Logo
Print this page

ISIJAVANJE: BK METALAC JE BREND VALJEVA, A ČOVEKA SAMO DELA KRASE Featured

1NEBO

Povodom oglašavanja u nedeljniku Napred od 23.jula 2010. godine  Zarije Andrića gde u tekstu "Nekorektan odnos kluba"bivši trener najavljuje  tužbu zbog  neizmirenih dugovanja,usledila je najoštrija reakcija iz Metalca protiv kako kažu "poturenog  da iznutra buši klub".

Posle isplaćenih sredstava drugom  od dvojice prvobitno angažovanih trenera Selakoviću, javnosti se u poslednjem broju nedeljnika Napred obratio  od nove uprave prvoangažovani  trener "volonter" Zarije Andrić:

"Iako mi je 2019.godine istekao ugovor sa klubom,  radio sam do 5. marta 2020.godine. Tada sam uputio dopis da mi se plati rad. Klub se poneo vrlo nekorektno i uz posredovanje jednog čoveka ponuđena mi je samo trećina sredstava. Iako imam više trenerskog staža od svih danas u klubu prisiljen sam da tužbom ostvarim svoja prava", izdikitirao  je Andrić u pero novinaru Napreda  DM insistirajući na svojim trenerskom uspesima širom ex SFRJ, zaboravan da je Metalac iznad svih, pa i njega i njegovih ličnih interesa, po potrebi samodelimično, ostvarenih putovanjima vozom   na treninge kada je radio u Lazarevcu.

Andrić takođe smatra da nije "premator" i da je ogorčen nekorektnom odnosom i nipodaštavanjem svega što je postigao kao trener, od Metalca, do pre poslednjeg povratka u Valjevo iz Lazarevca.

Predrag Damnjanović sportski direktor kluba, juniorski, kadetski, pionirski šampion države(SCG), proglašen 2005.godine za najboljeg kadeta na šampionatu u Novom Sadu  je za naš portal izjavio da će uslediti  zvanično saopštenje BK Metalac, ali da nije previše iznenađen istupanjem  Andrića u javnosti.(foto NAPRED VALJEVO 25.3.2005)

predrag damnjanovic

"Pod materijalnom, krivičnom i moralnom odgovornošću tvrdim da se Zarije Andrić sam nudio da ga vratimo u klub da pomogne bez pare i dinara dve godine, dok klub ne stane na noge. Posle samo  3 meseca nas je pitao hoće li biti para. Podsećam iz Metalca je odlazio 15-ak puta i sve što je napravio u  trenerskoj karijeri treba da zahvali isključivo BK Metalac. Ovo je rekao neka mu služi na čast. Za  poslednje 3 godine provedene u Metalcu  ni jednog  boksera  nije ispunio obećanje da će za dve godine napraviti šampiona države. Neki momčići   perspektivni da budu  dobri bokseri  više ne treniraju. Andrić je malo toga uradio u interesu Metalca. Razlog jednostavan, klupski i njegovi interesi prečesto nisu bili na istim talasnim dužinama".

Damnjanović se posebno osvrnuo na rad Zarije Andrića sa prvotimcima.

"Slikanenje sa prvotimcima pre meča i kada pobedimo priznajem  oduvek mu je  najbolje išlo od ruke. Brojne generacije boksera Metalca su stvarali Micoje Vasić, Dule- Cimer i mnogi drugi daleko uspesniji bokseri i stručniji  treneri od uvek samo boksera početnika Zarije Andrića. Na žalost danas kad sve sagledamo, nameće se  utisak svih ljudi u boksu od takmičara da nas koji vidimo klub da je Andrić najviše radio samo za sebe. Reč boksera je svetinja, a ako oni kažu da im je bio samo loš sekundant, i da ga nisu želeli u uglu"

Damnjanović posebno osvrnuo na Andrićeve "šampione"

"U trenerskoj karijeri je vodio šampione sa kojima se hvali. Svi već bili majstori ringa. Kititi se tuđim perjem je najlakše uvek bilo. Kada se poslednji put vratio u Metalac zatekao je mlade boksere koji su  već naučili  osnovne stvari od trenera i boksera Jovice Pavlovića, i još većeg šampiona  Dragana Danića. Zanimljivo je takođe da čim smo uveli  još jedan termin u klubu i vratili pomenute trenere u salu, Andrić više nije imao koga da trenira. Svi takmičari su ga napustili. Zarije Andrić najradije priča o svom znanju i stručnosti, a to pravi trener i pedagognikada ne radi.Čovek kome su puna usta hvalospeva o samom sebi, jasno je ko je i šta je. U svom poslednjem trenerskom mandatu u Metalcu samohvalisanje i veličanje sebe pred medijima je bila glavno oružje Andrića ".

Predrag Damnjanović ima poruku  za  sve koji bi da na bilo koji način ruše BK Metalac

"Zarije Andrić dobro zna u kakvom stanju smo zatekli klub u trenutku preuzimanja od nasleđenim dugovima. Totalano neuslovna sala za rad, čak i za  štakore i nubašvane odvratna danas je ponos svih nas u klubu.. NIsmo se obazirali na sve koji ne vole pobednike.  Zasukali smo rukave verujući u sebe, svoje  znanje i rad, znoj i suze. Sreća nas je pogledala i uspeli smo. Valjevo je dobilo  šampiona države. Devastirana sala danas je hram boksa. Ponosni smo na momke koji su "ginuli" u ringu za Metalac. Za to su bili adekvatno nagrađeni, a "manekeni i foto modeli" se varaju ako misle da su bilo kome bitni. Naše geslo, na žalost  odavno  izbrisano  iz zdravog razuma svakog ko se dokopa  vlasti, je  odgovornost. Musketarski smo se borili,  odgovorno i posle  neizmernog odricanja, a radili smo samo za klub bez ikakvog ličnog interesa i ponosni smo na ostvarene rezultate".

"Nismo verovali da ćemo u trenutku kada je svaki novi dan iznenađenje dočekati ovako nešto, od nekoga od koga smo verovali da kao i mi  prepoznaje trenutak. Ovo  mi liči na scenario lošeg filma, u kome bi statista da dobije "oskara", kaže Damnjanović i govori o budućnosti.

" Spartanski nastavljamo da se borimo istrajni  kao i do sada. Metalac će biti  što je uvek i  bio šampion u ringu, šampion fer pleja,  šampion u afirmiciji sportskih i ljudskih vrednosti,  poštovaćemo svakoga ko vredi. Čovek se prepoznaje samo po delima, o kojima narod i niko više može da sudi", poručio je Predrag Damnjanović sportski direktor BK Metalac.

Metalac je brend sporta ex Jugoslavije, danas Srbije i svog grada Valjeva, a čoveka samo dobra dela potvrđuju i razlikuju od nečoveka.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.