Menu

zaglavlje

18.8. VALJEVSKA VLAST IMA ŠANSU DA SE OSLOBODI BURAZERA I BAŠIBOZUKA

18.8. VALJEVSKA VLAST IMA ŠANSU DA …

Nova-stara vlast, SNS s...

SPORT "CVETA" PUTIN VAKCINIŠE, A SEBASTIJAN U TEATRU APSURDA UŽIVA

SPORT "CVETA" PUTIN VAKCI…

U brutalnoj  najez...

IN MEMORIAM LJUBISAV BRANKOVIĆ - LJUBA

IN MEMORIAM LJUBISAV BRANKOVIĆ - LJ…

foto Dragiša Medenica Bar...

PREDUZEĆA  GRUPACIJE ODBRAMBENE INDUSTRIJE: SA TRŽIŠTA NAS ISTISKUJU DOMAĆI LOBISTI

PREDUZEĆA GRUPACIJE ODBRAMBENE IND…

Foto: YoutubePrintscree...

TEORIJA ZAVERE FUDBALERA I SPORTSKOG NOVINARA DEJVIDA AJKA

TEORIJA ZAVERE FUDBALERA I SPORTSKO…

foto Vikipedia Humano...

HK KRUŠIK: "KO SE OGREŠI O RADNU OBAVEZU DOBIJA OTKAZ UGOVORA O RADU"

HK KRUŠIK: "KO SE OGREŠI O RAD…

Povodom objave bivše ...

AERO KLUB VALJEVO OBELEŽIO SLAVU VAZDUHOPLOVACA NA AERODROMU U DIVCIMA

AERO KLUB VALJEVO OBELEŽIO SLAVU VA…

Aero klub Valjevo prosl...

"TEATAR APSURDA" OD BEOGRADA DO VALJEVA I NARAVNO REČ PREDSEDNIKA

"TEATAR APSURDA" OD BEOGR…

Državni revizor je potv...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

RUSI POBEDILI KOR0NU, MASOVNA PROIZVODNJA VAKCINE U AVGUSTU, A VI KAKO STE! Featured

Vakcina1Prva ruska vakcina protiv virusa korona je spremna, izjavio je prvi zamenik ministra odbrane Rusije Ruslan Calikov,a potvrdio je jutros Sputnjik. Juče je stigla i potvrda da masovna prozvodnja vakcine počinje u avgustu.

Calikov j rekao da je rad ruskih vojnih virologa na pravljenju vakcine završen i da je druga grupa dobrovoljaca, koji su učestvovali u kliničkim testiranjima vakcine, napustila bolnicu nakon što su im urađene kontrolne analize.

„Naši stručnjaci i naučnici iz Nacionalnog istraživačkog centra već su uradili konačne procene rezultata testiranja. U trenutku otpuštanja (iz bolnice) svi dobrovoljci, bez izuzetka, stekli su imunitet na virus koronu i osećali su se dobro. Dakle, prva ruska vakcina protiv virusa korona je spremna“, rekao je Calikov za list „Argumenti i fakti“.

Calikov je  pojasnio da ruski vojni virolozi, zajedno sa vodećim naučnim organizacijama u zemlji, aktivno rade na pravljenju vakcina protiv opasnih bolesti, što je bio odlučujući razlog da vojnici-dobrovoljci pristanu da učestvuju u testiranju vakcine.

Ranije je šefica Centra za klinička proučavanja lekova sa Univerziteta „Sečenov“ Elena Smolarčuk saopštila da su svi dobrovoljci, na kojima je testirana vakcina na Univerzitetu „Sečenov“, stekli imunitet.

"Koliko dugo će vakcinisane osobe posedovati imunitet na virus koronu, sada je teško reći", dodala je Smolarčuk.

U AVGUSTU  POČINJE PROIZVODNJA VAKCINE!

Masovna proizvodnja vakcina za kovid 19 u Rusiji počeće već u avgustu, saopštio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev. „Očekujemo da će ruski regulatori već u avgustu odobriti vakcinu. Odmah nakon toga planirana je masovna proizvodnja u kompanijama Ruskog fonda za direktne investicije, R-Farma i Alium. Odobrenje drugih partnerskih država se očekuje u septembru. Masovna proizvodnja ove vakcine može zaustaviti potencijalni drugi talas pandemije“, rekao je Dmitrijev u intervju portalu stopkoronavirus.rf.

On je dodao da će u slučaju uspešnog testiranja, do kraja godine za potrebe Rusije biti proizvedeno više od 30 miliona doza, a za svet više od 200 miliona doza.

Treća faza kliničkog testiranja ruske vakcine planirana je, između ostalog, da bude obavljena i na Bliskom istoku - u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, Africi i drugim državama.

Proizvodnja van Rusije će se vršiti kroz partnerstvo sa fondovima pet država. Jedna od kompanija koje pripadaju ruskom fondu će takođe proizvoditi i oksfordsku vakcinu.

Ministarstvo odbrane Rusije završilo je klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona, svi dobrovoljci su pušteni iz bolnice, saopšteno je iz Ministarstva.

KLINIČKO ISPITIVANJE VAKCINE ZAVRŠENO 19.JULA   

„Ministarstvo odbrane Rusije, zajedno sa Nacionalnim istraživačkim centrom za epidemiologiju i mikrobiologiju 'Gamalei', uspešno je završilo fazu kliničkih ispitivanja vakcine protiv virusa korona kovid 19 uz učešće dobrovoljaca u glavnoj vojnoj bolnici 'Burdenko'“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi,  20. jula, iz bolnice je puštena druga grupa od 20 dobrovoljaca.

„Rezultati analiza nedvosmisleno pokazuju razvoj imunološkog odgovora kod svih pacijenata, kao rezultat vakcinacije. Nisu registrovane nikakve nuspojave, komplikacije ili neželjene reakcije, pritužbe na zdravstveno stanje kod dobrovoljaca u momentu otpusta“, saopštava rusko Ministarstvo.

Podaci o pregledima, analizama i ispitivanju dobrovoljaca biće predati centru „Gamalei“ na obradu. Nakon toga je planirana državna registracija vakcine.

Ranije je načelnik 48. Centralnog naučnog instituta snaga radijacijske, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Rusije, pukovnik Sergej Borisevič izjavio da u organizmu dugo opstaje visok nivo antitela koje osoba dobije nakon primanja vakcine protiv korona virusa.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas