Logo
Print this page

POSLE 26 GODINA ŠAMPIONAT U AERORELIJU U DIVCIMA ! Featured

 aero klub va ree i nera

foto Olja Knežević Sudije su konačno dale zeleno svetlo, proverile su maršrutu, vidiljvost je dobra, i pored oblaka i mogućih padavina, posle 26 godina u organizaciji Vazduhoplovanog saveza Srbije, i domaćinstvo Aero kluba Valjevo  u podne sa aerodroma u Divcima  poleću učesnici aerorelija, državog šampionata u  letenju.

aero k reli 24 10 svi

foto Olja Knežević Zbog loših meteo uslova aeroreli je ovog oktobra  pomeran već dva puta.

1 1DIVCI AERODROM SNS

Letači osam posada sa dva člana takmičara iz Trstenika, Zrenjanina, Kikinde, Paraćina, Smedereva Sombora i Valjeva, tokom  aerorelija rešavaće brojne zadatke.

aero klub re 3

Prvi je vremenska tačnost u poletanju i preletu zadate rute u trajanju od  60 i 90 minuta. Potom sledi  izviđanje, odnosno pronalaženje zadatih fotografija, njihovo lociranje i obeležavanje. I konačno precizno sletanje, po satnici planiranoj u sekund, prilikom   povratka sa zadate rute. Umesto  dva planirana leta  biće  samo jedan.

Domaćin na aerodromu u Divcima Aero klub Valjevo  će na najlepši način završava  novu uspešnu sezonu.

"Momci i devojke", svi članovi Aero kluba Valjevo znalački rešavaju nagomilane probleme štetočina, što su harale proteklih dve decenije. Nova- stara  ekipa uspešno vraća Aero klub  Valjevo ponovo tamo gde mu je oduvek bilo  mesto, u vrh  srpskog vazduholovstva.

Aero klub Valjevo će predstavljati pilot MilIvije Petrović- Pele stari as plavih visina, pobednik Yu relija sa danas kapetanom ER Srbije Miodragom Živkovićem(na slici).

aero klu va pele i zile

Ovoga puta Petrović će leleti  u Cesni-152 u tandemu sa  iskusnim instruktorom letenja u Vršcu takođe Valjevcem Todorom Narandžićem.

Zanimljivo je da je 1972.godine Mika Isaković(na slici) osvojio pobednički pehar, kao član tada Aero kluba Krušik Valjevo.

mika isakovic 1972

Medju deliocima pravde na zemlji, medju šest odabranih je i član Aero kluba Valjevo,  dokazani pilot Predrag Milošević, a pomoćni sudija bié takođe Valjevac Slobodan Rajević.

aero klub sletanje 17 10 20

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.