvene zvezde  u KS Beograda.

Rasprava nije završena glasanjem, zbog ugroženosti klubova i zbog nerešenog pravnog pitanja ABA lige, odnosno mogućih tužbi izabećenig kluba.

Očigledno ABA liga mora da napravi pravno valjanu podlogu kako se ne bi nešto slično dešavalo ubuduće.

Koronavirus,  gorući problem pored rešavanje pravnog pitanja lige, i sudbine FMP-a trebalo ubrzo da bude tema na narednoj sednici za par dana.  

ABA liga je dakle danas faktički blokirana!

Bežanje od bilo kakve odgovornosti  je apel predstavnika   klubova ABA lige da sve nedoumice oko statusa FMP-a  treba da reše  organi Košarkaške lige Srbije. FMP je izborio mesto na osnovu plasmana u KLS.

FMP je lukavo insistirao da  se glasa o njegovom izbacivanju (tačka 7), čemu se usprotivilo pet klubova, takođe i pravnik ABA lige.

Kulmnacija je bila da su direktor i sportski direktor lige, Dubravko Kmetović i Milija Vojinović, zapretili da će napustiti funkcije zbog opstrukcije i nepoštovanja dogovora sa sednice održane 27. maja.

Partizan je ostao pri čvrstom stavu, da FMP ne može da igra ABA-1 ligu.

Do nove sednice ABA lige  Upravni  odbora KK Partizan će potvrditi svoju odluku o izbacivanju FMP iz regionalnog takmičenja. Partizan  po cenu istupanja iz lige neće odustati od izbacivanja Čovićevih "limenki" u ABA-2 ligu

Fudbalski klub Partizan je otišao korak dalje, iako je titulu izgubio na terenu, ali u jedino skraćenoj ligi u Evropi.

Partizan sprema  Sudu u Lozani tužbu sa namerom da poništi  Zvezdinu titulu u sezoni 2019/2020.

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić najavio je da  klub sudskim putem osporiti 31. titulu Crvene zvezde. Tužba će biti prosleđena Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, nakon odluke Fudbalskog saveza Srbije da zbog koronavirusa skrati prvenstvo i da se plej-of ne odigra..

"Razlog za slanje tužbe u Lozanu je što je u minoloj sezoni sistem takmičenja, za potrebe jednog kluba, menjan mesec dana pre njenog početka ukidanjem podele bodova, a onda u sred sezone i ukidanjem čitavog plej-ofa (jedini u Evropi)"  kaže Vuletić.

Tužba će biti  upućena  CAS-u (Sud za sportsku arbitražu u Lozani) demantujući da  CAS nema nadležnost u pomenutom slučaju, jer  nacionalni savez (FSS)se  može tužiti pred CAS-om".

U Partizanu nemaju dilemu da je samo u Srbiji  jedina liga odigrana  skraćeno, jer su su svim drugom državama u Evropi lige ili prekidale ili su nastavljene po ranije utvrđenim pravilima, i još se igraju.

Predmet tužbe neće biti popuna  svih liga od najviše do najniže sve i ineteresu dnevne politiikem jednog čoveka, sa sve izgadnjom Nacionalnog i još 10-ak manjih stadiona u Srbiji.

Profesor pravnog fakulteta Vuletić bi da svim zakonskim propisima (od)brani pravo i pravdu u ovoj zemlji. Nije tajna da je pravda inferiorna i nedostižna u Srbiji, pa će stoga Vuletić pravdu potražiti   od medjunarodnog suda u Lozani.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.