Logo
Print this page

METALAC BEZ KOLEKTIVNE IGRE I ENERGIJE U VALJEVU PAO PRED RASPUCANIM BANOVČANIMA Featured

kkm dunav malidzan

Na papiru autsjader, do 4. kola u KLS bez pobede sastav Dunava neočekivano je slavio u Valjevu.

Metalac je izgubio prvi meč u sezoni na svom parketu i to 91:97 (17:26, 21:21, 21:24, 32:26) iz tri razloga. Prvi je loša odbrana kao i u Novom Sadu. Šut spolja je očajno branjen, a za basketaške ulaze Banovčana nije bilo rešenja.

Izostala je preko potrebna prepoznatljiva energija i borbenost cele ekipe.

kkm dunav 2

Zasmetale su i sporne odluke prvog sudije Aleksandra Milojevića(levo na slici).

kk dunav a milojevic

Očigledne faulove u napadu Kruševljanin je preinačavao u lične greške odbrane Metalca. Posebno je bio sporan kriterujum u dosuđivanju faulova Nikoli Stefanoviću. Najkorisniji visoki igrač Metalca je 6 minuta pre kraja morao iz igre zbog 5-og. faula, spornog kao i većine dosuđenih mu pre toga. Očigledno ništa nije bilo slučajno. 

Goste iz Starih Banovaca jači u skoku, sjajno je služio šut. Ubacili su 11 trojki (19:11), čak 5 u prvom kvartalu, a odlični su su bili i u pokušajima za dva poena(43:23).

Metalac nije uspeo da zaustavi poslednji napad gostiju na kraju prvog poluvremena, iako je trebalo braniti svoj koš samo par sekundi. Bogdan Dragović je pogodio sa centra za 47:38, ispostaviće se na kraju, vrlo bitnu trojku po ishod meča. Bez rešenja za Majstorovića( 30 poena) Kovačevića( 22 koša i 8 skokova ), Metalac se celu utakmicu borio sa minusom, a najveći je bio -14, poslednji put  68:82 u 33.minutu.

Na kraju zahvaljujući Zoranu Paunoviću i Miroslavu Pašajliću se stiglo do neizvesne završnice i rezultata  91:95.

Međutim junak iz senke Vuk Malidžan(17 poena i 8 asistencija) je trećim skokom, drugim u napadu, i košem doneo pobedu Dunavu.

Metalac je od početka upao u kontraritam. Banovčani su se preko pomenutog trija nametnuli revolveraški obračun, sa posebnim akcentom u odbrani na Pašajlića i Slobodana Jovanovića.

Nikola Paunović je izmakao kontroli Banovčana. Ubacio je 36 poena, zabeležio 7 asistencija i 6 skokova, odnosno čak 43 indeksna poena!

kkm dunav paun 91

Sa Pašajlićem 19 koševa i 6 asistencija(indeks 26), bez Stefanovića do 5 faula sa 14 poena i 3 skoka, nije uspeo da "ispegla" do kraja brojne slabosti svog tima, ali i brljotine sudije iz Kruševca, i poraz se nije mogao izbeći.

Pojačan rad doneće rezulat, valja biti strpljiv, ali što reče Vladimir Đokić dobrano pričekan da se obrati novinarima u ledenoj pres sali posle meča( prekinio je radni sastanak u svlačionici tek na pola), mora se potražiti novo rešenje tamo gde škripi najviše, a to je u centarska linija.

Sledi vruć teren u Lazarevcu, Bude li dovoljno energije žara posle dva uzastona poraza u Novom Sadu i sinoć u Valjevu može se i do pobede. U suprotnom, nema dileme sledi novi potop.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.