Logo
Print this page

MAŠI CVETKOVIĆ DVA, A VALISU JEDNO ZLATO NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U BEOGRADU Featured

MASA CVETKOV 2020 DECEMBAR

Valjevka Maša Cvetković  je osvojila dva zlata u kadetskoj, a juniorska  štafeta Valisa je takođe bila zlatna  na džavnom prvenstvu iu Beogradu

Plivački šampionat   održan na plivalištu "Milan-Gale-Muškatirović" u senioriskoj  juniorskoj i kadetskoj  konkurenciji, okupio je  46 klubova i  474 takmičara.

Maša Cvetković je osvojila dve zlatne medalje u kategoriji kateda u disciplinama 400m i 800 m slobodnim stilom. Maša će krajem decembra napuniti 13 godina, pa je njen uspeh tim veći jer pliva saskoro i godinu dana starijim tinejdžerkama. Maša je čanica je novoformiranog PK Lajk iz Lajkovca, vodi je Vladimir Mitrović. U poslednjih mesec dana Maša je trenirala u SRC Petnica zahvaljujući predusretljvosti svojim nekadašnjih  trenera Banu Kovačeviću i Vladimiru Boškoviću

Zlato štefeti Valisa u trci  4X50 mešovoto doneo je kvartet Radojević, Stevanović, Kolarov i Ristić.

STAFETA VALISA 12 2020

Valjevke su bile bolje od drugoplasiranih Novosađanki za 2,5 sekunde, a od štafete   Partizana za 4 ssekunde.

Plivački klub "Valis" je predstavljalo 11 plivača, predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.
Anja Radojević na  100m leđno je osvojila  srebro juniorskoj i seniorskoj kategoriji. U disciplini 200m leđno Anja je bila treća   u juniorskoj kategoriji.
Teodora Kolarov je na  200m leđno bila druga  dok je u seniorskoj konkurenciji osvojila bronzu u izuzetno dramatičnom finišu trke. Za drugom u cilju je kasnila samo 27 stotinki. Teodora je bila treća  u juniorskoj konkurenciji nani 100m delfin.

Ženska juniorska štafeta u disciplini 4x50m slobodno u sastavu: Kolarov, Ristić, Radojević i Todorčević je u cilj stigla treća sa samo devet stotinki zaostatka za štafetom plivačkog kluba "Radnički" iz Kragujevca.

U Valisu imaju objašnjenje  za veliki uspeh ostavren  u Beogradu.

"Ovo je najveći uspeh kluba u proteklih desetak godina. Uspeli smo da pripremimo ekipu u ovako teškoj i neizvesnoj godini  i rezultat nije izostao. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta koje je pre skoro deset godina opredelilo sredstva za izgradnju bazena u Tehničkoj školi za razvoj plivačkog sporta i upravo je sadašnja generacija tada započela svoj plivački put. Zahvaljujemo se gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem na odličnom odnosu prema plivačkom sportu, i ljudima iz Ustanove za fizičku kulturu i sport sa direktorom Željkom Ostojićem koji nam omogućavaju odlične uslove u Petnici za realizaciju trenažnih aktivnosti. Već sledeće nedelje radimo analizu protekle sezone i pravimo planove za sledeću", ističe predsednik kluba Branislav Kovačević.

Valis ubira značajna sredstva od grada za svoje aktivnosti, u poslednje tri godine  ima u proseku dva miliona dinara, koristi kao i svi drugi besplatno bazen i SRC Petnica, a nije zanemarljiv i prihod od članarina.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.