Logo
Print this page

O DOSLEDNOSTI, ISTRAJNOSTI FAKTORU DOBRA I ZLA, I NARAVNO KARMI! Featured

1sunce jul

Svakodnevno smo suočeni sa elementarnim nepogodama ove ili one vrste. Nebo se  teško može kontrolisata ali čovek na zemlji može, posebno ako kao svesno biće u vreme pandemije korona virusa, to  želi a zna da može, bez obzira što previđa samo jedan detalj u svojim postupicima, karmu.

Karma nas sve čeka, sve u zavisnosti šta samo i kako smo sebi i nekome  radili, pre, sada ili posle pošasti koja se zove korona virus.

Dakle, tema svih tema je korona.

Mesecima sa izuzetkom prve tri nedelje juna smo bombardovani brojkama  o broju pozitivnih na kovid-19. 

Poslednjih dana jula brojevi rstu vrtoglavom brzinom.

Grad Valjevo danas na korak do neslavnog rekorda  i cifre od 1.000 zaraženih koronom.  

Iz Zavoda za javno  zdravlje stigli su jučerašnji podaci. Od pojave kovida-19 do danas ima ukupno 948 pozitivnih, sa juče  49 novopozitivnih. Trenutno je 55 hospitalizovanih, 518 u kućnoj izolaciji, 254 pacijenta su izlečena,  a na žalost 21 preminuo.

Odgovornost  pojedinaca za bahatu, neodgovornost i  demonstraciju politikanskog ludila još nije došla na tapet. Nesprečavanje održavanja dva vašara u Jovanji u Valjevskoj Kamenici, doćiće vrlo brzo na   preispisitvanje.

Karma je zakon ma šta ko mislio!

Suprotnost od pošasti i zlu je  dosledna  odgovornost.

Stručno operativni tim za zaštitu i spasavanje od epidemija Štaba za  vanredne situacije grada Valjeva, odlukom da poštujući mere Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije je opravdao svoju stručnost i doslednost.

Bazeni u SRC Petnica su zaključani za građanstvo u julu, a u drugim opštinama Kolubarskog okruga nisu. Da li  tamo nema zaraze kao u Valjevu, ili je nešto drugo u pitanju.

U Vrujcima se za vikend narod kupao kao da su Vrujci na drugoj planeti a ne samo 20-ak kilometara od Valjeva.

U Srbiji se desio 7.jul 2020, gori od  onog 1941. u Beloj Crkvi.

Pre 79 godina su stradala dva džandara kvinsliške izdajničke  vlasti.

Od izdajnika svog naroda, predsednika opštine,  pozvani su iz Badovinaca da rasteraju ljude sa vašara. Za osionost i bahatost  na svom narodu, i pokušaj ubistva  oslobodilca i pozivara na ustanak su platili najskuplju moguću cenu.

Pozvali su na predaju oslobodioce, digli su puške i pucali su.

Koji tren kasnije stradali od ruku boraca za slobodu pravdu i istinu.

Španski borac protiv fašizma i novinar, komesar partizanski  Žikice Španac i saborci, pokazali su narodu i svetu da je otpor jedino oružje  zlu i pošasti

79  godina kasnije mladost Srbije, da se na zavarava, a ne Beograd, i ne nekakva izdajnička opozicija, poništila je u trenu besmisleni pokušaj iživljavanja nad zdravim razumom, i preteću poruku o uvođenju policijskog časa. Na svoj nepredvidivi način izašli su pred Narodnu Skupštinu i izkazali svoj bes i gnev, protiv ludila bez granica. 

Usledio je brutalni odgovor prepadnutog režima. Bestijamo batinanje srpske mladosti, bezuspešno je pravdano neistinama do te  mere besmislenim da je čak predsednica Vlade koja to ustvari i više nije, ustvrdila da je narod bacao na policiju suzavac.

Politika i  provladini mejnstrim mediji još veće zlo  fejk njuz tabloidi su zagraktali u glas.

Iza protesta se skriva lopov, kriminalac i tajkun Đilas, iako je kao takav i danas na slobodi.

Izostala je osuda  brutalnosti i prebijanja dece i naroda, i najgoreg što je tukao  hendikepiranog dečaka u Novom Sadu. Nije se stalo ma prebijanju učesnika. Otišlo se korak dalje, pebijeni  su osuđivani  pod optužbom da su psovali neljude u uniformama  policijskim.

Za bestijalno premlaćivanje protestanata po parkovima i na ulicama oko Narodne Skupštine i dalje nema odgovornosti, iako se zna ko su.

Izaziviči nereda ubačeni u masu, lica  u kordonima policije pod punom ratnom opremom, oni u  hamerima, policijskim vozilima,na konjima, i sa psima pa čak i sanitetskim vozilima najverovatnije će dobiti varijabalu za jul. Neće je prepoznati jer samo njima najintezivnije rastu plate.

Novcem se svašta može kupiti ali ne može se sačuvati obraz i čast.

Amerika sa svojim načinom borbe protiv korone "usitnila" poslednju "stotku" pre izbora u novembru.

Tramp  ili Bajden.

Amerika sa Amerikancima svih boja i rasa, ili  za nastavak terora duboke države pitanje je danas bez odgovora. Dilema će potrajati još nešto manje od 100 dana.

Australija je već rekla svoje.

Predsedica vlade  Julia Gillard je glasno i jasno poručila mislimanskim imigrantima da žive po hrišćanskim principima ili da napuste zemlju kengura:

" Australija je  stvorena naša zemlja i mi smo hriščani i govorimo engleski a ne arapski jezik. Ako vam smeta hrišćanska vera  i ako niste srećni, odlazite odavde. Mi vas nismo terali da  dođete. Morate prihvatiti ovu zemlju kakva je ili otići iz nje" bez dileme je Julia Gollard

Turski diktator Ejup Erdogan se narugao svetu.

Aja Sofiju, muzej  od 1935.godine je posle posle 85 godina pretvorio u ponovo u džamiju. Tiim povodom pravoslavni svet je oštro reagovao, ali još uvek zvanične reakcije SPC još uvek nema.

Erdoganov fudbalski projakat  Bašakšehir je   osvojio prvu titulu u klupskoj istoriji i  ”razbio”  dominaciju istambulskih  rvala Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša.Nemaju navijače ali imaju Erdogana.

U Srbiji sve zavisi od  volje  jednog čoveka.

Opekao se najavom uvođenja policijskog časa 7.jula.

Vučić  ne odustaje od gradnje  stadiona, metroa, i na svoj način uvođenja (ne)reda u svet sporta. Uskoro vlasnik licence za košarajaškog trenera, hulgan sa Severa u mladsti, počeo je da ovog jula da navija za tri kluba. Pored Zvezde ostavljamo vama da se raspitate koja su još dva.

U svetu fudbala voljom "prvorođenog" najpre igralo se taman koliko treba za novu 31.tutulu "miljenice" posle dobro nam znanih odluka o izgradnji stadiona tamo gde ih niko fudbalski ioole pismen nikada ne bi gradio.

Na drugoj strani fudbal u Valjevu oduvek gradu fudbala prepušten je volji kuma Darka Glišića,   i dalje  je u bukagijama.

Ove   godine da je živa Stara dama iz Parka Pećina bi slavila  vek postojanja i normalnim uslovima igrao bi se fudbal u najvišem rangu takmičenja.

Od polovine  avgusta i naredne jeseni niko  neće moći da uđe na stadion u Parku Pećina, i da vidi "velikane"  iz Gruže, Tutina,  Bogatića, Sušice, Jošanice, i  one malo "manje" iz Raške, Požege, Lajkovca i naravno Uba. "Mega" klubovi iz Loznica( 7-a posle 19 odigranih kola), Sloga iz Kraljeva(11-a)  voljom "vođe" jer im gradi stadione su "doleteli" u Prvu ligu. Rabrovačni i Mihailovčani su "zonirani" jer ne troše opštinske pare.

Iako su po ostvarenim na terenu ispali iz Srpske lige Zapad  potrošači narodnog novca  iz Požarevca i Arandjelovca su opstali zbog "viših interesa".

Kako se overeva  narodni novac, da li i dalje  po sistemu grafitna olovka  i pelikan gumica  na artiji kod bosančerosa, ili je model usavršen, manje je bitno.

Obojici kriminalaca umišljjnih da niko ne vidi šta rade  stigla je već opomena sa neba.

Od  karme niko još nije pobegao.

Neće pobeći ni najveći centar troška  u valjevskom sportu sporta, kadar da za samo dve godine jahanja apokalipse istopi 50-ak miliona i ostavi pustoš za sobom.

Karmu još niko nije izbegao pa ni oni što se ne oglašavaju na tvrdnje da  izborni proces „još nije završen“.

"RIK  je doneo rešenja o dodeli mandata poslanicima Narodne Skupštine na osnovu preliminarnih rezultata izbora odrćanih 21.juna „ i svesno pogrešno ih naziva konačnim",  tvrde iz DJB. Jedina stranka  koja traži pravdu pred  Upravnim sudom je DJB  tvrdeći da je " celo pravno nasilje RIK-a i Upravnog suda izneto je pred Ustavni sud i pred sud za ljudska prava Saveta Evrope".

"Izbori su falsifikovani i kako takvi moraju pasti" smatra  Saša Radulović  iz DJB.

Zakon karme se ne nameće spolja, on je položen u  našoj prirodi. Suština zakona karme je da svako biće  snosi posledice sopstvenih dela.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.