Logo
Print this page

NAJAVLJENI "PODRŠKA I POMOĆ ATLETSKOG SAVEZA SRBIJE GRADU VALJEVU" Featured

so va Slobodan Brankovic

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, bivši sekretar ASS, osvajač zlatne medalje na EP u dvorani 1992. rođeni Obrenovčanin,  danas   u  Valjevu najavio pomoć u izradi projekta atletske staze u gradu na Kolubari.

O razvoj atletike i atletske infrastrukture u Valjevu sa rukovodstvom grada razgovarao je direktor Srpskog atletskog saveza i izrazio spremnost da SAS pomogne Valjevu u unapređenju  sportske infrastrukture. Atletika je bazični sport, kojim mogu da se bave sve generacije, a atletske staze može da koristi veliki broj građana.

Branković je gradskom rukovodstvu predočio da Savez može da finansira izradu projekta izgradnje atletske staze, ali i da sarađuju na brojnim projektima koji se tiču ne samo infrastrukture, već i razvoja atletike, naročito u dečjem uzrastu, kao i da pruži podršku atletici.
Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se zahvalio  Brankoviću na poseti i spremnosti da SAS pomogne Valjevu. Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković. Ovom prilikom su predstljene i potencijalne lokacije u Valjevu gde bi se mogla izgraditi sertifikovana atletska staza.
Na sastanku je rečeno da je Grad spreman da razvija sportsku infrastrukturu u Valjevu, koja je u proteklom periodu zanemarena i da je podrška Srpskog atletskog saveza i ostalih državnih institucija veoma značajna.

I ovaj kao i većina radnih sastanaka održana je bez poziva i prisustva  novinara.

Opravdanje je naravno, prevencija i čuvanje zdravlja, jer kovid -19 vreba.

Za Brankovića  kao i sve sportske poslenike iz Beograda i drugih sredina pored protokolarnih priča i praznih obećanja postoje pitanja "sedme sile" .

Grad Valjevo ima atletski stadion Krušik, sa  mogućnošču da dobije tartan stazu, mogućnost za  tartan i biiciklsitičku stazu pored Kolubare kroz grad dom u fazi završetka, pešačkog mosta kod privatnog Doma za stara lica, i konačno i u Parku Pećina. SAS  treba da se uključi zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije u očuvanju Memorijalne trke divizijskim generalom Kraljevine Srbije  Svetomir Đukić, već u čast osnivača Olimpijskog pokreta Srbije, i 37 godina člana MOK-a, ličnog prijatelja Pjera De Kubertena.

Ovog 28.oktobra na redu je jubilarni 20-i Memorijal generala Đukića, na žalost bez generalovog sina dr Dušana, koji je preminuo pre dve nedelje.

DJUKIC16 

Prioritet svih prioriteta je Sportsko poslovni centar. Glavni projekat delo Vlade Slavice postoji u arhivi SO Valjevo, ili i Energoprojektu.

arena va

Valja ga odmah predočiti predsedniku države. čiji je izbor za proletos kandidat SNS-a, sada gradonačenik  Lazar Gojković, i prionuti na posao i uspešno izgraditi Sprotsko poslovni centar sa 3.500 mesta iI  zatvorenim olimpijskim bazenom da mladost Valjeva, a tek ih je  preko 12.000, konačno posle pola veka dobiju hram sporta dostojan vremena  u kome žive.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.