Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA METALCA PO VALJEVSKI U KRALJEVU Featured

1KKM SLPLUS 18 1

Košarkaši Metalca, kluba konačno vraćenog gradu i vaskrslog  u poslednji čas pre neminovonog  nestajanja zabeležili su ŠESTU pobedu u KLS(uvek kasne sa brojanjem pobeda), za najlepšu čestitku za pristižuću Novu Parvoslavnu godinu.

U gradu na tri reke Ibru, Zapadnoj Moravi i Ribnici, gradu sa novoizgrađenom Halom sportova deklasirana je  Sloga 83:65!

Spartanci  i kouč Leonida - Vladimir Đokić  su u meču godine, drugom u seriji od tri gostovanja za sedam dana,  pokazali da imaju srce, ali i onu stvar do kolena.

Prštalo je u Kraljevu kao i uvek, sevale se varnice, bilo je čak i nestvarnih nok-dauna, kao u boksu, ali  ne i odustajanja   od zacrtanog cilja. Sloga je  pobeđena, za  putokaz kako  se mora , treba igrati i boriti se za bolje sutra da i i Grad Valjevo konačno sa dobije svoj hram sporta, baš zahvaljujući Metalcu!

A priča s ahalom sportova i privremenim objektom je počela 1972.godine. Valja je  nastaviti 2021. što pre avršiti  valjevsko infratsruktruno čudo u sferi sporta,  Sportsko poslovni centar za  generacije mladih Valjevki i Valjevaca i ponos svih nas što danas živimo i  volimo svoj GRAD, KOŠARKU I  SPORT!

Bravo Metalac !

SREĆNA NAM NOVA PRAVOSLAVNA GODINA !

ŽIVELI!

Od startnih 7:0, 15:4, do 23:13 u 10. minutu jasno je bilo svima da je Metalac stigao u Kraljevo da pobedi, i da na svoj način svima koji vole košarku u Gradu na Kolubari čestita upravo pristiglu Novu Pravoslavnu godinu.

Do poluvremena Sloga se koprcala, ali je Metalac  čvrstom  odbranom zaustavio domaćina, da bi u napadu nastavio da "sipa". Predvođen Slobom Jovanovićem, Rikijem Stefanovićem, Srefanom Sinovecom i pit bulom Nikolom Draganovićem gosti iz Valjeva su odbili  nalete  domaćina. Pola minuta "spavanja" je donelo pet poena Slogi, ali  obećavajućih 40:33 za Metalac.

Usledilo je ključnih 10 minuta i novih 24:17, za ubedljivih 64:47. U završnom kvartalu Metalac igra još hrabrije i mudrije. Sloga očajnički kidiše, i  na terenu se vodi pravi rat. Draganović posle brutaliti duela sa kraljevačkim dugajlijama zavšava u dva navrata na parketu, ali ne odsutaje od agresivne igre i borbe prsa u prsa. Vraća se u boj i Marko Bajić, a Sinivec i Sloba novim trojkama vode Metalac ka značajnom trijumfu. U  39.minutu je bilo rekordnih +20(83:63) za Metalac, a kapiten 15 sekundi pre kraja spušta loptu na parket za sportski stisak  ruku i zaslužene čestitke rivala.

Đokiću  je  u Kraljevu bilo dovoljno "osam Spartanaca" da  stigne do zlata vredne ŠESTE  pobede u sezoni.

Sloba Jovanović je ubacio 20 poena, dodao  8 skokova i dve asistencije. Riki Stefanović je od 16 ubačenih koševa kao i Sloba pogodio 4 trojke(8:4) dodao 7 skokova. Draganović je nanizao 12 poena, 4 skoka, i 3 asistencije, a lavovi uvek spremni za teške bitke Stefan Sinivec i kapiten Đuković su stavili svoj pečat na  pobedu kraj Ibra.  Sinovec je odigrao 26 minuta. Kao i Draganović dosegao do 17 indeksnih poena(3 trojke i tri ubačena slobodna bacanja, plus 4 skoka i dve asistancije). Radomirović je i pored nezaobilaznih  "žutih" minuta  zabeležio 8 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Igor kapiten je ubacio tri "dvojke" uhvatio 3 lopte, jednom maestralno asistirao, ali ono što je najvažnije davao primer mlađima borbenošću i agresivnošću. Najmlađi Bajić je "kidao" u odbrani, šut ga nije služio, ubacio samo 4 slobodna bacanja, ali za Marka nema zime, njegovo vreme dolazi. Mehić se trudio u uodbrani, postigao je 5 poena, ali se  nadamo će krenuti stopama Draganovića, i   uskoro konačno i on prokinuti. Po svoj minut su dobili i najmlađi: Teofilović, Janković i Đokić, taman koliko i Luka Jovanović. U sastavu nije bilo povređenih Paunovića i Radosavljevića.

ASAD U PIROT POSLE POLA VEKA!

 

Predaha nema Metalac već u petak putuju na novi meč sezone. Pirot sa nekadašnjim kapitenom Metalca Đukanovićem traži poslednju slamku spasa. Piroćanci se ponose svojim košarkašima skoro kao i fudbalerima. Svetislav-Kari- Pešić je najveće ime pirotske košarke, a za Zorana Lazarevića, svako iole upućen u košarku zna kakvo je ime u svetu košarke.

Pirot dočekuje sportske prijatelje, ali na terenu će se ginuti za svaki posed i koš. Metalac se provukao jesenas pred ubitačnom artiljerijom  pirotske armade u hali sportova "15.sepetmbar. U subotu će biti žestoko, a ako se znaju simpatije potpisnika ovih redova dileme nema,  neka pobedi bolji, uz želju da se ponovo vidimo u KLS  i u narednoj sezoni, sa dragim sportskim rivalima i prijateljima za ceo život.

Očigledan je uspon forme valjevskog tima.

Atmosfera je odlična, pa je za očekivati da u Pirotu odluči voljni momenat, srce, želja, brzina i naravno kvaliitet.

Srećno Valjevci i Piroćanci!

Pirot kao i Kraljevo  ima modernu sportsku dvoranu dostojnu 21. veka.

Ako već nema ko  u Valjevu ovaj Metalac danas kao i onaj iz 1972. jedini može naterati vlast da prestane preprojektovanje već projektovanog. Delo  po projektu Vlade Slavice SPC sa 3.500 mesta,. zatvorenim bazenom i 3.500 kvadrata  poslovnog prostora je pravo rešenje. Sporstko poslovni centar na na papiru dosta je bio skrivan od očiju javnosti kada bude  završen će biti ogledalo Grada Valjeva i mladosti, a ima ih samo 12.000.

A kad hoće Metalčeva  laka konjica  svašta može.

Valja im se ugledati i na predhodnike Kočovića i Todorovića, iz vremena ABA lige u Valjevu, moćne da "unište" Partizan pre tri dana u Čačku, a večaras protiv Trenta u Evrokupu ponovo moćan i dominantan.

            

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas