Menu

zaglavlje

TARI, NIKI, BOGDANU I GALI ODLIČJA NA ŠAMPIONATU SRBIJE U ČAČKU

TARI, NIKI, BOGDANU I GALI ODLIČJA …

  Na trci za šampio...

29 GODINA OD SMRTI POVLENSKOG SINĐELIĆA STOJADINA MIRKOVIĆA

29 GODINA OD SMRTI POVLENSKOG SINĐE…

29.septembra 1991.vojnik ...

PINK, INFORMER, STUDIO B I D. VUĆEĆEVIĆ  ZBOG KLEVETA OSUĐENI U CIRIHU

PINK, INFORMER, STUDIO B I D. VUĆEĆ…

foto Dragan Šolak United ...

PRIBOJ POBEDIO, VALJEVO TREĆE, A UB OSMI NA SEOSKIM  SPORTSKIM IGRAMA

PRIBOJ POBEDIO, VALJEVO TREĆE, A UB…

foto seoske sportske igre...

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA ZA NAJAVU SEZONE IZ SNOVA

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA Z…

 Samo dve nedelje pa...

PRED SNEG VIKEND DERATIZACIJE  ŠTETOČINA I UVREDITELJA ZDRAVOG RAZUMA

PRED SNEG VIKEND DERATIZACIJE ŠTET…

Dok u Evropi veje sneg vi...

ŠTETOČINAMA U SVETU SPORTA  STOTINE MILIONA A  ZA MLADOST I NAJBOLJE ĐAKE VALJEVA  MRVICE

ŠTETOČINAMA U SVETU SPORTA STOTINE…

Jedan od najgorih prime...

IMPERATIV PROMENA U SRPSKOM BOKSU POSLE HORORA U SMEDEREVU

IMPERATIV PROMENA U SRPSKOM BOKSU P…

  Posle premijerne ...

METALAC IZRASTA U  OBRAZAC USPEHA U VALJEVSKOM SVETU SPORTA

METALAC IZRASTA U OBRAZAC USPEHA U…

Za sreću i sezonu rados...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

HK KRUŠIK: "KO SE OGREŠI O RADNU OBAVEZU DOBIJA OTKAZ UGOVORA O RADU" Featured

1krusik va 08 4 2020

1krusik jun 2020

Povodom objave bivše zaposlene radnice Olivere Ješić i neosnovanih napada medijskih kuća Nova i N1, menadžment HK „Krušik” Valjevo u cilju prezentovanja istine javnosti i zaposlenima obratio se zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celini.

Olivera Ješić je bila zaposlena na određeno vreme u HK „Krušik” Valjevo do 31.07.2020. godine i nije joj produžen ugovor o radu.

Imenovana je svojim radom i odnosom prema radu u više navrata prekršila radnu obavezu. Obavljajući nesavesno i neodgovorno poslove na kojima je bila angažovana, neodgovorno koristeći sredstva rada i nepoštujući organizaciju rada i poslovanja, često je kršila obaveze iz ugovornog i radnog odnosa i ulazila u sukobe sa kolegama i rukovodiocima. I pored ukazivanja na učinjene propuste, rukovodstvo joj je izlazilo u susret i pružalo šansu da koriguje ponašanje uvažavajući status u kome se nalazi. Premeštana je iz jednog u drugi sektor i sa jednog na drugo radno mesto. Čak i sama promena radnog ambijenta, upozorenja i ukazivanja rukovodilaca nisu uticala da imenovana koriguje svoje ponašanje. Samo po osnovu bolovanja u prethodne tri godine bila je odsutna 1.472 sata, od toga 752 sata u 2019. godini.

Da bi ovakve i slične pojave bile minimizirane, Krušik je sve svoje napore usmerio ka formiranju jake i stabilne, tržišno orijentisane i socijalno odgovorne kompanije. To nikako ne znači i socijalne kompanije u kojoj je narušena radna disciplina i elementarna ekonomska logika. Očito je mnogo prepreka na tom putu. Jedna od njih je i negativna kampanja koju intenzivno vode pomenuti mediji, i neretko, koriste Krušik kao poligon za obračun sa neistomišljenicima.

Zato ih najiskrenije molimo da, ukoliko žele dobro Krušiku, prestanu sa plasiranjem neistinitih i drugih sadržaja koji kompromituju Krušik. Isto tako, molimo ih da nam otvoreno ukažu na bilo koji aspekt socijalne dimenzije koji je u njihovim kompanijama bolje uređen nego u Krušiku.

HK „Krušik“ će to umeti da ceni, i čvrsto smo uvereni, vrlo efikasno implementira u svoju poslovnu politiku, stoji na kraju saopštenja vojne fabrike iz Valjeva.

Olivera Ješić je jedna od  zaposlenih u HK Krušik kojoj poslednjeg dana jula 2020. nije produžen ugovor o radu.  

Podsećamo, za preko 2000 zaposlenih u valjevskoj vojnoj fabrici, angažovanih na određeno vreme, 31. jula je produžen ugovor o radu na mesec dana, dok ugovori nisu pruduženi samo zaposlenima koji su se ogrešili o propise o radu potvdio nam je  generalni direktor  Krušika Vladan Lukić.

Radna  knjižica je vraćena zaposlenih čije su diplome nevažeće, ukupno njih devetoro.

 Nezadovoljna zbog toga što joj nije produžen ugovor Olivera Ješić se oglasila na svom Fejsbuk profilu i u medijima  navodeći da je izgubila posao a samohrana je majka, rekla da joj "nije jasno zbog čega joj nije produžen ugovor", i upitala "po kom kriterijumu su u fabrici ostali manje savesni radnici od nje"? Ješićeva je ustvrdila da se u Krušiku malo radi, da se "pije, prave roštilj i kotlić, a i kada se radi, od tih osam sati, aktivno se radi dva do tri sata, a prima se plata".

 Nakon  ove izjava  potvrđenio je da je Olivera Ješić bila zaposlena na određeno vreme u HK Krušik do 31. jula i nije joj produžen ugovor o radu "zbog toga što je svojim radom i odnosom prema radu u više navrata prekršila radnu obavezu".

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas