Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

FORMULA DA VALJEVSKI SPORT PREŽIVI 2021. SA 30 MILIONA MANJE NE POSTOJI Featured

1SO VA CRNA

Sport je neophodan za zdrav način života, a da bi se ljudi, posebno deca, motivisali na bavljenje fizičkom aktivnošću, treba uložiti  vreme i novac. Dinar uložen u bavljenje sportom i sportsku infrastrukturu,  se vraća trostruko manjim   ulaganjem u budućnosti u zdravstveni sistem i zdravlje cele nacije, pravilo je svake uređenje države.

Svedoci smo najava i početka izgradnje narodnim parama širom Srbije   6 fudbalskih stadiona, vrednost svakog je 20 miliona evra, renoviranja još toliko i gradnje Nacionalnog stadiona.

Valjevo sa 12.000 školaraca željnih sportskih aktivnosti,   danas ima  50 podnosilaca programa za sredstva iz budžeta za svoje sportske aktivnosti.

Grad Valjevo ima  4 stadiona, ne treba mu novi, Privremena  hala sportova 15.septembar traje od 1972. godine.Više  od polovine prijavljenih što bu da dobiju  sredstva su raznorazni beskorisni potrošači novca namenjenog  za ozbiljno bavljenje sportom.

Krenimo redom.

ARENA VALJEVO 7 12 08

Ana Brnabić je 26.avgusta u Valjevu javno poručila da očekuje reakciju  lokalne uprave.

1ana brn u va

arena va

Ne košta a može biti od izuzetnog značaja za decu i Grad Valjevo.

Kako   nezvanično saznajemo,  inicijativa je da nekada grad sporta iz budžeta za 2021. godini za sport umesto 86.776.800 dinara,   potrošenih u 2020. za realno pola sezone,  opredeli  čak 30 miliona manje.

Podsećam u 2019. godinu za sport i finansiranje 43 sportska udruženja  je potrošeno  74.110.000 dinara, a u  2018. godinu  79.845.000 dinara za takođe 43 sportska udruženja.

U  2019. godini  14 miliona opredeljeno je  FK "Budućnost-Krušik 2104",  Vaterpolo klub "Valjevo"  8,5 miliona, Fudbalskom savezu Valjevo  4.950.000, OK  VA-014 iznos od  4,6 miliona, Ženskom odbojkaškim klubu Srbijanka  3,6 miliona, VK "Valis"  3 miliona dinara.  ŽRK "Metalac 2015"   2.950.000 dinara, dok je ORK "Metalac" dobio  2,5 miliona, koliko  i i FK "Radnički". Plivački klub "Valis" je dobio   2,1 milion dinara,  

KMF "RB"   1,8 miliona, Rvački  "Mladost"  1,6 miliona dinara. .

U  2018. godini najviše, 15 miliona dinara je potrošio KK Metalac.

Sledi   FK Budućnost–Krušik  2014 sa 12 miliona,  Vaterpolo klub Valjevo  8 miliona,  Fudbalsk savez Valjevo 5,2 miliona dinara,   Odbojkaški klub VA-014  4,5 miliona, Sportski savez Valjevo 3.460.000,  Ženski odbojkaški klub  Srbijanka sa 3.250.000,  OK  Valjevo sa  2.770.000,  FK Radnički  2.655.000, i Klub malog fudbala "RB" a 2.500.000 dinara.  

Vaterpolo klub Valis pripalo je  samo 2 miliona.

BK Metalac u godini osvajanja titule je imao od grada  1,9 miliona.

Rešenje o raspodeli novca donosio je  gradonačelnik Slobodan Gvozdenović,  na predlog lično formirane Komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta.

 Pravilnik o finansiranju,  i  kriterijumi za bodovaje  programi sportskih klubova, su unosili razdor u komisiju , jer su klubovi iz  nižih  rangova  takmičenja, dobijali  više novca,a problem je i uvek prisutni  princip masovnosti i većeg broja sekcija u mlađim kategorijama.

A u 2020. je potrošeno  86.776.800 dinara  za SAMO POLA TAKMIČARSKE sezone.

Formula za opravdavanje narodnih para je očigledno funcionisala   do ove 2020. godine, a sad treba da  potvrdi efikasnost novog modela  formule  za 1/2  takmičarske sezone.

Trn u oku svakom normalnom Valjevcu i Valjevki je devastacija fudbala, oslikana u  FK Budućnost Krušik 2014.

park pecina stadion

Mutant iznikao 14.jula 2014. iz pepela ugašenih FK Budućnost i Krušik je potrošio  odobrenih  14 miliona u 2020, godini, za  polusezonu u TREĆEM RANGU, i navodno je kako javlja mejnstrim tv izvestilac u minusu više od 7 miliona, i preti mu blokada.

Ako se zna da  se bez pare i dinara koristi dva stadiona Park Pećina i Krušik, da se naplaćuju kirije za izdavanje lokala, da se uzimaju naknade za odlazak maloletne dece iz kluba u druge sredine, ali i da ima budaletina što bacaju svoj novac na ručkove i večere ekipi kada se ide na gostovanja,  jasno je da se štetočina zaigrala preko svake mere. Članarine su posebna priča, kao i "zaboravljena" obaveza da se deo sredstava izdvaja za mladje kategorije .

Danas predstoji  završni razgovor prvog čoveka Grada Valjeva Lazara Gojkovića sa Đorđem Lazićem o eventualnompreuzimanju fudbalskog mutanta. Jasno je samo jedno, da Đorđu Laziću ne pada na pamet da vraća nebulozna zaduženja. Najuspešniji valjevski internacionalac u svetu fudbala u 21. veku zna šta mu je činiti, ali i pod kojim  uslovima.

Prioriteti su okupljanje kompetentnih Valjevaca u svim strukturama kluba,  konačno ponovo imena FK Budućnost sa tradicijom od jednog veka.

Naravno uslov svih uslova je da nema  Milana Milinovića i bilo koga od bližeg i daljih mu saradnika. Valjevci, odgovornost, stručni  rad,  škola fudbala  biće  osnovni zadatak struke. Sve selekcije će biti , pošteđene naplate članirana, a izostaće  jurnjava višeg ranga i  rezultata po svaku cenu.  

Kako rešavati  sada  prikačen  dug mutantu di kako ga vraćati je posao za  gradsku vlast, policiju, tužilaštvo i sudove.  

KK Metalac je sa najvišim rangom pored BK Metalac i VK VALIS, he ima 11 miliona i  bio drugi  po visini odobrenih sredstava u 2020. Jedini je  u martu  završio celu sezonu, a sada  posle dobijene  bitke sa koronom ponovo  nastavio  da igra KLS. Ima konačno na čelu kluba čoveka iz košarke, Jovana Teodosića i perspektivu da ujedinjen sa KK Student posle toliko godina počne da se bavi proizvodnjom igrača. Da li treba naglašavati da su dog u iznosu od 140.000 evra preuzet 15.oktobra na vanrednoj Skupštini, samo ružna prošlost  KK Metalac

I treći na listi klubova  sa višemilionskim dugom je OK VA 014 u 2010. opskrbljen sa 3,5 miliona u 2020. Nekompletnu sezonu 2019/20120 u konkurenciji  10 klubova Prve lige završio je sa 16 odigranih utakmica i izborenim opstankom. Danas je u višemilionskom dugu nastalom u vremeu ilaska i  igranja Super lige. Na putu je da sklizne u rang niže, Prvu B ligu. Ali kao i uvek, aktuelna su obećanja,  Božić bata stiže.  

Šampion države u boksu Metalac je časno završio  još jednu prvoligašku sezonu SAMO sa 2.100.000 dinara, odobrenih  po nalogu naravno eks gradonačelnika "konrada-19". BK Metalac danas ponovo ima svoj Dom boksa, ali i  obavezu da  izmiri ne mala potraživanja poverilaca.

Komisija je u 20120,  u negativnoj selekciji  vrednosti čašćavala redom: Streljački klub Valjevo 1880 (3,3 miliona za DVA programa)  odbojkašice Srbijanke 014( 4 miliona),  rukometašice ORK Metalac 2015 (3.6miliona), klub malog fudbala KMF RB (2,1milion)...

U listi apsurda, i u nizu bez kraja na počasnom mestu je AERO KLUB Valjevo.

aero klub va reli pele i nera

Na ponovo u život vraćenom aerodromu u Divcima, avio modelari si imali svoj miting, a pilotska posada Aero kluba Valjevo Milivoje Petrović i Todor Narandžić okitila se šampionskim lovorom na državnom prvenstvu u reli letenju. Jediriličar  Slobodan Andrić sa Draganom Stojanovićem u Trsteniku na Blanik Kupu ekipno osvojio srebrno, a i pojedinačnoj konkurenciji bronzano  odličje. Aero klub Valjevo je aplicirao sa svojim programima za 3 miliona a  imao je na raspolaganju od grada 226.800 dinara!? 

Član Prve A lige vaterpolo klub Valis je jedini  opravdao povećana sredstva i iznos od  4,5 miliona dinara, što je taman polovinu od potreba u 2021. godini.

VK V VUK 1

Radom i uspesima, plasmanom  u Prvu A ligu, i čak sa šest mlađih selekcija  u krugu "šestice" srpskog vaterpola su dela VK VALIS.  Danas "vidre" drmaju Prvom ligom, i ponose se na svoja 4 juniorska reprezentativca  Srbije: Kovačevića, Stanića, Gavrilovića, i Vujića, ali i  sve moćniju školu vaterpola.  Sve ovo u prilog činjenici da Valjevu nisu potrebna dupliranja u vaterpolu, ženskoj odbojci, atletici, konačno u fudbalu (selo Dračić ima dva kluba).Može i pet, ali ne sa novcem poreskih obveznika grada Valjeva

Muški rukomet  i ORK Metalac je diskriminisan sa 1,5 miliona, u odnosu na ŽRK Metalac 2015.  Za 9 zvaničnih nastupa u beton ligi  i u Kupu Centralne Srbije, 4 najvažnije utakmice su izgubljenje, ŽRK METALAC 2015 "konrad-19  je  ČASTIO 3.000 evra po odigranoj utakmici!

Šta tek  reći za strelce  SK"Rata" stimulisane  samo  33 puta manjim iznosom  u odnosu na  klub  u kome je trener strelaca,  predsednik Komisije za raspodelu sredstava odbornik Miodrag Lazić.

U Komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta su  pored Lazića, stara lica gen.sek. Sportskog saveza grada  Radomir Simić i plivački trener direktor  PK VAlis Vladimir Bošković. Novajlije su su  jedan od  najuspešnijih Valjevaca u svetu fudbalu u novom milenijumu  Đorđe Lazić, zatim vd direktora  UFK Valis Željko Ostojić,  košaraški trener Aleksandar Icić(KK Valjevski) i sportski radnik Goran  Negić.

Bude li stvarno najavljenih 30 miliona manje za valjevski svet sporta, Komisija za ocenu godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta biće na Tantalovim mukama, ipak mnogo manjim nego u vreme konrada-19. Prioreteti su moraju konačno formirati, a centrima troška bez ikakvih rezulatata  takođe moraju postati samo ružna prošlost valjevskog sporta.

Uslova za promene je dovoljno, a ključni motiv je da valjevska mladost. Preko  12.000 mladih ljudi, većina   voli i može i hoće  da se bave sportom, dobije priliku da uživa, raduje se i kroz sport čuva svoje zdravlje.

Predaje nema deca i pobeda su  jedini izbor!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas