Logo
Print this page

IN MEMORIAM MIRKO MARINKOVIĆ Featured

mirko Marinkovic

Bitku sa teškom bolešću Mirko Marinković - Mirkić(73) čovek vatra je izgubio 26.juna. Poslednjeg ponedeljka ovog jula najbliži i mi koji smo znali Mirkića u dušu  isratili smo ga na put kojim ćemo krenuti svi, pre ili kasnije. U mir i blaženstvo rajskih polja bez neljudskosti, zavisti, pokosti, neistina i svakodrugog ovozemaljskog zla.

Mirko je odlaska u večnost  bio požrtvovan sin, porodičan čovek, otac za primer, suprug, brat za poželti, ali  i čovek fudbala od kada zna a sebe.

Nosio je dres Krušika i igrao na mestu halfa i beka, toliko dobro da je bio nezamenljiv i kapiten za ponos. Igrao je i za Ribnicu iz Mionice, a po završetku karijere do penzije je vredno radio u svojoj fabrici Krušik kao vrsni majstor za strugom.

Stadion na ušću Gradca u Kolubaru pored Barske pruge je bio druga kuća Mirkića, istnoljupca i pravdoljpca kakvi je sve manje. Do poslednjeg daha je radio u školi fudbala.

Predano i iskreno radio,  opismenio je brojne generacije dečaka. Bio je deci fudbalski otac, šarmantni  brka, uvek nasmejan, duhovit, pravičan, temparamentan,  i odan deci, malim ljudima veštim da svoje fudbalsko umeće unapređuju, a neki i dovedu do savršenstva i prevaziđu svog učitelja.

Odlaskom Mirka Marinkovića, istina je ostala bez odanog vojnika.

Skoro deceniju gašen fudbalski plamen na Krušiku je gotovo utihnuo. Ali svi što bi da je pretvore u mrak i nestajanje neće uspeti, jer Mirkić i slične lučonoše su ostavile dubok trag i  dovoljno energije u amanet naslednicima  da plamičak nade u bolje fudbalsko sutra spasavaju i vrate mu ponovo moć neugasive vatre i svetlosti

Mirko Marinković(1947-2020) bio je jedno od troje dece, pored Milana i Mice  časnih i najboljih roditelja Borke i Milorada. Živana i Mirko dobili su sina Sašu i ćerku Marijanu, danas, kao i svi Marinkovići časne ponosne ljude.

Mirko je delima je gradio put sreće i ostavio  nam oružje-ljubav, prijateljstvo i  poštovanje da  nastavimo  hrabro borbu, za bolji, plodoniji i ljudski  ovozemaljski  suživot.1MIRKO M S1

Hvala ti na svemu dobri naše Mirko.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.