Logo
Print this page

PORAZI ŠTO NE BOLE, USPEH RUKOMETAŠICA, VEČERAS(19,00) KREĆE VK VALIS Featured

1KKM PIROT PRE

Očekivano protiv "korona"  Vojvodine, opstala u KLS zahvaljujći pandemiji  korona virusa, a sada silno pojačane, Metalac nije imao šanse u SPENS-u.  "Lale" su slavile u Novom Sadu preubedljivo 92:66 (21:15, 16:15, 29:14, 27:22) u trećem kolu KLS.

Dve startne pobede bile su razlog za potajni optimizam da se mnogostruko jači rival može pobediti. Metalac se držao do poluvremena, ali bez šuta spolja, i tanku odbranu poraz je bio neminovan.

Metalac je šutirao  katastrofalno za tri poena(25:3), promašio 10 od 23 bacanja, izgubio bitku u skoku (31:43), zabeležio samo 8 u odnosu na 26 asistencija Novosađana.

Jednostavno bila je to utakmica za zaborav, a takvih će sigurno još biti jer preko noći se ne može do velikih uspeha.

Uzrok ubedljiviog poraza krije se u činjenici da je Metalac formirao tim pred početak lige, i da je normalno da posle dve teške utakmice i dve velike pobede( Dinamik i Pirot) ekipa jednostavno "zariba".
Gaćeša i Bjelica sa po 14 poena, Beslać i Marić po 13, Savić sa12 koševa i 11 skokova i 6 asistencija  bili su najzapaženij kod pobednika..
Radomirović je ubacio  18 poena i ostvario 5 skokova, Paunović 15, Pašajlić 10, Mehić 8, Slobodan Jovanović 7, a Luka Jovanović 4 koša. Za rad i trud  su nagrađeni prvom minutima  na terenu Nemanja Janković i Danilo Medenica, dok je  Uroš Đokić je posle debija protiv Dinamika zabeležio i prvi koš u dresu Metalca.

Sledi utakmica godine da Dunavom,ekipom bez pobede u Valjevu.

Ne treba zaboraviti cilj kluba, da Metalac "samo" opstane, a sve drugo je uspeh iznad očekivanja.

Metalac je pre samo mesec dana bio pred gašenjem  i nestankom. Par nedelje u odnosu na proteklu sezonu kada je u još težiim okolnostima izborena Super liga, je formiran tim. a i sinoć ekipa nije bila kompletna. Metalac  je konačno posle toliko godina počeo da živi i radi svih 365 dana, a ne kao u minule dve  sezone od oktobra 2019. do polovine marta.

VALIS DEBITUJE U PRVOJ A LIGI(NEDELJA 19h), TAŠ POBEDIO VALJEVO

Na premijeri u SRC Petnica početak je pripao izabranicima Jove Sarafimovića ( 2:0) da bi Taš serijom 5:1 rešili prvu četvtinu, za nagoveštaj i da su došli po bodove. Stojanović na startu drugog kvartala vraća nadu(4:5) ali odbrana Valjeva nema rešenja za  Baucala, pa Taš ponovo stiče prednost od 3 golai (7:4). Sledi minjaturu  Luke Gligorijevića i Valjevo smanjuje na 6:7, a na  početku 3/4 centar domaćina Talaja postiže gol za 7:7. Reagujue odbrana Taša, a u napadu D. Janjić i  Baucalo Tašu vraćaju prednost, da bi A. Janjić novim golom za 11:8 potvrdio trijumf  Beograđana.

Sudijski par iz Novog Sada Piljić-Kiš je zaslužio ako ne kupanje  ono bar polivanje vodom. Ničim izazvani stavili su se na stranu gostiju, večeras u bazenu bolji tim. Na sreću sve je prošlo bez i najmanjeg incidenta. 

VALJEVO - TAŠ 12:17 (3:5, 3:2, 2:3, 4:7)

SRC "Petnica". Sudije Piljić i Kiš iz Novog Sada. Isključenja: Valjevo 6, Taš 7. Peterci: Valjevo 2 (1), Taš 5 (5). Igrano sa ograničenim brojem navijača.

VALjEVO: S.Ristić, Petković 3, Jovanović, N.Marinković, Stojanović 1, I.Ristić, Radanović 1, L. Gligorijević 3, Konatar 2, Talaja 1, Stojančić 1, Avramović, Rakić i Milošević. Trener: Jova Serafimović
TAŠ: M.Marinković, Petković, Urošević 2, A.Janjić 1, D.Janjić 6, Radovanović, Trifunović, Radojčić, M.Janjić 2, Marijanović, Jovanić, Jevremović, Drobnjak, Baucalo 6. Trener: Ljubenović

U sledećem kolu Valjevo igra na Novom Beogradu, a rivali su Šapićevi NBG Vukovi

Nedeljno veče obeležiće i derbi, do marta žetokih rivala za titulu u Prvoj A ligi, VK Valis i VK Zrenjanin. Valjevci su pobedili u oba meča u minuloj sezoni. Poželimo im da i u Prvoj A ligi nastave  po starom. Derbi na žalost bez publike je u 19 sati u SRC Petnica.

PAZOVČANI BOLJI OD OK VA 014

Očekivano valjevski odbojkaši su ponovo izgubili  u za ovaj tim VA 014 prejakoj  Prvoj ligi Srbije. Posle poraza u Paraćina u Valjevu je slavilo Jedinstvo iz Stare Pazove 3:1 (25:20, 25:18: 23:25, 25:21).

U sudaru eks Superligaša iskuniji gosti su znalački kaznili nejake Valjevce, kadre da samo najave iznenadjene osvajanjem trećeg seta. Pazovčani su u meču odluke ponovo zaigrali na potrebnom nivou i trijumf im nije izmakao. U sezoni borbe za goli život, i sa dugovima preko glave, OK VA 014 u .3 kolu ide u vruć teren u Veliko Gradište.

ŽRK VALJEVO SE IGRALO SA LOZNICOM SLEDI MEČ GODINE!

U trećoj sezoni juriša u viši rang na premijeri  u hali sportova "15.septembar"  ŽRK METALAC 2015 deklasirao tanku Loznicu 37:26(18:9). Posle neuspeha u baražu i poraza od novog Super B ligaša Crvene zvezde, cilj je da se u trećem pokušaju konačno izadje iz "beton" lige. Prilika za potvrdu visoko postavljenog cilja  se ukazuje narednog vikenda. ŽRK Metalac čeka Radnički u Beogradu.

Pobeda  ili  remi donose mir i spokojstvo u sezoni novih izazova, ali  i imeparativa da se konačno izadje na viši nivo. Poraz bi samo doneo nevolje, i opterećenje, koje nikome  ne prija.

U LESKOVCU PLIVAČIMA VALISA 12 MEDALJA

Valis Leskovac 10 2020

na 10. plivačkom miting "Leskovački pobednik" u konkurenciji 18 klubova i 344 plivača  "Valis" je nastupio sa sedam plivača i  osvojio 12 medalja.
Najmlađa Maša Radojević je  najbolja u svojoj kategoriji, na  50m slobono i 50m leđno, dok je u disciplini 50m prsno bila druga.
Anja Radojević je bila apsolutno najbolja u disciplini 100m leđno, dok je u disciplini 50m leđno osvojila srebrnu medalju. Vuk Tešanović  je pobedio  u svojoj kategoriji na 50m delfin, a 100m delfin i 50m slobodno stigao do bronze. Milica Ristić je pobedila na  100m slobodno, a  na 50m delfin je bila treća. Ognjen Dašković  je na 100m leđno osvojio srebro, a Jana Tomašević bronzu na 100m delfin.
"Posle  duže pauze ovo je  prvi zvaničan nastup naših plivača. Većina je isplivala lične rekorde. Nadaamo se da će  državnog i regionalnog prvenstva zadržati nivo forme" kaže Vladimir Bošković sportski direktor Valisa.

.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.