Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

RUSI POBEDILI KOR0NU, MASOVNA PROIZVODNJA VAKCINE U AVGUSTU, A VI KAKO STE! Featured

Vakcina1Prva ruska vakcina protiv virusa korona je spremna, izjavio je prvi zamenik ministra odbrane Rusije Ruslan Calikov,a potvrdio je jutros Sputnjik. Juče je stigla i potvrda da masovna prozvodnja vakcine počinje u avgustu.

Calikov j rekao da je rad ruskih vojnih virologa na pravljenju vakcine završen i da je druga grupa dobrovoljaca, koji su učestvovali u kliničkim testiranjima vakcine, napustila bolnicu nakon što su im urađene kontrolne analize.

„Naši stručnjaci i naučnici iz Nacionalnog istraživačkog centra već su uradili konačne procene rezultata testiranja. U trenutku otpuštanja (iz bolnice) svi dobrovoljci, bez izuzetka, stekli su imunitet na virus koronu i osećali su se dobro. Dakle, prva ruska vakcina protiv virusa korona je spremna“, rekao je Calikov za list „Argumenti i fakti“.

Calikov je  pojasnio da ruski vojni virolozi, zajedno sa vodećim naučnim organizacijama u zemlji, aktivno rade na pravljenju vakcina protiv opasnih bolesti, što je bio odlučujući razlog da vojnici-dobrovoljci pristanu da učestvuju u testiranju vakcine.

Ranije je šefica Centra za klinička proučavanja lekova sa Univerziteta „Sečenov“ Elena Smolarčuk saopštila da su svi dobrovoljci, na kojima je testirana vakcina na Univerzitetu „Sečenov“, stekli imunitet.

"Koliko dugo će vakcinisane osobe posedovati imunitet na virus koronu, sada je teško reći", dodala je Smolarčuk.

U AVGUSTU  POČINJE PROIZVODNJA VAKCINE!

Masovna proizvodnja vakcina za kovid 19 u Rusiji počeće već u avgustu, saopštio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev. „Očekujemo da će ruski regulatori već u avgustu odobriti vakcinu. Odmah nakon toga planirana je masovna proizvodnja u kompanijama Ruskog fonda za direktne investicije, R-Farma i Alium. Odobrenje drugih partnerskih država se očekuje u septembru. Masovna proizvodnja ove vakcine može zaustaviti potencijalni drugi talas pandemije“, rekao je Dmitrijev u intervju portalu stopkoronavirus.rf.

On je dodao da će u slučaju uspešnog testiranja, do kraja godine za potrebe Rusije biti proizvedeno više od 30 miliona doza, a za svet više od 200 miliona doza.

Treća faza kliničkog testiranja ruske vakcine planirana je, između ostalog, da bude obavljena i na Bliskom istoku - u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, Africi i drugim državama.

Proizvodnja van Rusije će se vršiti kroz partnerstvo sa fondovima pet država. Jedna od kompanija koje pripadaju ruskom fondu će takođe proizvoditi i oksfordsku vakcinu.

Ministarstvo odbrane Rusije završilo je klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona, svi dobrovoljci su pušteni iz bolnice, saopšteno je iz Ministarstva.

KLINIČKO ISPITIVANJE VAKCINE ZAVRŠENO 19.JULA   

„Ministarstvo odbrane Rusije, zajedno sa Nacionalnim istraživačkim centrom za epidemiologiju i mikrobiologiju 'Gamalei', uspešno je završilo fazu kliničkih ispitivanja vakcine protiv virusa korona kovid 19 uz učešće dobrovoljaca u glavnoj vojnoj bolnici 'Burdenko'“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi,  20. jula, iz bolnice je puštena druga grupa od 20 dobrovoljaca.

„Rezultati analiza nedvosmisleno pokazuju razvoj imunološkog odgovora kod svih pacijenata, kao rezultat vakcinacije. Nisu registrovane nikakve nuspojave, komplikacije ili neželjene reakcije, pritužbe na zdravstveno stanje kod dobrovoljaca u momentu otpusta“, saopštava rusko Ministarstvo.

Podaci o pregledima, analizama i ispitivanju dobrovoljaca biće predati centru „Gamalei“ na obradu. Nakon toga je planirana državna registracija vakcine.

Ranije je načelnik 48. Centralnog naučnog instituta snaga radijacijske, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Rusije, pukovnik Sergej Borisevič izjavio da u organizmu dugo opstaje visok nivo antitela koje osoba dobije nakon primanja vakcine protiv korona virusa.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas