Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DECI I SPORTU VALJEVA TREBA PRUŽITI SAMO ŠTO ZASLUŽUJU Featured

ZOJKA I NIKA 4 21

Meta ne malog broja   umišljenih   da je njihov sistem vrednosti  jedini merodavan u svom beščašću ne prezaju poneti ličnim intresom da ospore mnogo toga  što deca rade, gle apsurda mnogo bolje od povlašćenih da se pitaju za sve i svašta, i naravno nikome ne polažu račune za  to misle da znaju, a ne znaju ama bađ ništa da rade, odim da prave štetu.        

Besparići  oduvek bili su biseri valjevskog sporta.

Primera je bezbroj, a  danas u tom svetu mladih kojima je sport u srcu kao i nekada ima onih što kolo vode.   

Sestre Ratković  iz porodične sportske manifakure "VILA GALA" sa podrškom grada od 100.000 dinara  nižu uspehe na biciklsitičkim trkama, a kad ne voze stižu da igraju i vaterpolo, skijaju, plivaju..

Poletarka Zoja Ratković je pobedila na prve dve ovogodišnje biciklističke trke iz  kalendara BSS. A samo par nedelja pred start sezone  operisala je slepo  crevo. Malo starija, mlađa kadetkinja  Nika(2008) već uočena  na vaterpolo kampovima  i uvrštena u reprezetanciju u svom uzrastu,  druga u sa vaterpolo Kupu Srbije(2006) sa Palilulom,  ima takođe dve medalje, srebro i bronzu. Najstariju  od sestara Ratković Galu  prate pehovi. Ne odustaje, odlilčno vozi, i  vreme pobeda je pred  Galom.  Brat Milorad vozi i uvek stiže na cilj. Vredna kao i uvek zapažena još jedna Valjevka, Zojina rivalka, poletarka   Tara Čulić vozi muški,  a bronza u Šidu na MTB Kupu , i 4. mesto Erdeviku nisu  pokazatelj vrhunske  forme na startu sezone. Za očekivati je da u narednim  trkama krene  uzlaznom putanjom.

Sputnjkovci takođe organizovana  priča, stimulisana  iz gradskog budžeta za sada dominiraju samo po brojnosti. Na MTB Kupu u Šidu  MIla Starčević je bila odlična druga, Lazar Angelovski i Nikolija Kulinčević treći, Bogdan Angelovski, Marko Ćesarević i Igor Davidov  4, a Marija Ćesarević i Natalija Kulinčević pete...  "Bebe" iz BK Boba  iako takođe za biciklizam visoko kotirane u u valjevskom budžetu za sport nisu bile u Šidu, dok  u Erdeviku nisu bili ni blizu pobedničkog postolja.

I plivači su nastupali. Takmičarke Plivačkog kluba "Valis" izuzetno povlašćenog  sredstvima  iz gradskog budžeta  Maša i Anja Radojević na međunarodnom plivačkom mitingu "11. april Grand prix"-  za mlađe kategorije pod nazivom "Aleksandar Latinić - Šuki"su bile zapažene.

radojevic sestre

Maša Radojević(11)  je pobedila na  50 metara slobodno, dok je na 200 metara leđno stigla do srebra. Anja Radojević je u disciplini 200 metara leđno stigla do drugog mesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Na “Kupu Banata” u Kikindi Maša Radojević, je bila najbrža na 100m mešovito, dok su je stotinke delile od zlata u disciplinama 50m slobodno i 50m leđno.

Plivali su Mionačiani iz PK “Ribnica” Jakov Popović i Đorđe Đurić.

Početkom aprila na republičkom školskom prvenstvu učestvovalo je 37 učenika osnovnih i srednjih škola iz Valjeva, očekivano najuspešniji su bili: Maša Cvetković učenica osnovne škole “Andra Savčić” sa osvojenom srebrnom medaljom u disciplini 50m leđno u kategoriji učenica sedmog razreda i Anja Radojević učenica “Tehničke škole Milica Pavlović Dara ”  treća na  100m leđno,  dok je "sedmak" Vuk Tešnović učenik osnovne škole “Desanka Maksimović” osvojio bronzu u disciplini 50m delfin.

Kata tim KK VA 014  na  državno prvenstvu  u  konkurenciji klubova iz regiona (Uža Srbija, Beograd, Vojvodina i Kosovo i Metohija) je potvrdio da ima budućnost.

Najveći uspeh od svih ostvarila je Andrea Krstić. Iako je u kategoriji mladih nada u  apsolutnoj klasi je postala šampion Srbije.kk va 014 andra krstic

Pionirke  Ksenija Kosić, Ana Živanović i Tamara Dražić  i mlada nade  i Matija Soldatović su takođe nastupile.  Matija Soldatović, Ksenija Kosić i Ana Živanović su ostalo bez medalja, ali su  izborili plasman na državno prvenstvo. U kategoriji pionira u klaci C Tamara Dražić osvojila je treće mesto. Na  državnom  prvenstvo za poletarce, pionire i mlade nade u kategoriji borbi nastupili su Andrea Krstić, Ivana Matić i Ksenija Kosić, ali su ostali bez visokog plasmana.

Andrea Krstić  je  učenica OŠ Andra Savčić i  na Školskom prvenstvo Srbije u Beogradu je postala  prvak Srbije u apsolutnoj kategoriji u katama

Matija Soldatović je bio na korak od osvajanja odličja, i morao se zadovoljiti 4.mestom. Osvajanjem prvog mesta na školskom prvenstu Andea Krstić je uzrasnoj kategoriji mladih nada 2008. godište  overila vizu za nastup na Balkanskom prvenstvu

 Dve medalje   rvača  Mladosti imaju poseban sjaj.

RKMLADOST SUBOTICA

Ilija Lazarević  i Bojan Marić  na prvenstvu Srbije za mlađe seniore u rvanju grčko rimskim stilom u Subotici osvojili zlato i srebro!

Ilija Lazarević ke postao šampion u kategiriji do  82kg, a Bojan Marić vicešampion u kategiriji do 130kg.  Lazarević je student Medicisnkog fakuleta a Bojan je diplimirao na Fakultetu tehničkih nauka.

A vaterpolisti Valisa U-17 nastavljaju svoj pohod u srpskom vaterpolu. 

Na tek završenom kvalifikacionom turnuru RZICS za šampionat države održanom na plivalištu SRC Petnica su bili drugi, iza Radničkog iz Kragujevca. Naravno nastavljaju dalje  pohod i dokazivanje u društvu najboljih u svom uzrastu, za potvdu da je VK Valis u svakom pogledu danas perjanica i primer kako se treba raditi u sportu.

VALIS 17 1

Stručno, odgovorno, posvećeno, se bore svi od najmlađih polaznika škole vaterpola,do najstarijih.

U bazenu  i svuda gde treba sutra će znati da se izbore za svoje mesto pod Suncem.

Za  početak valja  odložiti skidanja balona u Petnici, do uspešnog završetka kvalifikacija za Super ligu. A kada se izbori mesto u eliti srpskog vaterplo sporta, stiče se ključni uslov da se  stane na put maštarijima o kongresnom centru, apartmanima, sali za balet...

U okviru Sprotsko poslovnog centra Valjevo i hale sportova umesto nečeg što mladosti Valjeva  ne treba valja  ekspresno izgraditi   zatvoren bazen!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas