Logo
Print this page

MARATONSKI TAJ-BREK ZA POBEDU I OPSTANAK VALJEVSKIH ODBOJKAŠA! Featured

ok va muski zel 32 bgd

OK Valjevo 014 iako od mnogih unapred otpisan  večeras je pobedio u Beogradu Želeničara 3:2 i bez baraža  osigurao opstanak u Prvoj ligi.

Pobedničkim igrom kada je bilo najvažnije OK VA 014, valjda će konačno i ime doći na dnevni red da se menja, je u utakmici decenije,  na terenu direktnog konkurenta  Železničara u Beogradu, koga vodi bivši trener i igrač Valjevaca Marko Adamović slavio 3:2. Rezultat po meri da posle trijumfa ljiškog Spartaka u Leskovcu(3:2)  Valjevo  i naredne sezone gleda momke u drugom odbojkaškom rangu u državi. Umesto baš maleroznih Beograđana u baraž će Dubočica i to sa Vojvodinom 2.

Posle 2:0(25:23, 25:21)  Valjevci nisu  iskoristili šansu da meč reše se nulom. Želja  dobija treći set sa 25:23, a zatim lakše i četvfrti sa 25:16, za povratak u život. Taj brek donosi seriju obrta, dramu i dodatno produženje  šoka  u "tv prenosu". Imale  su obe ekipe šansu da pobede, ali je na kraju presudila sreća  i karakter Valjevaca uz blok  Matije Bobovca za 22:20.

Od bodovnog salda -1, valjevski odbojkaši su "iskovali" pet pobeda za 14 bodova, koliko imaju  i Dubočica i Železničar, ali zbog slabijeg odnosa u medjusobnim okršajima su iza Valjevaca, na kraju sezone plasiranih na 10. mestu u konkurenciji 12 ekipa.

Utakmicu u Beogradu su izneli korektor Igor Sljepčević sa20 poena i Mileta Vešović sa19.  Povređenog Luku Lalića sjajno je zamenio mladi Aleksandar Timotić, a kada je "grmelo" Vuk Starčević je doneo preko potrebnu sigurnost u prijemu. Blok je takođe bio oružje Valjevaca, neprobojan bedem linili su Strahinja  Radić sa pet blokova  i po jedan manje Đokić, Bobovac i Slijepčević. Kolektivni duh, upornost i istrajnost su presudili, taman kako  su neki imali priliku da nauče od velikog učitelja Milana Koraća.

Vreme  je za odmor i da se konačno sagledaju svi propusti  tokom proteklih sezona kako se ne bi desilo da se sve rešava na jednu  loptu kao što je bio slučaj večeras sa Željoom  u Beogradu.

Najvažnije  Valjevo  će i naredne sezone gledati  prvoligašku odbojku u obe konkurencije.

ŽOK VA 014 Srbijanka je u poslednjoj utakmici sezone zabeležili 9. pobedu i to protiv Novog  Sada 3:2 za 7.mesto u konkurenciji 12 klubova.

Odbojka skromnim rezultatima daje svoj doprinos konačno gradnji SPC Valjevo, sa halom lapaciteta 3.500 fiksnih mesta i 1.500 na pokretnim  trbinama, kao i zatvorenim olimpijskim bazenom, umesto  nebulozne "kutije za cipele" konačno otpisane kao mogućnost budućeg doma sporta i mladih Valjeva.    

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.