Logo
Print this page

TITANI GIGANTI, METALAC ANTE PORTAS I NARAVNO MIŠEVI Featured

hanibal ante portas

Miholjske zadušnice i trenutak sećanja na sve što su danas svetlost što ćemo kad dođe dan svi biti, su povod za ukaz da je istovremeno najteže, ali i najlakše  biti pobednik i čovek.

Mejnstrim mediji nas obisipaju bljuvotima šta nas čeka u igri brojki,  na svu sreću danima na NULI, naravno bez šanse za uvođenje policijskog časa, do koga je izgleda  nekom baš stalo. Silovanje zdravog razuma i ko odlučuje može li se na derbi skorašnji većiti derbi traje !

Protekle večeri deca u grupama od njih 10-ak su kulturno upozoravani da se "raziđu" a  na više  punktova u gradu "duvalo" se kao  da je vašar u Guči.mup racija

Zanimljivo je posle otkazanog fesitivala, kralju čvaraka na vrata su  zakucala, baš  uniformisna lica. A pre nekoliko meseci, za Ivanjdan u Jovanji su bili  samo  posmatrači vriske i gužve pod vašarskom šatrama,bez ovlašćenja za "rad".

Medisjki fantom ponovo crni  nebo Gradom.

1SO VA CRNA

Fejknjuziranjem bez granica, dokazuje  da mu još uvek serviranje  neistina ide od ruke.

Mister bobi, me mislim na londonsku gospodu,  je otišao iz prvog u peti redu CK(centra za kulturu da ne bude greše prim. aut.) bioskopa u Domu kulture. Nije uživao u pozorišnoj predstavi, jer pozorište nije nivo politike i i političara, a  može se gledati samo u live stream varijanti.

Repertoar i sadržaj političkih "druženja" u CK se nije menjao.

1SO VA SKUPSTINA 1

 "Povlašćena" publika sa bobišinog odborničkog spiska, bez gradnočalnika naravno, njemu je poverenje ukazao lično Aleksandar Vučić, bez daha, ili već kako  sluša  besednike.

Jedan od najupornijih proteran iz institucije  za obavljanje poslova prevencije kriminala, bezbednosne zaštite života, prava, sloboda i imovine građana, javnog reda i drugih poslova, falsifkatora istine o ličnoj stručnosti, se trudio nedavno da bude u prvom planu. Bio je najglasniji u dokazovanju lojalnosti partiji najprizemnijim ruženjem i omalovažavanju političkih protivnika. Dovoljno je reći samo, nije se proslavio.

Ipak u cilju prevencije danas nije bilo festivala čvaraka, nazvanog čvarkovdan, pretvoren poslednjih godina u bestijalno jedenje i pijenje, žubor Kolubare uz muziku na "ladno"  i trivijalne muzikanjerose na struju.

Kralj je pao! Živeo kralj"

Mogao se čvarkovdan obeležiti  sa 4-5  založenih ranija za topljenje masti i cedjenje čvaraka, uz  poštovanje fizičke ali kako se  to danas  sve više može čuti  "socijalne" distance. Ipak je izostao. Jednostavno, stiglo je naređenje: nema čvarkovdana i i tačka"

Utisak je, danas je uspela samo  nova proba ceđenja masti narodu

Na sreću ima jačih od  politikanstva i politike usmerene otvoreno protiv naroda, sve u ime zaštite zdravlja, toliko bitnog da se deca leče sms poruka, dok najteže obelele nema potpisa  za uput i lečenje u inostranstvu. Ali zato u  rijalitijima pare kapom i šakom uzimaju polusvet i kriminalci.

 Svet sporta  takođe u blatu, ali časni i najveći se ne predaju i  ruši sve barijere.

Fudbal se kovarnuo u Oslu i odmah smo spremni da zaboravimo 20 godina mraka. SRB NOR 1 0

Kokeza likuje a  na stubu srama je lik iz crno belog sveta. Da  li je provaljen stvarno ili je  namerno gurnut u blato, zbog navodne kupovine stana na Menhetnu, vrednog samo 7, 5 miliona USA dolara?!

Kičmolomac Sadik je elegantno prodat, po desetostruko  nižoj ceni od realne. Svota od 1,5 milion eura sve  govori o kakvoj je trgovini reč, ali i otkriva nalogodovca, jer večiti po svaku cenu moraju biti poravnati po dugovanjima potražiocima i državi.  Sadika menjaju   vazda potrošeni fudbalski legionari, tako da predsednikova ljubimica konačno može računati na pobedu za overu još jedne smehotrene titule. Za svaki slučaj publike neće biti, reče KŠ, a overiće koliko sutra i predsednik.

A u Valjevu i dalje nema reakcije vlasti, dok  štetočina sve intenzivnije zajebava  ceo fudbalski Grad Valjevo, i sve više i  jače vređa zdrav razum.

Mutant je danas pobedio "veselu" Gružu 2:1 u Parku Pećina, na golu je bio Simić, klinac od 17 leta jer nema bunusa. Drug Darko pomaže svom prijatelju kao i uvek. Fudbalskog gega, poteza, akcije kao i uvek od 2012. nije bilo  ni  ovog nestvarno lepog 10.oktobra.

bfc zupa1

Porazi od Lajkovčana u Parku Pećina, dizelku "voze" mahom Valjevci, zatim u Arandjelovcu od totalnih fudbalskih diletanata, i konačno onaj pre nedelju dana u Bogatiću su dokaz bezgraničnog  siledžijstva  i nemorala  neznalica, podguznih muva i parazita što devastiraju ruže i pljačkaju valjevski fudbal.

I takav kakav je mutant sa ove 2020, sa 20-ak miliona narodnih para je do sutra na 5. mestu jadne i bedne  Treće lige Zapad.

Bude li  do zime na današnjem niovou,  u godini kada  su predstavnici građana, odbornici  potvrdili predlog "počišćenih"  u već pomentoj predstavi u valjevskom CK (centru za kulturu, opet  da ne bude greška,  prim, aut.) jasno je danas da je sistem vrednosti totalno poremećen. Skoro aklamacijom odbrnici SO Valjevo su dali zeleno svetlo o dodeli  priznanje za afirmaciju Grada Valjeva mutantu, iznderenig na ugašenom FK Budućnost i FK Krušik, sada imena  FK BK 2014, 

Kokeza, Terza, crno beli trio V su   pogrešna mera vrednosti jer kod valjevskog Centra troška, štetočine granica  bezobrazluka, oholosti, neodogovornisti i neznanja NE POSTOJI!

Optužba  protiv  crno belog  funkcionera Vazure za nedokazani lopovluk nad lopovlicima je matrica danas mejntsrim i fejk njuz  serviranja "istina" tabolida i prorežimskim medijima.

Narednog vikenda fudbalski derbi se igra  bez publike, iako korone DANАS  nema ni u naznakama.

Glas  "istine" tvrdi suprotno, preti nam  pooštravanjme mera, jer korona vreba sve više i preti još jače. "Treći pik" samo što nije stigao!?

Biće da je Srbija i narod u njoj nikada zdraviji  i  zbog teniskog Boga Novaka Đokovića.

Sutrašnji sudar  titana u Nola i Rafe svidelo se to nekome ili ne doneće veliku radost pobedniku, a ja nemam lično dilemu, baš narodu koji govori  jezik Novaka Đokovića.

 Španci priželjkuju na razini fudbalske euforije,  jubilarni 20  grend slem  Rafe Nadala, 13. na Rolan Garosu.

Srbija  čeka samo 18-i  grend slem najboljeg na svetu.

Sudar titana je u nedelju u 15 časova

A danas pažnju na valjevskim prostorima su izazvali  rukometni poslenici. Na  vanrednoj  izbornoj Skupštine ORK Metalac minutom ćutanja odata je  počast priminulima  Miodragu Teodosiću, Vladimiru Pejoviću, Ljubisavu Brankoviću, i Gordani Gvozdenić onima što su danas svetlost, a što su  delima, pregalaštvom i posvećenošću pisali svako na svoj način istoriju sporta danas na margini. Rade Marić je izabran  za predsednika, umesto sada novog potredsednika dr Zorana Živkovića. Budučnost rukometnog  sporta je posvećenost, preduzimljivost, animacija mladih, liga škola, mnogo veći i ozbiljniji angažman svih koji danas veruju da Metalac može već narene godine plasman u Super B ligu, iako su bogatiji pokupili ne mali broj igrača.

Metalac je jedini klub sa 5 doktora nauka, potsetio je profesor dr matematike i čovek Metalca i rukometa Voja Andrić. Mića Janković  rukometni gladijator,  trener stvaralac i  vizionar  tvorac sa odbranima, sličnim sebi,   kadetskog šampiona Jugoslavije i omladinskog planete.

Večeras smo uz KK Metalac na gostovanju u Novom Sadu gde ga očekuje, silno pojačana Vojvodina. Obe ekipe imaju po dve pobede, a večerašnji okršaj u SPENS-u  početak je u 20 sati, sigurno je doneće dobru košarku, a pobediće bolji tm. Aduti Vojvodine, vaskrsle na pandemiji korone, sa skupo plaćenom ekipom i Krstom Bjelicom, Stefanom Savićem, Dušanom Beslaćem, Aleksom Nikolićem,  eks igračem Metalca Petrom Rakićevićem su apsolutni favoriti. Vladimir Đokić zna vrline rivala i svog tima, tek u trenažnom procesu nepun mesec!

Najavljuje kao i u prehodna dva meča samo jednu, igru na pobedu,  bez obzira na snagu "lala". A dobro zna da će poraz bude li ga biti samo motiv za još više rada i odricanja. Jer na porazima se takođe uči. 

METALAC HANIBAL ANTE PORTAS!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.