Logo
Print this page

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA ZA NAJAVU SEZONE IZ SNOVA Featured

 1kkm 2020Samo dve nedelje paklenog rada bile su dovoljne da se  uoči Krstovdana u gradu sporta desi košarkaško veče iz snova. Metalac je na premijeri u novoj sezoni KLS-a  razmontirao prefavorizovani Dinamik 82:72 u jednom trenutku  zaleđen na -25 (68:43).

Ono što planeta zna i može samo da se divi narodu jedinstvenom da za svaki glas u svojoj azbuci ima slovni znak  kao niko na svetu, tako i Valjevo ima neponovoljivu i jedinstvenu sportsku čaroliju.

Ime joj je KK Metalac!

Konačno slobodan i ponovo samo svoj Metalac je u premijernom izdanju, tek posle 20-ak treninga, ali   pod diregentskom palicom maga košarkaške igre Vladimira Đokića je pobedio za najavu sezone novih uspeha i radosti.1vlada djokic

Kolektivni duh, vera da je uspeh moguć ako ga želiš i boriš se, neverovatna spartansko-musketarska hemija odnela je prevagu nad na papiru "težom" ekipom po svemu, osim po viđenom večeras na terenu.

1kkm din igor 1

Metalac se posle bojažljivog početka (14:24) trgao, stegao odbranu, a biranim akcijama i sigurnim šutevima  najpre poravnao rezultat na  29:29, a zatim pojačao ritam, ostavljajući Dorćolce bez rešenja u odbrani i napadu, za kanonadu  do već pomentih 68:43 na kraju 3/4!

1kkm din naj

Zlatnoruki paša Miroslav Pašajlić iako je povredio  prst leve šake već 6.minutu je stisnuo zube i nastavio da igra.

kkm din p

Strelac prvog koša u sezoni, večeras je brojao do 30, dodavši na svoj konto 9 skokova i tri asistencije.

kkm din pasa

Dvocifen broj indeksnih poena(13) ostvarili Slobodan Jovanović(13 i 4 skoka) i   Zoran Paunović(11 poena i 7skokova i 6 asistencija). Stefanović je ubacio11 poena, dok je kapiten Đuković odigrao skoro tri četvrtine i ostvario šest skokova i 5 poena.

1kkm din igra 1

Najviši na terenu Amar Mehić je kvratal na parketu krinisao sa 5 poena, rampom i sa dva skoka. Luka Jovanović je ubacio svoj prvi koš, a uspeo je da uhvati i 4 lopte. Debitovao je Đokić junior, Uroš, dok je drugi valjevski debitant  Aleksandar Teofilović obeležio svojih prvih šest munuta igre  trojkom, za  plus 15(75:60).

1kkm din odbrana

Ukupno četvrtom trojkom Pašajalić je minut kasnije odbio poslednji nalet Dinamika, doneo svom timu nedostižnih 78:66.

Kod Dinamika večeras najbolji  Akay Mert (24poena, 8 skokova i 5 asistenicija), Bojan Tomašević je ubacio 17 poena, a Vuk Đorđević 12. Toma Vasiljević se istakao samo sa 10 osvojeniih lopti.

1kkm din klupa

Pravili su ga rezerevisti sa obe klupe  i malobrojni najvažniji na tribinama,  najbolji i uvek  na strani Metalca.

1kkm din trio

Nada da će trećina hale sportova 15.septembar biti popunujena gledaocima daje za pravo Đokićevoj armadi, večeras bez povređenih i bolesnih Radosavljevića, Draganovića i Stepanovića, već protiv velikog rivala iz daleke prošlosti Pirota,  naredne  subote da može do druge pobede u sezoni.

kkm din 4

 Sudili su Ninković, Sedlar i Marković. Neprimetni, provovremeni časni i sa kriterijumom bili su itetako bitan faktor odlične utakmice.

1kkm sudije dinamik

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.