Logo
Print this page

PONOVO "PLAVI" PREKO OSLA POSLE 2 DECENIJE NA KORAK DO EP U FUDBALU! Featured

SMS

Čekalo se 20 godina i dočekalo. Srbija je golovima SMS Sergeja Milinkovića Savića u 82. i 102. minutu  pobedila Norvešku 2:1 u baražu, i protiv  Škotske u Beogradu 12. novembra bije bitku za odlazak na EP. TV prenoss je bio na kablovskoj  N-1 fantastičan iz više razloga, a prvi i najvažniji je da su gledaoci pošteđeni, komentara komentatora tv zadužene da "vidite i znate sve". 

U" Puma"plavim trenerkama su otpevali himnu a zatiim u belim dresovima sa plavim  detaljima preko ramena, te   grbom saveza osenčanim  žućaskto zelenkastim kontrastom posle toliko godina,zaigrali momci  ne crveni  ove večeri.

SRB NOR 8 10 20

Konačno bez crvenih dresova nametnutih u vreme predsednikovanja savezom lica sa poternice, Srbija je odigrala meč daleko od nivoa velikana što su nekada igrali. Mora se međutim priznati konačno hrabro, fudbalski fizički i mentalno i  radost i zadovoljstvo napaćenog fudbalskih naroda su konačno stigli.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića, veliku bitku su obeležili samo sa dva "topeda", ali taman koliko je rebalo da vikinški brod mga taman dovoljna za toliko potreban trijumf nacionalnog sporta broj jedan.

Vrata prolaza na EP SRBIJI je uspešno zatvarao viking na golu Rune Jarsten. Veteran je ne neverovatnim odbranama držao Norvešku u igri 102. minuta, ali mi je na kraju presudio Milinković Savić.

Prvi gol SMS je postigao posle centaršuta Tadića i asistencije Aleksandra Mitrovića  osam minuta pre isteka 90. minuta.

SRB NOR 1 0

Sergej potvrdio fudbalsku kasu 18.minuta pre kraja produžetka. "Bocom" je lobovao norveškog golmana, na dodavanje Tadića, takođe u poziciji da donose pobedu.

SMS 2 1

Sergej  je preuzeo odgovornost i lucidnim šutem donero Srbiji možda i najveću reprezentativnu pobedu. A do večeras  nije postigao ni jedan gol KONAČNO ZA PONOVO  "PLAVE".

Mitrovića  Đuričića i Lazovića večeras gol nije hteo. Lazović je pogodio stativu,  a Rajković je savladan u 88.minutu.

Luka Milivojević i SMS su zaboravili da je igra u odbrani takođe u opisu posla.  Neometan, golgeter Matijas Norman sa Halandom u proteklih godinu dana u svojim klubovima postigli su 77 golova, je ušao u naš šesnaesterac, gađao i pogodio desni donji ugao gola Rajkovića.

U prvom produžetku Norveška je mogla i do potpunog preokreta ali je Haland  nije ispratio "ples" Edegara, šansa je propala.

Ostaje žal što ne videsmo pored SMS  Milivojevića i Lukića, od večeras  preostalih rezervista  Adema Ljajića sigurno najveštijeg da sa Tadićim  i Mitrovićem i bez produžetaka reši meč u Oslu.

Mesec dana je do meča sa Škotima.

Ljubiša Tumbaković ima dovoljno vremena da skocka tim za novu pobedu i plasman Srbije na EP.

LJUBISA TUMBAK

Samo da se šansa iskoristi, i da politika po običaju  kao i večeras bude lišena  prava  da sastavlja tim Ljubiši Tumbakoviću, večeras posle toliko vremena ponovo u šampinskom izdanju

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.