Logo
Print this page

PAUN I PAŠA ZA POBEDU NAD PIROTOM POSLE 47 GODINA U VALJEVU Featured

 kkm p paun

Košarkaška istorija se nastavlja.  Metalac je posle "samo" 47 godina.  dočekao sportske rivale i prijatelje iz Pirota.

1kk pirot 2020

Stariji pamte, a niko od aktera večerašnjeg meča nije ni bio rođen kada su Piroćanci  posle kanonade kraj Nišave i ubuedljivog trijumfa  silno namučili izabranike Luke Stančića daleke 1973. godine, Na kraju poklekli i Metalac je je 47 godina pobedio i postao član najjače lige u Evropi.

Večeras  ista i priča kao pre skora pola veka i najava boljih vremena za oba košarkaška grada!

kkm p pocetak

Odlična utakmica, domaćin silan na početku u tranziciji neuhvatljiv. Brzinom i energijom je izdominirao i posle 22:9 stigao i je i do 42:28(18.minut).

kkm p 4

Usledilo je trenutak opuštanja što su gosti kaznili. Ekspresno su se vratili u meč. Iskusni Mladen Pantić lukavo je skupljao odbranu Metalca zgusnutu u reketu, a visoki igrači domaćina su počeli da ulaze u problem sa  faulovoma. Totalna ofanziva donosi seriju gostima. Bez rešenja za   pravovremene pasove  i  otvorene  šuteve Pirota Metalac ulazi u problem. Nepogrešivo koš valjevskog tima  rešetaju trojkaši  Dušan Filipović i Lazar Rašić. Iz  13 pokušaja ubacili su čak 10 trojki, pa Pirot prvi i jedini put poveo u 31. minutu 62:64!

kkm p 1

Uspeli su izabranici Marka Spasića da stignu do 67:67, minut kasnije. Trio Metalca Zoran Paunović (indeks 44), Slobodan Jovanović(26 indeksnih poena i   Miroslav Pašajlić iako povređen na koti 22, "izmišljali" su koševe,  kada je meč lomio. Metalac je zabeležio i  drugu pobedu u sezoni, značajnu iz više razloga.

Tim je formiran tek 9.septembra, klub je konačno oslobođen balasta prošlosti, a današnju utakmicu pratio je i pre dva dana jednoglasno izabrani predsednik Jovan Teodosić, brat kapitena Srbije Miše Teodosića.

kkm p joca

Rećiće neko da nema sudbine, ali Metalac se posle toliko godina ponovo  susreo sa odlično selektiranom i vođenom ekipom Pirota. Dva grada Valjevo i Pirot su  pored  Čačka večeras je Borac  pobedio Partizana, su pioniri košarke na srpskim prostorima.

Košarka je vraća kući na radost svih koji vole i uživaju u igri pod obručima.

kkm p kraj

 

U večerašnjoj utakmici u Valjevu Zoran Paunović je ubacio 39 poena, i dodao 11 skokova. Slobodan Jovanović je nanizao 22 poena i 5 skokova, Miroslav Pašajlić je pored već pomenute dvojice saigrača odvažno pogađao nepogrešivo kada je bilo najteže. Postigao je 18 poena, i 8 puta je asistirao.

Piroćance je predvodio Dušan Filipović(28 poena), sledi Lazar Rašić sa 16 koševa. Mladen Pantić je ubacio 14 koševa i uhvatio je 4 lopte, ali je od 10 promašio 6 slobodnih bacanja. Sanel Nukanović je bio prvi skakač ekipe sa 7 skokova.

Prijatelji su zakazali novi okršaj na početku 2021. za uživanje i zadovoljstvo znatno većeg broja Piroćanaca nego što je to bio slučaj  večeras u Valjevu. Zbog preventivno nametnih mera da se igra bez prisustva publike dvorana 15.septembar je bila avetinjski prazna. Svako zlo bude i prođe pa će i ovo.

Živela košarka! 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.