Logo
Print this page

TITULU SVOM GRADU DONELI I PILOTI AK VALJEVO PETROVIĆ I NARANDŽIĆ Featured

aero k pele i nera 1foto VSS Pilotska posada Aero kluba „Valjevo Milivoje Petrović i Todor Narančić okitila se šampionskim lovorom na državnom prvenstvu u reli letenju. Šamionat je održan na aerodromu u Divcima.

Posle ekipne titule boksera Metalca 2019. nova šamionski trofej svom gradu doneli su piloti iz Aero kluba Valjevo!

Dvojica vrsnih  majstora letenja,  piloti instruktori,  članovi  kluba domaćina ostvarili su  najbolje rezultate  u disciplinama izviđanje i precizno sletanje.

Milivoje Petrović je sjajno pilotirao svojom Cesnom 152, a fantastičnog saradnika je imao  u mlađem kolegi Todoru Narandžiću.

aero klub va ree i nera

"Moram priznati bilo ja izuzetno naporno i leleti po zadatoj ruti, rešavati zadatke, pronalaziti zadate ciljeve, a sve po planiranom tajmingu. Vreme nas je poslužilo, kako i ostale takmičare. Kolega i ja smo izvukli  maksimum, iz aviona. Fantastično smo timski radili, a kruna odličnog obavljenig zadatka je na kraju rute preicizno sletenje u "nulu". Ovo je uspeh Aero kluba  Valjevo i ogroman podstrek za sve nas u klubu da vratimo letački sport u svoj grad", poručio je za naš portal vrsni pilot, instruktor letenja, Milivije Petrović - Pele.

Na aeroeliju nastupilo je  osam posada iz aero klubova iz Srbije.
Zadaci za 16 pilota aviona iz  Paraćina, Zrenjanina, Smedereva, Trstenika, Kikinde i Valjeva bili su: vremenska tačnost, izviđanje i precizno sletanje.

Pored pobednika najboljih u izviđanju i sletanju, prvo mesto u disciplini vremenska tačnost zauzeli su piloti iz AK „Trstenik“ – Aleksandar Unčanin i Dejan Sarić. 

U disciplini precizno sletanje  prvo mesto sa pilotima iz Valjeva podelili i piloti iz AK „Trstenik“ – Dušan Todorović i Stevan Iganjatović, prezicni kao i Valjevci u "stotu".
U generalnom plasmanu zbir rezultata iz sve tri discipline, pored prvoplasiranih Valjevaca, drugo mesto su osvojili Dušan Todorović i Stevan Ignjatović iz AK „Trstenik“ i treće mesto posada paraćinskih pilota iz AK „Naša Krila“ Paraćin – Aleksandar Godić i Dragan Obradović.

aerok k pobednici 2020

foto VSS Aero kluba Valjevo  je bio sjajan domaćin, a takmičenje se odvijalo  po protokolu organizatora  Vazduhoplovnog saveza Srbije. 

aero k va reli svi

foto VSS Bravo za nove šampione i ponos Grada Valjeva Milivoja Petrovića i Todora Narandžića i naravno  Aero klub Valjevo!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.