Logo
Print this page

TRI POLJUPCA PRED ĐURĐIC, ALI I ŠAMAR Featured

lopte 3

Valjevska sportska priča uoči Đurđica svela se na tri slova. Očekivano pobede su  zabeležili vaterolisti Valjeva i oba valjevska rukometna kluba, dok je OK VA 014 napravio pomak, i osvojilo set.

VATERPOLISTI VALJEVA BOLJI OD RASINE

Konačno ponovo vaterpolo. U vikendu za nama posle mesec dana i pauze zbog poznatih problema sa korona virusom, Valis će se "odmarati" do 28.novembara i Kup utakmice sa Superligašem Vukovima  sa Novog Beograda, VK Valjevo je je prvi startovao. Pobedili su u   3. kolu Prve "A" lige Srbije Rasinu iz Kruševca  12:9 (3:1, 4:0, 3:4, 2:4).

Do poluvremena su si briljarali, da bi posle  7:1, smanjili gas i bez problema zabeležili drugu pobedu u sezoni. Talaja i Gligorijević su bili trostruki strelci, a u listu strelaca upisali su se i  Petković 2, Marinković, Ristić  ,  Konatar i  Stojančić po 1 gol. Od  devet golovaa po tri za Rasinu su postigla braća Aca i Rade Tomašević. VK Valjevo u 4. kolu igra sa  Beogradom.

PARTIZANOV VRTIĆ  PRETIO  ORK METALAC SLAVIO

ORK Metalac  je pobedio pola prve postave,  odnosno pojačani talentovani sastav juniora crno belih, sa 39:33 (19:17), meču sa puno žara i obrta.

Iskusni Šapčanin, bek Pajić je ojačao odbranu ORK Metalca, sada već  oružja  dostojnijeg borbe za najviši plasman u "beton" Prvoj rukometnoj ligi Centar.

Izabranicima Dragomira Čaćića trebalo je vremena da se zagreju što je Partianova dečurlija iskorostila i povela 14:10 i 16:12. Ipak   ozbiljnost,  požrtvovanje i odgovornost pre svega   u odbrani donose prenost  Metalcu  19:17 na poluvremenu. U u nastavku serijom 10:5, Pantić, Žarković, Grujičić i Radojičić su "izbušili" crno bele u seriji ubitačnih kontaranapada.

Metalac ide plus 7(29:22). Partizan je pokušao očajničkim presingom pred da zbuni gosti, ali bez efekta.

U nedelje u u podne je derbi sa neporaženom  Loznicom. Pojačani sa trojicom igrača iz Zvornika i Bijeljinine, Lozničani su nanizali četiri pobede, za razliku od ORK Metalca koji je već "prosuo" tri boda. Bez obzira je je Sinđelić trenutno lider sa 10 bodova,  već sada je jasno da su glavni kandidati za  Super B ligu  Lozničani i Valjevci.

Protiv  Partizana 2 golove su postigli Pantić 12, Žarković Pejić  6, Radojičić i Grujičić  po 5,   Pajić  2 Milinković i  Kovačević, Nešković  po jedan gol. Kod  crno belih   Nešić je postigao  10, Gudurić 6, a Vujičić,  Milinković, Cmiljanić po  4,  Isaković  3 i Cvijetić  2 gola

ŽRK METALAC 2015 SE IGRAO NA LAGATORU

Rukometašice Metalca 2015 očekivano lakao slavile u Loznici. Čak 41 put se zatresla mreža pretankog sastava ORK Loznica. Konačnih 41:24 (21:11)  je potvrda kvaliteta ranga nazvanog Prva liga, sa tek 3-4 ozbiljnije ekipe, dok su ostali na nivou rekreacije  i zabave. Petom pobedom u nizu, ovoga puta je savladan jop jedan direktan rival za osvajanje prvog mesta, Hazena u gostima,  Radnički je napravio  veliki korak ka plasmanu u viši rang.

Posle 6 kola  u Prvoj ligi "Centar"  Radnički(Bgd) je prvi sa 10 bodova(pet  utakmica), ŽRK Metalac 2015 ima 8 bodova iz 6 utakmica, koliko i Hazena na 3.mestu iz 5 mečevaa. Do kraja jeseni preostala su dva kola, a naredni rival je Kosmaj iz Ralje, pored Hazene, "krstašica" i naravno ŽRK Metalac 2015 iole ozbiljan sastav u ovom, trećem rangu rukometnog takmičenja u Srbiji

Milica Živanović i Tamara Mandić su obeležile meč u Loznici. Valja istaći da su igrale sve devojke,što do sada nije bio slučaj. Lider

Pre utakmice sa  Kosmajem,  u četvrtak će u hali sportova 15.sepetmbar  U 18,30 biti odigrano finale Kupa Centralne Srbije. U goste Valjevkama stiže RK Beograd član Super B lige Srbije.

LOZNICA- ŽRK METALAC 2015 24:41 (11:21)

Hala "Lagator". Sudije:  Zrnić i  Petrović (Beograd). Isključenja: ORK Loznica 6 minuta, Metalac 2015 8 minuta. Sedmerci: Metalac 2015 1 (1).

ORK LOZNICA: Grgić 2, Petrović 1, H. Petrić 3, Kuljanin 6, Vasić 3, Petković 2, E. Petrić 6, Vasiljević 1.

METALAC 2015: Đikić, Mandić 7, Mosurović 5, Karadinović 1, Stefanović 1, Živanović 8, Simić 5, Damnjanović 4, Birčanin 1, Jakovljević 2, Despotović 2, Đurđević 4,Gajić.

NOVA NULA ODBOJKAŠA VA-014, SRBIJANKA I VALjEVO NA STEND BAJU

lopte odbojka

Po ugledu na ostale rivale ove sezone i Klek  je slavio u Valjevu. Odbojkaši VA-014  su na parketu hale sportova 15.septembar  poraženi od OK Klek Srbijašume 1:3 (15:25, 25:21, 20:25, 24:26) u 7. kolu Prve lige Srbije.

"Spasa nam nema, propasti nećemo "

Baš tako treba doživeti sezonu otrežnjenja i prosvećenja. OK VA 014 nema kvalitet  za Prvu ligu, a iskustvo će biti dragoceno, za narednu  u nižem rangu, samo pod jednim uslovom. Da klub pretekne  i ne ugasi si se.

Na početku utakmice minutom ćutanja je odata počast preminulom MIlanu Koraću jednom od rodonalenika valjevske odbojke.

Korona virus je  odložila  utakmice pRVE LIGE OK Srbijanka - Omladinac u  Novim Banovcima i Prve B lige OK Valjevo- v FOK

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.