Logo
Print this page

SISTEM VK VALIS PREPOZNALA SRBIJA, REPREZENTATIVCI SU PONOS KLUBA Featured

Pored danas najorganizovanijeg, sistemski najjaćeg i po rezultatima najubwdljivijeg kluba u Srbiji Radničkog  iz Kragujevca, poštovanje naravno za Šabac i Niš, Vaterpolo klub Valis je perjanica srpskog vaterpola, ne računajući i Beograd i Novi Sad. Svi pomenuti gradovi i klubovi su privilegovani,  imaju zatvorene bazene,  za razliku od Grada Valjeva voljom vlasti i dalje samo sa "balonom" od septembra  do maja u SRC Petnica.VK VALIS DR SVI

Izboriti se za mesto u kremu srpskog vaterpola,  i pored Radničkog,  Šapca  i Niša  biti vodeći klub   bez Beograda(iako godinama rušenog, ali po ko zna koji put dokazano neuništivog  i besmrtnog Partizana, državne  miljenice u svemu  Zvezde, i sada ubačenog u igru  političkog projekta broj 2, do narednih izbora,  Šapićevog Novog Begrada) i Novog Sada,  je privilegija, ali i obaveza vlast u Srbiji da stavI prst na čelo.

Ako se već grade i renoviraju stadioni , mora se  konačno izdvojiti narodni novac za sportsku infrastruktura u Valjevu, čašćenom od Evrope i Ministrarstva sporta terenom za košarku.

Umesto makar tartana postavljene su plavičaste plastične šupljikave kockice nalik podmetačima za vrele šerpe.

1ZDRAVLJAK SMEJURIJA

A tartan  je izgleda samo  privilegija  u varošima i sredinama po volji vlasti. A  sadržaj na Zdravljaku započet pre nešto više od godinu dana, po ceni od "tričavih" 16 milona, samo 4 puta skuplji od prvobitno najvaljene cene, do danas  nije završen, a rok je bio 6.septembar 2020.godine  

Mladost Valjeva, 12.000 ih  je i  više, vapi da konačno  makete. preskupo plaćene idejne projekte i ko zna kakve još papire vlast Grada Valjeva  zaborave i počne da radi kako bi  Valjevo konačno izgradilo svoj Sporsko poslovni centar.

Mora se stati na put bezobzirnom bahaćenju i  bacanju  narodnog novca, do sada korišenog za  preprojktovanje  i izmišljanje  suludih i besmislenih projekata, rušenja pravog i  zidanja  temelja za  skaradni objekat nazvan od stručnjaka što se mešaju u svoj posao "kutiju za cipele"

Valjevo ima generalni projekat Sportsko poslovnog centra iz 1997. godine !

va arena 2

Imalo  je i suludu vlast skoro 2,5 decenije spremnu da urađen temelj proglasi "trulim", i ne tako davno ga "očisti",  tropeći neodgovorno  silne milione da beton i gvožđe ugradi  u  novi temelj budućeg NIČEGA,  danas primera na Arhitektonskom fakultetu  kako NE SE SME RADITI  I GRADITI bilo koji sportski objekat, namene za halu sportova!

  "Lupaj  TEMELJ,  jer me valja",  rekao  je  jedan od najboljih u struci, kada je video kakvo se zlo sprema.Graditi  šta struka, a ne diletanti i neodogvorni vlastodršci kažu,  jedino je rešenje ma šta  mislili  umišljeni da sa trunkom vlasti mogu šta im je po volji dok se nešto pitaju.

 Primer rada, poštovanja struke, odgovornosti,  istrajnosti i uspeha je  je danas najbolji sportski kolektiv  u Valjevu VK Valis, poznat, da  nikada  ne odustaje od svog cilja.

Posvećeno, stručno i vredno,  tokom svih proteklih godina i decenija deluje.

Nema megalomanije, "aviona  i kamiona" bacanje narodnih para i zaluđivanja, po sistemu jedna  besmrtna vaterpolo legenda dovoljna da se uspe u bilo čemu, pa makar to bio i vaterpolo.

VK Valis stepenicu po stepenicu ide ka vrhu srpskog klupskog  vaterpolo sporta.

Kako je živeti i raditi i  nikada ne odustati  javnost su upoznali su nedavno misionari Valisa.

dr nesa s

 "Za godinu dana iz Prve B u martu  2020. godine kao najbolji, nabrži i najmlađi, samim tim i perspektivni,   smo uprkos (ne)uslovima za takmičenja stigli u Prvu A ligu. Danas smo,  ne slučajno, ponovo najbolji i smeši nam se Super liga. Nije samo seniorska ekipa blistala. Niz uspeha iz  2020. i još niz godina pre, nastavili su mlađi od 2001, do 2009.godišta. To  je naša snaga i ponos. Mladi Reprezentativci Srbije su naš ponos"  ističe  dr Nebojša Stojaković, u protekloj deceniji od kapitena ekipe, danas   predsednik Valisa

Najveće  bogastsvo Valisa je skoro 200  dečaka i devojčica, svakodnevno  na trenizima u SRC Petnica. Nisam neskroman ali  odm ove jeseni očekujem da igramo u istom rangu sa  najboljima u Srbiji “, kaže dr  Stojaković.

Trener  Stevan Nonković sa svojim  saradnicima piše istoriju VK Valis.

vk valis nonkov

" Sa Proleterom iz Zrenjanina delimo   lidersku poziciju u Prvoj A ligi. Imamo mlad tim i pojačali smo se momcima sposobnim i spremnim da nadomeste svojim umećem u bazenu sve što mladi igrači tek treba da steknu. Protekla godina je bila   u znaku uspeha mladjih selekcija. Valis je  osvojio prvo mesto u regionu u kategoriji do 18 godina, što je samo potvrda uspeha iz 2019.   Ponosno sitičem da smo sa decom isuključivo iz Valjeva u finalu pobedili  moćnu u ekipu Radničkog iz Kragujevca, selekciju okupljenu iz svih sredina u Srbiji. Selekciija do 16 godina je je u regionu osvojil drugo mesto, a na završnom prvenstvu Srbije četvrto. Najmladji su   prošlog leta osvojili Prvenstvo Srbije. Kada se sve sabere jasno je da su  sve mladje kategorije bile  uspešne, za primer svima“, ističe  Nonković, ponosan i  na činjenicu što su  u Valisu i tri devojčice  učesnice  reprezentativnih kampova, tako da je  u narednom periodu u planu   formiranje ženske vaterpolo ekipe".

Za godinu novih izazova i još većih uspeha  u Valisu su sremni.

"Imamo  pet takmičarskih  selekcija Seper liga je najveći  finansijski je izazov za sve nas u klubu. Plan je napravljen, ali ne znamo šta će se dešavati narednih meseci.  Preživeli smo teške godine, i vreme dok još nismo bili prepoznati. Naš ponos su deca, dobri đaci i sutra korisni članovi društvene zajednice.  Sredstva  od grada su  uvek bila premala i uvek smo morali kao uprava da dovijamo  za nedostajeći deo  sredstava. Do sada smo  opstajali. Naš ponos su  četiri Valjevca koji rade kao profesori fizičke kulture,  a trojica su potekli iz kluba. Koristimo  prvenstveno  svoje resurse i trudimo se da angađujemo najbolje sa strane. Naš izbor je bio  Stevan Nonković. a saradnici su mu naša deca Nikola Ivanović, Nikola Goloskoković, Kosta Ljubičić i Predrag Branković "

Zimskog raspusta u VK Valis nema. U narednih mesec dana treniraće se  svakodnevn o  u SRC Petnica, jer sa pristiglim pojačanjima, igra Valisa je već dobila na kvalitetu, tako da će okrašj u Zrenjaninu  sa jedinim konkurentom  za Super ligu biti novi izazov za najbolje što Valjevo danas  ima u svetu sporta...

SPORTSKO POSLOVNI CENTAR I ZATVOREN BAZEN  SU BUDUĆNOST SPORTA

Niko u VK Valis klub sa  više od  3 decenije tradicije,  dvadeset godina  potucanja po Srbiji, pre svega zbog 12.000 mladih  Valjevki i Valjevaca, kojima treba zatvoren bazen,  nema dilemu.

Glas i sve što treba  da Valjevo konačno  dobije zatvoreni bazen.

Biće u funkciji sporta, školaraca svih uzrasta, i naravno svih kojima je plivanje u srcu ističe prdsdnik dr Stojaković.

Ozbiljan sportski objekat sa dvoranom i olimpijskim bazenom  su obaveza vlasti

"Grad Valjevi će na taj  načim biti u mogućnosti  da bude domaćin  u bilo kom sportu sportu. Naš š balon, semafori, tribine , da li su dostojni sutra Super lige?"

Na  pitanje  svih pitanja, da je VK Valis za konačni početak gradnje Sportsko poslovnog centra, sa dvoranom  od 3.500 mesta(plus 1.500 za košarku, zatvoren bazen  u sklopu objekta, i poslovni prostor od  3.00m2.  na bilo kom mestu  u gradu Valjevu, makar bio  i prostor opredjene 1997. godine na kraju  Naselja Oslobodioci Valjeva, železničke stanice, Gorenja i Poljoprovredne škole,  dr Stojaković   je kategoričan.

"Deca su naša budućnost,  i njima se  mora sve podrediti. Mnogi su već bacili oko na valjevske vaterpoliste. Nastavak školovanja je neminovnost, i tu svoju  šansu vide pravi i lažni velikani vaterpolo sporta. Izborižemo se,  boričemo se  našu decu da budu u svom klubu u u svom gradu što duže. Obezbedićemo im sve od školovanja do stipendija"

Ulaganje u sportsku infrastrukturu  i  Izgradnja Sportsko  poslovnog centra  je prirotetet svih prioroteta danas.

"Poput zdrave vode za piće koju imamo na svu sreću. čistog vazduha koji nam nedostaje moramo ulagati i sportsku infrastrukturu.  Ulaganje u svakog dinara u sport znači  kasnije tri manje u zdravstvo.  Zdrava nacija  je naša obaveza. Počnimo da gradimo SPC Valjevo. Sve rokovi su probijeni. Generalni plan imamo, na potezu su gradska  vlast i država Srbija" zaključio je dr Stojaković.

REPREZENTATIVCI SU PONOS VALISA

vk valis 4 4

Škola vaterpola u Valisu je osnov svih uspeha  kluba. Valis je iznedrio u Petnici ono što niko ne bi mogao ni da sanja u takvim uslovima.

Petar Stanić, Aleksandar Kovačević, Bogdan Gavrilović. Stefan Vujić  reprezentativci sticajem nesretnih okolonosti i i grešaka ljudi pored bazena  bez odličja u kadetskoj kunkrenciji , nadaju se medaljana pod  plavom kapicom u junirskoj konkurenciji. Godinu dana stariji (2003) Boris Ičagić.  Bogdan i Matija  Milovanović  i Stefan Arsenović su prošli sve reprezentativne kampove, kao i najmlađi(2006) Nemanja Milošević, Stefan  Popović i Dimitrije Jovanović.

VK V VUK 1  Stefan Arsenović vaterpolista je kapiten selekcije do 17 godina,  i  već  deceniju je u vaterpolu.

 „Uživam u radu i svemu što nam klub  pruža. Najveća radost su utakmice, a neizmerno zadovoljstvi golovi i pobede.  Očekujem još uspšeniju 2021. godinu i naravno elitu “, nema dilemu Arsenović.

Petar Stanić(16)  je "samo"  osam godina u Valisu.

vk valis stanic

 „ NIsam vidovit, ali kako radimo, i koliko smo posvećeni,   siguran sam kao i moji drugovi da ćemo od jeseni igrati u društvu najboljih klubova uSrbiji.  Nastupi u seniorskoj konkrenciji su nemerljivo doprineli da napredujemo. I protiv jačih, lukavijih  i daleko  iskusinijih nemaju cenu. Učimo od njih. ali im brzinom i eksplozivmošću, naravno  voljom  uspešno pariramo. "Batine" i masnice dođu i prođu, ali znanje i samopouzdanje rastu posle  utakmice sve više i više.  Sa Kovačevićem, Gavrilovićem  i Vujićem sam od kadeta u reprezentaciji, i verujem da će neko od nas zaigrati za seniroski nacionalni tim. Pripreme za  reprezentaciju su posebno uskustvo. Kao Leonidini Spartanci smo posvećeni, složni, i radimo pakleno.  Kad smo  u Valjevu  ima i drugih obaveza, ali disciplina i rad se ne razlikuju  previše. Jedino što se čeličimo u malo hladnijoj vodi nego što je u drugim  zatvorim i pravim  zidovima zaštićem bazenima" kaže  Stanić siguran da će 2021.doneti valjevskom vaterpolu  više  od svih do sada, i da će baš uspesi Valisa inicirati već na proleće izgradnju  SPC sa zatvorenim bazenom.

"Košarkaši Metalca kao i mi istrajavaju. U njih je kao i nas "zakačila" panemija korona virusa. PObedili smo i mi i oni. Sada nam predstoji  zajednička borba da uspesima  ubedimo vlast šta im je činiti za valjevski sport", katergoričan je Petar Stanić.

NOSIOCI SPORTA FINANSIRANJE, I NARAVNO POMOĆ DRŽAVE

Uvek aktuelno  pitanje kome u Gradu Valjevu treba više klubova  "nosioca " sporta. Najdrastičniji primeri su  vaterpolo, ženska odbojke, a fudbal je protekle decenije najveća rak rana valjevskog sporta.

VK Valis i  VK Valjevo danas postoje i igraju u istom rangu takmičenja, svestan je težine predstoječeg zadatka dr Stojaković.

1vk valis dr stojakoviic

„Teško je to i  komplikovana priča. Počeo sam kao igrač, a dugi niz godina sam  prvi medju jednakima u rukovodstvu Valisa  Naš klub nikada nije bio za razdvajanje, i ruka je pružena već  devet godina, praktično od dana kada je formiran VK Valjevo. Priča o jednom klubu je aktuelna sada više nego ikada ranije. Član Veća za sport Vladimir Mišković je podržava i  nadam  se da rešenje postoji. Razgovara se, jedan a ne dva kluba su  dobro za vaterpolo i  Grad Valjevo"

Država je  konačno  pokazala poštovanje za  vaterpolo, košarku i rukomet, o fudbalu  ne treba trošiti reči

"Vaterpolo prvoligaši su podržani sa po 1,5 milion dinara. Iz budžeta za sport Grada smo za redovne aktivnosti  dobili 4 miliona. Našim trudom obezbeđene su donacije. Ljudi iz senke i roditelji su naša nevidljiva snaga.

vk valis 2 debela

Ima uslova i prostora  da nam Grad  podrškom pomogne  i u tom pogledu, Gorenje, Vali, Krušik... su tu, ali ne samo oni. Uspešni i najbolji na tržištu privrede  treba da podrže i najbolje u svetu sporta, a to su danas u Valjevu  VK Valis i KK Metalac nosioci jedina dva sporta koja su u 2020. u godini  pandemije odigrali cele sezone i zabeležili najbolje rezultate".

 VK VALISU SERTIFIKAT O ČISTOM POSLOVANJU  

Podrška VK Valis je  stigla  od Company Vol biznis. Valjevski klub je u društvu  7,2% klubova u Srbiji koji posluju pozitivno. Klub nema ni jednu prekršajnu ili krivičnu,  i  ima pozitivan finansijski  bilans. Za 2021. godinu za normalno funkcionsanje kluba potrebno  je "samo"  tri  puta više od 5.5  miliona pristiglih u 2020. godini.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.