Logo
Print this page

"PUČE KOŠ" POSLE PRVOG ČINA, NASTAVAK VEČERAS U HALI SPORTOVA 15.SEPTEMBAR Featured

1kkm koss

U doba korone, kada sve puca na sve strane, sinoć je  u hali sportova 15.septembar  pukla je metalna cev-nosač   na delu konstrukcija visećeg koša, što drži obruč. Havariju jeizavalo  monstruozno zakucavanja Luke Jovanovića. Utisak je da je "povreda cevi" stara malo duže, a tek je večeras se ispoljila. Na intervenciju Grubina gazde Vrščana utvrđena je havarija,a posle sanacije i kratkotrajne sanacije  libelaje pokazala da  obruč  nije u vinklu. 

Na sreću prepodnevni radovi su imali efekta i sa zavarenom metalnom konstrkcijom i novom tablom u 18 sati sledi nastavak utakmice.  kkm luka j kuca

Do prekida zasotalog meča KLS Metalac - Vršac došlo je na početku  13.minuta pri rezultatu 29:28 za domaćina.

"Oko sokolovo" iz redova gostiju  je snimilo da sa košem nešto nije u u redu. Na intervenciju sudija je utvrđeno da je  pukao deo cevi u metalnom ramu koji drži tablu i obruč.

Domaćinu je data mogućnost da koš dovede u red za 60 minuta.

kkm paradajz

1kkm bukac

Popravka je trajala kraće, a zatim je na insiistiranje službenih lica,  libelom utvrđeno da prednji deo obruča niži.

kkm paradjz pivic

Bio je učvršćen na propisnoj visini od 305cm. ali je deo prema terenu bio ispod predviđene kote 2  cm, tako je se nije moglo igrati.

Nastavak utakmice i prestalih 27 minuta i 50 sekundi sledi večetas u 18 sati.

Majstori su jutros rano stigli  i rade na sanaciji konstrukcije koša.

Da je sve u redu obaveštena je KLS  službena lica i naravno Vrščani.

Gosti su se vratili kući, da bi došli danas ponovo u Valjevo.

Metalac će biti u minusu 100.000 dinara,  a možda i više, jer kao domaćin i organizator utakmice snosi troškove odlaska i novog dolaska gostiju, i to evro po pređenom  kilometru. Samo za Vrščane trošak će biti minimum 350 evra, a tu su trojica sudija i delegat i Novog Sada.

Sudije su večeras bile u pravu, nema dileme.

1kkm trojka vrsac

Postavlja se pitanje različitih aršina.

Da li dva  santimetra  oboren obruč prema terenu  u vreme pandemije i besmislenog igranja svaka  tri dana ima veću težinu od minusa u "Jezeru".

Metalac je igrao u Kragujevcu i ledenoj dvorani. Dok je igračima merena telesna temaparatura, sudije po službenoj dužnosti  nisu izmerile da li je temparatura vazuda na potrebnih +16 Celzijusovih. Da su ti uradili utakmica se ne bi ni igrala, jer temparatura je bila taman po volji pingvina, ali ih tamo nije bilo.

Šta je tu je idemo dalje.

Metalac je večeras pokazao da može da igra protiv odlične ekipe iz Vršca predvođene Stefanom  Živanovićem koji je u Valjevu ostao u lepoj uspomeni pre osam godina dok je igrao za Metalac.

Valjevski tim je  sjajno otvorio meč, poveo 12:3.

1kkm igor vrsac

kkm 12 3 vrsac

1kkm 14

Gosti su sa 3 trojke iz 7 pokušaja,  i košem Jekovića sa zvukom sirene  došli na samo -1( 21:22).

Posle 7:7 i "kucanja" Luke Jovanovića za 29:28  crnoputi Piterson je fauliran pod košem Metalca.

Na intervenciju gostiju usledila je reakcija  sudija i već ispričana priča o krivom obruču.

Metalac  je posle loših partija u Zemunu, Kragujevcu i Novom Pazaru,  krenuo pa stao protiv Slobode, prošle nedelje u Valjevu.

Večeras je konačno posle duže pauze pokazao zube.

Vršac ima odličan  tim, ali i određene probleme u igri. Metalac im je parirao u skoku, iako su viši, teži i jači. Ostaje da se  većeras reši šut spolja protivnika i četvrta pobeda kojoj teže i Vrščani nije nedostižna.

Metalac je preživeo septembarsko gašenje, ali deo metalne konstrukcije jedne od dva viseća koša nije izdržao. Zub vremena i zamor materijala su uzrok tek sinoć promećene havarije.

Svakojakih događanja je bilo od 1972. od otvaranja privremenog objekta hale sportova "15. septembar". Pucale su košarkaške table, "crkavao" je semafor, nestajalo je električne energije, utakmice su prekidane zbog tuče igrača na terenu(rukomet), prokišnjavao je krov... ali da se na ovakav način se spreči odigravanje utakmice još se nije desilo.

kkm vrs vlada

Koševi iz ABA lige, bolje rečeno kršina za lomljenje parketa, je Grad Valjevo otkupio od KK Metalac i ustupio na korišćenje UFK VALIS.

Godinama su u SRC Petnica i čeka,  a kakva ih sudbina čeka teško je reči.

Pre nego što  Valjevo konačno dobije "Elanove"  koševe, a to će biti možda i pre Božića, valja pohvaliti vlast da je odustala od drastičnog smanjenja fonda za sport u 2021, koji  i dalje zahvaljujući inicijativi Vladimira Miškovića, zaduženog u Vladi Lazara  Gojkovića,  vrednih pomena 75 miliona, kriterijum će biti na prvom mestu ko je nosilac sporta i kakve rezultate ima.

Ostaje  da vidimo može li ova vlast poslati u istoriju fudbalsku štetočinu , kao što je to učinila predhodna 2019. sa košarkaškom.

Odgovornost svakog pojedinca za činjenjenje i nečinjene, još uvek je tabu tema "demokratske"države, u kojoj ako dugujete ne daj bože 100 dinara banci za ažuriranje račun stiće pismo, a kad pokradete boga oca,  to policiju, tužilatštvo i sud ne zanima!?

 A što se tiče prevaranata  i kriminalaca- pilićara u sportu se nakotilo. Valja ih čistiti, jer baš smrde!

Da ne bude zabune, pririoritet se zna !

Takođe valja podsetiti:Objekat  za košarku na Zdravljaku nije završen, iako je rok bio 6.septembar, a  vredan je 16 miliona.

U toku je  konačno renoviranje  DTV "Partizan"na čiju inicijativu i kako obezbeđenim sredstvima, nije tajna.

Na  ogradi fudbalskog stadiona na Senjaku loše obavešteni su ispisali ime Miće Ilića. Oba objekta nisu građena privatnim novcem već  naroda Srbije i Valjevki i Valjevaca.

I u to ime Lazare Gojkoviću,   još u odlazećoj 2020. godini obratite se predsedniku i premijerki, poručila vam je je da to učinite još 26.avgusta, kada se "ništa nije znalo".

Tražite od  države da obezbedi sredstva.

Valjevo i 12.000 mladih vapi za konačno i sportsko poslovnim centrom u svom Gradu.

Mnogo je potrebniji od Lidla što će nići na od danas konačno srušenoj  nekada fabrici nameštaja Stevan Filipović kasnije  trgovinske kuće Divčibare, odnosno Dive, na levoj strani Duple trake.

Misli, sanjaj, i usudi se da uradiš u ono što veruješ, uvek je bilo geslo pobednika.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.