Logo
Print this page

NISTE SAMI TAKO SE I PONAŠAJTE ! Featured

kkm p pocetak

Posle jednomesečne pauze, i dvonedeljnog "zaključavanja" KK Metalac je voljom nadređenih  u KLS, sa nedovoljno oporavljenom ekipom ekspresno nastavio da igra. U  uslovima pandemije  svima je danas manje stalo do košarke. Život je prioritet, i izlazak  iz začaranog kruga nemilih brojki, prisile i nametanja straha.

U proteklih 9 dana kao da igra Evroligu valjevski tim morao na parket u tri navrata.

Prvi meč je dobio u hali sportova 15.septembar posle iscrpljujuće  bitke  i dva neverovatna  produžetka.

Usledila su dva gostovanja u razmaku od 3,5 dana i očekivane pobede rivala, ali i neočekivani odnos pojedinaca prema obavezama na terenu.

 Juče je valjevski tim poražen u Zemunu od filijale Partizana Mladosti 74:106.

Mladost razvija  "mlade igrače" za crno bele.

Bekovi Amerikanac Trej Dreksel (24godine),  Francuz Stefan Gumbul (23)  i Nigerijac Martins Igbana(23) realno trenutno su svetlosnu godinu ispred znatno mlađih suparnika iz Valjeva. Ponižavajućih  33:63, Drekselova  34 indeksna poena(22 poena i po 5 skokova i 5 asitencija) za 18 minuta,  i  Gumbulovih  22 i.p. za  za 11 minuta igre u prvom poluvremenu  pokazatelj su totalne dominacije. Na žalost i surove istine da  pojedincima  nije mesto u Metalcu, odgovornim za sramnih 25 indeksna poena, u odnosu na 91 Mladosti !

Tamnoputi košarkaši su svojom pojavom očigledno  do te mere preplašili   pojedine   izabranike Vladimira Đokića da od straha nisu znali šta će se sobom. Razumljiv je respeket, ali lična neodgovornost proistekla  iz neopravdanog i straha kukavičluka  nepojmljiva za svakoga ko obuče dres Metalca.

Naravno da je bilo i spremnih da slede rovitog kapitena i pokažu zube "alama" u zemunskom SC Master. 

Opravdanja za brukanje kluba u Zemunu  nema!

Suočiti se sa strahom, i ne predati se, jedini je mogući način da ga prevaziđeš, nepisano je pravilo pobednika. A momci danas prvotimci Metalca lišeni su svih problema. Na terenu su se obrukali, ali srećom ima vremena za popravni .

Gorko iskustvo iz Zemuna i ništa manje neprijatan poraz u Kragujevcu(76:83), u meču bez žara i energije, bez obzira na neuslove,  igralo se u ledenom "Jezeru" bez na temparaturi ni prići  pravilima predviđenih  15 stepeni Celzijusovih, bole i opominju.

Profesionalizam  je surov. čine ga pobede i časni poraza. Greške se dešavaju ali za strah strah i kukavičluk nema opravdanja. Ako se boriš, izgaraš i veruješ u ono što radiš, a izgubiš niko te neće ništa zameriti.

I zato poruka momcima: ako igraš i kad ne ide i još po nešto te snađe, a želiš  afirmicaju,  stisni  zube i progutaj ako možeš žabu-strah.

Pobediti sopstvene slabosti i strah nije lako. Valja se suočiti  se sa izazovima što slede, a biće ih i više nego što sanjaš, i možda sutra  postaneš  košarkaško ime dostojno respekta i poštovanja.

Košarke je više od igre, bezgranična strast, moćna emocija i bezgranična žrtva.

i da se zna: Niste sami, tako se i ponašajte!

"Per aspera ad astra"!

Svi koji danas  igraju u Metalcu privilegovani su da igraju u velikom klubu.

Metalac je ponovo vraćen Gradu Valjevu, i na putu da bude primer organizacije i sistema većini u Srbiji.

Prvi korak je načinjnjen.

Dug od 140.000 evra,  dva meseca posle vanredne Skupštine održane 15.oktobra,  novo rukovodstvo je anuliralo i više ne postoji.

Igračima su isplaćenja sva dugovanja - plate  iz 2020. godine.

U klupskoj kasi ima  novca više nego što je bilo od 2016. do 15.oktobra 2020.

U Metalcu su danas predvođeni Jovanom Teodosićem  časni, stručni, odgovorni, vredni i posvećeni  ljudi.

Interes Metalca im je imperativ, a lični samo pobede na terenu.

Očigledno sve je ,"malo" drugačije, od vremena  što je potrajalo  "samo" nepunih 20-ak godina novog milenijuma, ne računajući dve sezone u ABA ligi!

"Loša vest" sigurno je neće se dopasti  anonimnim kukavicama  i  dušebrižnicima što se kriju, reže i laju po društvnim mrežama. Istinom su razoružani, iako ih  patolološki opsednost neće sprečiti da se nastave sa  izmišljanjem  i lansiranjem bizarnih gluposti i minhaunzenskih istina.

Komšijama dakle, "krava crkla nije", a svoju pripazi.

Pakost i licemerje su teške i (ne)izležive bolesti.

"Baroni"  pazite svoju  kravu, plemenita je  životnja,  i nikome zlo kome težite, nikada nije i neće učiniti.

I za kraj, fudbal ove jeseni  na izmaku najavljenu katarzu nije  doživeo,  poput KK Metalac.

Novi ljudi sigurno dolaze već narednog  proleća, a do tada  naoružajmo se strpljenjem i nadom da više nikada neće biti kao što je bilo u protekle dve decenije.

A kad se zapliva u nemirnom moru promena, postajemo emotivno jači, hrabriji, spremniji da se suočite sa promenom,  i  magijom avanture  što osvaja celo biće.

Mlad Mesec u znaku Jarca ovog 14. decembra stiže u kombinaciji sa pomračenjem Sunca i jasno poručuju - prihavitite promene,  esenciju života svakog od nas!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.