Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IN MEMORIAM MIROSLAV BEGOVIĆ-MIMA Featured

miroslav mima begovic

 foto fszrs Posle kraće bolesti u Valjevu je preminuo Miroslav  Begović-Mima (74), član generacije najboljih valjevskih fudbalera okupljenih u FK Metalac14. jula 1969. drugoligaši SFRJ.

Begović je bio i dugogodišnji sportrki poslenik, uvek vešt da izabere "dobitničku"stranu. Na maloj ševi na "petnaestom" je prepoznat Mimin fudbalski talenat i geg in šmek virtouza igre na petoracu. Pored  rukometa, košarke,stonog tenis, rukomet, krenuo je stopama starijeg brata Pede u svet fudbala

Prošao je test znanja i zadovoljio visoke kriterijume Dragoljuba Filipovića "Škobe" u jesen 1959. i kreće Mimina fudbalska priča.

Debitovao je sa 19 godina 1965, sa "sedmicom" na dresu prvom timu Metalca.

Na kratko se "odselio" u šabačku Mačvu, ali dolaskom Pere Žosića trenera iz Zvezde je ponovo u svom jatu, i na  širem spisku igrača Metalca.  Kruna karijere bili si nastupi te 1969. u dresu Metalca šampiona Srpske lige  i pobednika kvalifikacija sa Hajdukom iz Kule(2:0 i 1:9) za plasman u Drugu ligu. Begović je igrao na obe utakmice, a i narednu sezonu u Drugoj ligi.

Fudbalska sreća ga je odvela  u FK "Krušik" i FK "Elind", a preko fudbalskog saveza  Valjevo je stigao do Fudbalskog saveza Regiona Zapadne Srbije gde bio aktivan do smrti.

Sportski radnik Mima Begović sa sinom je osnovao Klub Malog fudbala RB - Rade Begović, gde je bio sporstki direktor, dobntnik je plakete  FSRZ povodom 25 godina postojanja.

Džajin kum i poznavalac zbivanja u svetu fudbala na žalost svojim znanjem i autoriteom u protekloj deceniji odabrao je stranu "dobrih namera" zbog čijih dela je FK Budućnost ugašen, a   fudbal danas u Valjevu samo vegetira.

Mima  Begović ostaje u sećanju kao vrdni fudbalski znalac, duhovit, čovek vedrog duha i pozitivnih emocija,  ponosan na svoju porodicu.

Sahrana Miroslava Mime Begovića je u četvrtak 30.jula  12.30 na Gračanskom groblju u Valjevu.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas