Menu

zaglavlje

TARI, NIKI, BOGDANU I GALI ODLIČJA NA ŠAMPIONATU SRBIJE U ČAČKU

TARI, NIKI, BOGDANU I GALI ODLIČJA …

  Na trci za šampio...

29 GODINA OD SMRTI POVLENSKOG SINĐELIĆA STOJADINA MIRKOVIĆA

29 GODINA OD SMRTI POVLENSKOG SINĐE…

29.septembra 1991.vojnik ...

PINK, INFORMER, STUDIO B I D. VUĆEĆEVIĆ  ZBOG KLEVETA OSUĐENI U CIRIHU

PINK, INFORMER, STUDIO B I D. VUĆEĆ…

foto Dragan Šolak United ...

PRIBOJ POBEDIO, VALJEVO TREĆE, A UB OSMI NA SEOSKIM  SPORTSKIM IGRAMA

PRIBOJ POBEDIO, VALJEVO TREĆE, A UB…

foto seoske sportske igre...

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA ZA NAJAVU SEZONE IZ SNOVA

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA Z…

 Samo dve nedelje pa...

PRED SNEG VIKEND DERATIZACIJE  ŠTETOČINA I UVREDITELJA ZDRAVOG RAZUMA

PRED SNEG VIKEND DERATIZACIJE ŠTET…

Dok u Evropi veje sneg vi...

ŠTETOČINAMA U SVETU SPORTA  STOTINE MILIONA A  ZA MLADOST I NAJBOLJE ĐAKE VALJEVA  MRVICE

ŠTETOČINAMA U SVETU SPORTA STOTINE…

Jedan od najgorih prime...

IMPERATIV PROMENA U SRPSKOM BOKSU POSLE HORORA U SMEDEREVU

IMPERATIV PROMENA U SRPSKOM BOKSU P…

  Posle premijerne ...

METALAC IZRASTA U  OBRAZAC USPEHA U VALJEVSKOM SVETU SPORTA

METALAC IZRASTA U OBRAZAC USPEHA U…

Za sreću i sezonu rados...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

PUTIN: RUSIJA REGISTROVALA VAKCINU PROTIV KORONA VIRUSA! Featured

PPP FOTO TANJUG  Kako saznajemo iz pouzdanih izvora Rusija je  registrovala vakcinu protiv korona virusa!

Da je Rusija prva zemlja na svetu kojoj je to pošlo za rukom  potvrdio je predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin na sastanku sa članovima vlade:

putin

" Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, a vakcinu su razvili istraživački institut Gamaleja i Ministarstvo odbrane Rusije. Koliko znam, jutros je, prvi put u svetu, registrovana vakcina protiv virusa korona i deluje prilično efikasno. Formira se stabilan imunitet i prošla je sve neophodne provere. Nadam se da ćemo u najskorije vreme moći da pokrenemo masovnu proizvodnju i to je ono što je važno – masovna proizvodnja ovog leka. Tako da bi svi koji to žele, naravno, to treba da urade isključivo dobrovoljno, o čemu sam već govorio više puta, svi koji žele mogli da iskoriste razvoj i dostignuća naših stručnjaka, naših naučnika“, rekao je Putin, a preneo Sputnjik.
Ruski lider je zahvalio svima koji su radili na prvoj vakcini i naglasio da je to veoma važan korak za ceo svet, podsetivši da je njegova ćerka testirala ovu vakcinu.

„Jedna od mojih ćerki je primila vakcinu. U tom smislu je učestvovala u eksperimentu. Posle prve vakcinacije imala je temperaturu 38, sutradan nešto iznad 37 i to je to“, rekao je Putin.

Danas je potvrđeno  da je Rusija dogovorila proizvodnju svoje vakcine protiv virusa korona u pet zemalja.

"Raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje", izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev i najavio da proizvodnja ruske vakcine protiv kovida kreće na Kubi u novembru.

„Kuba ima odličan kapacitet proizvodnje vakcine... Razmatramo početak proizvodnje vakcina sa nekoliko kubanskih kompanija. Verujemo da bi Kuba mogla da postane jedan od ključnih centara za proizvodnju vakcina“, rekao je Dmitrijev na video-konferenciji u međunarodnom multimedijalnom pres-centru MIA „Rusija danas“.

„Smatramo da, ako budemo imali dobru saradnju sa Vladom Kube i kompanijama, proizvodnja na Kubi može početi u novembru“, naglasio je  Dmitrijev i potvrdio da će sutra početi treća faza testiranja vakcine protiv korone.

Portal „G1“ saopštio je da će brazilska država Parana potpisati sutra sporazum o testiranju, proizvodnji ruske vakcine protiv korone.

„Smatramo da, ako budemo imali dobru saradnju sa Vladom Kube i kompanijama, proizvodnja na Kubi može početi u novembru“, dodao je Dmitrijev i saopštio da će sutra početi treća faza testiranja vakcine protiv korone.

Portal „G1“ saopštio je da će brazilska država Parana potpisati sutra sporazum o testiranju, proizvodnji ruske vakcine protiv korone.

Ljudi koji prime novu rusku vakcinu protiv virusa korona biće imuni na njega do dve godine, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja.Ministar zdravlja Mihail Muraškov rekao je da je vakcina nastala u istraživačkom centru „Gamaleja“, koji je radio na pronalaženju vakcine i da pritom koriste oprobane procedure uzgoja vektora adenovirusa.

„Želeo bih da naglasim da su istraživači iz naših naučnih centara još 1990-ih godina uspešno eksperimentisali sa pripremom za genske terapije. Daljim istraživanjima formirana je univerzalna platforma za izradu vakcina protiv različitih infektivnih bolesti, a na tim platformama su naučni istraživači i naši stručnjaci uspeli da naprave šest vakcina koje su u različitoj meri u upotrebi u Rusiji“, izjavio je Muraško i naveo kao primere vakcine protiv ebola virusa i virusa korona tipa MERS-KoV.

Istovremeno, direktor Nacionalnog istraživačkog centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg izjavio je da preparat koristi adenovirusne kontejnere za isporuku gena koji kodiraju proteine „korone“ kod virusa. Unosiće se dva puta. Epruvete za analizu krvi dobrovoljaca za ispitivanje vakcine protiv virusa korona.
Prva ruska vakcina protiv kovida nazvana „Sputnjik V“

Kao što je naučnik pojasnio, isti gen se uvodi na različite nosioce, što omogućava dobijanje zaštitnog imuniteta, pritom tokom dužeg vremenskog perioda.Kako kaže, takav pristup garantuje s velikom verovatnoćom da će osoba koja je primila ovu vakcinu u „pojačanoj“ verziji biti zaštićena od moguće zaraze virusom korona „najmanje dve godine, a verovatno i na duži period“.

Rusija je dogovorila proizvodnju svoje vakcine protiv virusa korona u pet zemalja, raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje, izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.

Proizvodnja ruske vakcine protiv kovida mogla bi početi na Kubi u novembru, dodao je Dmitrijev.

„Kuba ima odličan kapacitet proizvodnje vakcine... Razmatramo početak proizvodnje vakcina sa nekoliko kubanskih kompanija. Verujemo da bi Kuba mogla da postane jedan od ključnih centara za proizvodnju vakcina“, rekao je Dmitrijev tokom video-konferencije u međunarodnom multimedijalnom pres-centru MIA „Rusija danas“.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 20 miliona ljudi, od čega je više od 739 hiljada umrlo

vakcine vakcinacija medicina5

Pixabay Sa kliničkim ispitivanjima u Rusiji  je počelo se 18. juna i svih 38 dobrovoljaca je razvilo imunitet.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas