Logo
Print this page

VEČE PODVIGA VELIKE SRBIJE I "MALOG" METALCA Featured

mss KKM NAPRED STOTKA

U večeri neverovatnih sportskih podviga dva su posebno prijala.

Sportska  Srbija se radujep pobeda "zaključanih" rukometašica na EP u Danskoj.

srbija holandija

foto RSS  Bez treninga zatvorene u sobama, konačno su dočekale vest da sve imaju negativan test na korona virus, rukometašice Srbije  bez povređene Andrea Lekić predvođene Katarinom Krpež Žlezak(11 golova) i "hobotnicom" na golu Jovanom Risović u prvom meču EP u Danskoj "tušilare" su Svetske prvakinje Holandiju 29:25. Na poluvremenu Holanđanske su vodile 15:9. Srbija je u drugom poluvremenu igrala bez golmana, u napadu sa 7 igračica. Ostvarile su fantastičnih 20:10 i, svetski prvak je pobeđen.  U nedelju je nov izazov,  u 16 sati,  je  rivalke  će biti Mađarice, samo tri dana u prilici da se odmaraju posle poraza od Hrvatica.

Kad je najteže Srpkinje su bile najbolje.

A u našem  Valjevu još luđe košarkaško veče.

KKM NAPRED RADOST

Metalac je pobedio Napredak iz Aleksinca 100:97, posle dve produžetka, u meču koji može da dobije samo  Metalac i niko više u zemlji Srbiji.

Veliki Spilberg teško da bi režirao u svom filmskom zanosu zaplet i rasplet viđen u hali sportova 15.septembar.

Spektakularno košarkaško "ludilo" započeto je  trojkama Aleksinčana. Prva je stigla iz kornera, na kraju prvog kvartala,a druga  sa klupe Metalca  uz zvuk sirene na isteku 20 minuta.

U tom delu Napredak je ubacio 6 trojki iz 10 pokušaja,  Metalac JEDNU IZ 12 POKUŠAJA.

Nesalomivi   i konačno na testovima "negativci" se ni jednog trenutka nisu predavali.  Igrali su  na svoj način, "vruće-hladno", grešili, borili se i nisu odustajali od svog cilja .1KKM NAPEDAK MI PLESEMO

Gosti ne odustaju od teške artiljiljerije i zone i stižu do solidne prednost, u trenutku i čak i PLUS 12. Metalac steže odbranu, napad konačno se budi u napadu. Koševima debitanta, kremen kamen momka iz Koceljeve Marka Bajića(19), momka poniklog u školi KK Student,   Metalac posle više bezuspešnih pokušaja  konačno vodi 76:73!

1KKM NAPREDAK MARKO BAJIC 2

Pobeda se osmehnula Metalcu na 80:77, da bi  posle koša Dimitrija Raičevića osam sekundi pre kraja Simeunović od dva promašio prvo slobodno bacanje  za pobedu Napretka.

Otišlo se u produžetak posle  80:80.

U šokantnom početku Radosavljeviću je suđen  faul na   Bogavcu. Reakcija  sa klupe Vladimira Đokića, donela je "rafal" tehničkih grešaka, isključenje trenera Metalca. Napredak  ni iz čega  dobija i koristi šansu za 5:0 sa liniie sloodnih bacanja Sve se desilo  u17-oj  sekundi igre u prvom produžetku.11KKM NAPREDAK VLADA RODOSAVLJEVIC GLISA

Inat i talas revolta ali i pozitivne energije sa klupe, ali i telepatski obavešten šta mu je činiti mladjani Saša Milićević ne gubi kompas. Nema pada i igri, a talas nove inspiracije donosu čudesnu snagu  već iscedjenim  košarkašima Metalca. Nikola Stefanović  "kuckanjem"  "grande trojkom", ali  "dvojkom" Miloša Glišića donose Metalcu  novi  brejk  7:0!

1KKM NAPR RIKI DIMITR RAICEV

Brže bolje prednost(89:86) koš je postigao i Paunović, je prosuta i 23 sekunde pre kraja Napredak vodi 93:89!

Odakle je samo izvukao snagu i koncentraciju,  a tek kako je "ohladio" ruku verovatno ne zna ni Zoran Paunović. Ubacio je  "dvojku" ukrao  loptu Saičiću i turbo trojkom vratio  Metalcu prednost 94:93!

U poslednjih 10-ak sekundi Metalac brani svoj koš, ali je Glišiću dosuđen faul na Stankoviću. Precizan samo  jednom sa linije  penala za 94:94 i ide se u novi produžetak.

Novih pet minuta donosi konačno rasplet.

Paunović i Simeunović postižu po koš na obe strane za 3,5 minuta igre da bi  Glišić sa linije penala doveo Metalac na plus 2(98:96) u 50. minutu utakmice.

"Ćelevi" Dimitrijević je precizan samo jednom sa linije slobodnih bacanja, a napad za pobedu bez  dodatnog slobodnog bacanja i pored očiglednog faula,  završava itekako bitan faktor u trenucima odluke  kapiten  Igor Đuković. Asistirao mu je  Draganović.

1KKM NAPR DRAGANOVIC

Dva puta su trojku gosti pogodili  iz "Jautine" ali treći put nisu!

Ćirković je "popio" rampu, a  Paunović uhvatio odbijenu loptu

Uz zvuk sirene počelo je slavlje pobednika otpornih ne samo na "pozitivne testove" nego ponovo  i na rivale na parketu.

Posle   63 dana, od kojih 35  bez odigrane utakmice, Đokićeva armada postala je imuna i na poraze.

1KKM NAPRED RADOST2

Utakmica za potstrek i veru da se može u narednih 7 dana,  kao i večeras do novih  pobeda. Prvi rival nije ni  malo naivan Radnički u Kragujevcu naredne srede, sa Raškom Katićem.

Statistika kaže Paunović je ubacio 22 poena, zabeležio 6 skokova i 4 asistencije.

 Glišić je brojao do 18 poena i dodao   9 skokova.

1KKM NAPREDAK GLIS PAUN

Debitanti su takođe bili uspešni. Dušan Radosavljević 10 poena plus 5 skokova i 3 asistencije.

1KKM NAPRED DUSAN RADOSAVLJEVIC

Marko Bajić je postigao 10 poena, polus 4 skoka i 4 asistancije. Amar Mehić je upisao 10 poena, Riki Stefanović 7, plus 5 uhvaćenih lopti. Draganović je postigao 6 koševa,  6 puta asistirao  i 3 lopte uhvatio.

Konačno kapiten Đuković je sa 6 poena potvrdiio pravilo uvek prisutno u životu: Nikada nema predaje ni izgubljene bitke, samo treba verovati u pobedu i neće izmaći.

Duvnjak je predvodio Napredak sа 23 poena. Slede Bogavac sa17,  "ćelavi" Dimitrije Raičević sa 16, dok je Đorđe Simeunović ubacio 15 koševa i uhvatio 18 lopti, a Lazar Stanković postigao 14 koševa. U svom hramu delu legendarnog predsednika i doktora reprezentacije Ace Đurovića posle pobede usledio radni sastanak dostojan aktera velike pobede, a poraženi su posle "hlađenja" na parketu dobili još hladnije pljeskavice, jer su prevideli da utakmice može da traje malo duže od dva sata. Lepo iskustvo za buduće narudžbine.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.