Menu

zaglavlje

BOKSERI METALCA DAŠIĆ I JOVANOVIĆ SE BORE ZA MEDALJE NA ŠAMPINATU DRŽAVE, PRŠTE SUSPENZIJE

BOKSERI METALCA DAŠIĆ I JOVANOVIĆ S…

Smederevo je poslednje ne...

ŽRK METALAC 2015 PONOVO U FINALU KUPA CENTRALNE SRBIJE

ŽRK METALAC 2015 PONOVO U FINALU KU…

  foto žrk metalacU ...

DVE BRONZE RVAČIMA VALJEVSKE MLADOSTI

DVE BRONZE RVAČIMA VALJEVSKE MLADOS…

FOTO RK MLADOST Rvački kl...

3.TITULA TARI ČULIĆ, PRVA  "GALA" TIMU,  "SPUTNJIKOVCI" ODLIČNI

3.TITULA TARI ČULIĆ, PRVA "GA…

Poslednju trku MTB Kupa...

KRSNU SLAVU SVETU PETKU SVEČANO OBELEŽIO GO SNS VALJEVO

KRSNU SLAVU SVETU PETKU SVEČANO OBE…

foto sns Gradski odb...

TITULU SVOM GRADU DONELI I PILOTI AK VALJEVO PETROVIĆ I NARANDŽIĆ

TITULU SVOM GRADU DONELI I PILOTI A…

foto VSS Pilotska posada ...

VITKOVIĆ SRUŠIO METALAC U LAZAREVCU

VITKOVIĆ SRUŠIO METALAC U LAZAREVCU

Metalac je pretrpeo treći...

POSLE 26 GODINA ŠAMPIONAT U AERORELIJU  U DIVCIMA !

POSLE 26 GODINA ŠAMPIONAT U AEROREL…

  foto Olja Kneževi...

METALAC DANAS POJAČAO PARTIZANOV BISER MILOŠ GLIŠIĆ!

METALAC DANAS POJAČAO PARTIZANOV BI…

Još jedan iz plejade ml...

ZVEZDA UGAŠENA U VALJEVU, RADNIČKOM DERBI NA "KRSTU"

ZVEZDA UGAŠENA U VALJEVU, RADNIČKOM…

Polovično su  prošli...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

ŠTETOČINAMA U SVETU SPORTA STOTINE MILIONA A ZA MLADOST I NAJBOLJE ĐAKE VALJEVA MRVICE Featured

djaci generacije1 1

Jedan od najgorih primera loše politike   predhodne vlasti, novi gradonočalenik  Lazar Gojković je ispoštovao, nadamo se poslednji put, ako se zna koliko je školarcima uskraćeno novca da bi centri troška u svetu sporta dobili nikada i ničim opravdane 100-tine miliona narodnih para.

Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u gradu Valjevu i opštine njih 22. URUČENO JE UKUPNO  280.000  dinara!?

Taman  koliko iznose  mesečni troškovi dva  unajmljena trenera u najgoroj sportskoj sredini, fudbalskom mutantu  obrascu neodogovornsti, beščašča i zloupotrebe bez presedana, centru troška  bez naznaka da to više neće biti.

Sa zakašnjenjem od pola godine zbog pandemije korona virusa, nastavljajući praksu predhodne vlasti, tek 38 dana gradonačelnik  Lazar Gojković je u Gradskoj kući dodelio nagrade  đacima generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Valjevo iz protekle školske godine.

Nagrađena su 22 učenika, kojih su  16 svršeni osnovci. Dobili su po 10 hiljada dinara, dok su najuspešnij srednjoškolci nagrađeni su po 20.000 dinara. Svi nagrađeni su dobili godišnju stipendiju grada Valjeva  i to osnovci  5.500 osnovci, a srednjoškolci 6,500 dinara. što je ukupno 1.560.000 dinara, odnosno ni 10%  od troškova već pomenutog parazita i najvećeg zla valjevskog sporta.

Studentska stipendija je 10.000 u Srbiji a  1.000 dinara više za studente u inostranstvu.

Nagrađeni su: Stevan Gnjato  OŠ Žikica Jovanović Španac(prva škola), Isidora Savić OŠ „Miša Dudić" sada imena Vladika Nikolaj Velimirović“, Stefan Gajić iz OŠ „Andra Savčić“, Maša Jovanović OŠ „Nada Purić“ Đurđa Petrović  OŠ „Sestre Ilić“Lenka Nikolić, OŠ „Milovan Glišić“Marija Urošević OŠ Valjevski narodonooslobodilački partizanski odred sada imena  „Desanka Maksimović“, Marko Marković odeljenje osnovne škole obdarenih u matematici Valjevske gimnazije, Stefan Arsić, OŠ „Miloš Marković“, Donje Leskovice, Mihailo Mirković, OŠ „Ilija Birćanin“ Stave. Teodora Savić, OŠ „Dragoljub Ilić“, Dračić, Dobrica Novitović, OŠ „Stevan Filipović“ Divci, Stefan Radovanović, OŠ „Zdravko Jovanović“ Poćuta, Ivana Marjanović OŠ „Prota Mateja Nenadović“ Brankovina, Marija Madžarević, OŠ „Milovan Glišić“, Valjevska Kamenica, Elena Medić, Osnovna muzička škola „Živorad Grbić “ i Sofija Živić, sredjna muzička  škola „Živorad Grbić“ , Mirjana Panić, Poljoprivredna škola Atancković" i Jovana Rafailović Medicinska škola "Miši a Pantić" i Đorđe Mirosavić Tehnička škola "Milica Pavlović- Dara"   Nikola Petrić iz Ekonomske škole i Stefan Jelić iz Valjevske gimnazije.

Gradonačelnik Lazar Gojković jr čestitao đacima generacije i poručio da  budu istrajni i uspešni u daljem školovanju

„Vi ste ono najbolje što grad ima u ovom trenutku. Vaši rezultati u dosadašnjem školovanju i vaš potencijal izdvojili su vas iz mase vaših vršnjaka. Nagrade koje vam uručujemo su samo podsticaj da još više učite i radite. Sigurno ćete nekad pomisliti da se znanje i učenje ne vredniju dovoljno, ali verujte mi da u svakom vremenu prave vrednosti pronađu svoj put. Grad Valjevo je jedan od gradova koji izdvajaju najviše novca za stipendiranje najboljih učenika i studenata, ove godine oko 28 miliona dinara. U ime Grada i svoje lično ime čestitam vam na dosadašnjim uspesima, i suguran sam da ćemo i u budućnosti često slušati i nagrađivati vaše uspehe, a najveća nagrada će biti ukoliko postanete pošteni, vredni i dobri ljudi i date doprinos svom gradu, zemlji, a što da ne, i celom svetu“, rekao je gradonačelnik Valjeva.

Novi konkurs za stipendiranje talentovanih učenika i studenata grada Valjeva biće raspisan 24. septembra), tako da će  nagrađeni  iz šolske 2019-20. godine biti automatski nagrađeni 2021, a ostali će  konkurisati nadamo se za nagrade dostojne najboljih i najperspektivnih školarava Grada Valjeva i opštine.

Biti gradonačelnik je obaveza izazov tim pre što je počišćena garnitura prodavaca magle  ko zna čega još, zeznula stvar za tretman "govinjivom  motkom"  i to baš od onih koji su joj umesto građana Valjeva ukazali poverenje.

Na insistiranje Aleksandra Vučića   Lazar Gojković niotkuda u politici je preko noći postao  pravo rešenje za  Valjevo. Gojkoviću je olakšan posao jer  počišćeni su najekstremniji  prebahati prethodnik  iz iste stranke, sns-a, i uži krug mu odanih saradnika, koji ni u ludilu nikada ne bi dobili podršku Valjevki i Valjevaca.

Gojković, početnik u politici je i izbornoj trci pobedio Đorđa Milanovića, koga Dačić i Milićević, sada na ledu kod Vučića. ponizno pustiše niz vodu. Gojković  ima šansu da potvdi sa je igrač za velike utakmice. Bez obzira na priitisak Beograda ne sme potceniti izborni rezultat Milanovića, korektnog rivala i izbornoj utakmici, i najvažnije uspešnog u svemu što je radio, iako izložen pritiscima šikani i uvredama sada  na sreću počišćenih.

 

Od 18. avgusta do danas prošlo je dovoljno vremena da se krene u akciju za Valjevo, posebno mlade, Valjevke i Valjevce i realizaciju nepominjanih projekata u izbornoj kampanji: višestroko značajnoj gasifikaciji, čišćenju  i uklanjanju deponije na Sepijama, i čišćenju  blata što guši i mrači medijsko nebo grada fejk njuz i mejnstrim propagandom.

Postoji još jedan ključni zadatak bitan za budućnost  Valjeva, a to je uređenje sfere sveta sporta.

KK Metalac je posle višemesečne agonije, "dan pred gašenje" preživeo najjgore!

BK Metalac je svojevrsni primer da  se mogu nizati uspesi bez politkantskom voljom nametnutih likova, štetočična za divno čudo još uvek zaštićenih  baš od smenjene vlasti do juče  bezrezervno na njihovoj strani.

"Pronalaženjem"  u Gradskoj kući Valjeva  ili u Energoprejketu skupo plaćenog projekta Sportsko poslovnog centra iz 1997. Vlade Slavice i insisiiranjem kod  vrha vlasti da se krene u za sport posao milenijuma, Lazar Gojković ima šansu da nadmaši sve predhodnike u 21.veku kao i  većinu pre njih.

Hoće li šansu iskoristiti zavisi u ovom trenutku na prvom mestu od Lazara Gojkovića, Način komunikacije i uticaj  Beograda su  presudni.

Do sada je vrh vlasti  samo deklarativno bio uz Valjevo u suštini gurnuto na stranputicu do te mere naglašenoj da mu se "smešilo" da postane pregradje varoši od skora krštenoj gradom, a čije ime staje na registarstku tablicu svakog vozila.

A šta nam sledi, videćemo uskoro.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas