Logo
Print this page

U VALJEVU PRVO PA MUŠKO U 2020. GODINI, A DO BOŽIČA ROĐENO 17 BEBA Featured

1bebe 2021 1

Od početka 2021. do najradosnijeg  Božića u porodilištu Opšte bolnice Valjevo rodjeno je 17 beba.

Prvo novorođenče je zdrav dečačić novi na listi 12 i više hiljada mladih kojima je potrebno bolje od svega što im država danas i sistem nude. Ponosni roditelji se neće zaustaviti na sinu, a pored njega imaju kćer staru 3 godine.     

U 2020. godini u porodištu Opšte bolnice Valjevo  u uslovima desetomečesne pandemije korona virusa rođeno je  1208 beba. a, Valjevo je dobilo 702 nova sugrađanina.

U ubsku opštinu "rode su donele"  160 beba, lajkovačku  124, mioničku 84, osečansku 63 i  ljišku 26 beba.

BEBE

 U valjevskom porodilištu je porađalo se još  majki iz drugih opština i gradova.

U 2019.godini rođena je 1251. beba u  Kolubarskom okrugu, a u poslednjoj deceniji najmanje porođaja u valjevskom porodilištu je bilo  2013. godine,  1177, dok je rekordan broj beba 1340 rođen  2016. godine

U 2021. godini u porodilištu Opšte bolnice Valjevo znaju šta ih čeka, ali nemaju dilemu.

Trudilće se budu kao i dosada profesionaci, spremni da svim trudnicama i njihovoj  deci što treba da budu rođena omoguće svaki vid nege i medicinskog tretmana, doostojan  savremenog porodilišta kakvo je valjevsko.

Služba ginekologije je ponosna na lekare, sestre, babice i pomomoćno osoblje, kako rade u  uslovima novog  režima života i izvrašavanja radnih obaveza. Svi daju  svoj maksimum, i složno se bore za novo zdravo potomstvo. Radi se bez pauze jer porođaj nije uvek predvidiv, i ne može se  zaustaviti, tako da je stanje savršeno prirodno.

1bebe 2021 2

Preporuka budućim majkama je da porodicu planiraju dok su mlade. Organizam i biologija reproduktivnog sistema nije ista u dvadesetim i kasnije u četrdesetim godinama života.

Majčinstvo je najlepše i najvrednije stanje za jednu ženu, i samo  proširenjem  svojih porodica potstiče se  natalitet, a rođene bebe su siguran zalog zdrave lepše budućnosti

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.