Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

POBUNA I USTANAK JEIDNI PUT DA DECA OSTANU NAJVEĆE BLAGO SVETA Featured

nole AUSTRAL 18 21

Jedan iznad svih u borbi sa vidljivim i nevidljivim protivnivcima širom planete, je pobednik za sva vremena, najbolji na svetu,  Novak Đoković!

Za svoju bolju budućnost deca sveta Srbije, i našeg Valjeva nemaju izbor, Kao i Nole,  očigledno  moraće  svojski da zapnu kako im se život ne bi pretvorio u ropstvo i  puko preživljavanje. Da se može dileme nema jer predaja nije opcija.

Kako se pobeđuje gledamo i ovog  leta u Vimbldonu. SledeTokio i OI, i US Open za rekord svih rekorda!

Za šamšiona predaha nema!

Novak Đoković .Dečaci i  devojčice, tinejdžeri i tinejdžerke, devojke i momci svuda u svetu pa i u NAŠEM   Gradu Valjeva skreću pažnju javnosti ISKLJUČIVO svojim delima.  Obrazovna, sportska, kulturna i sva druga dostignuća za tren ih izbace u prvi plan. U odavno poremećenom sistemu vrednosti  pre  i posle toga  ostaju u senci svega lošeg što mahom obeležava vreme prošlo, a i ovo današnje.

Za sve čime se bave  podrška su im mahom roditelji,  istrajni da  im stvore uslove  da svoj talenat potvrde. Stručno pedagoški rad je ključni uslov.

Sport je prečesto i bez potrebe u centru pažne. Valjda zbog onoga. "hleba i igara".

Valjevo  ima sportskih terena, mahom fudbalskih. Ima i privremeenu sporstsku halu već skoro pola veka.

Valjevo nema još uvek zatvoren bazen.

NOVA Hala sportova je samo  bajkovita priča, danas  zasnovana na obećanjima izgradnje  objekta nedoraslog Sportsko poslovnom centru započetom 1998. sa  zatvorenim bazenom. Srušen je temelj, ali borba za SPC VALJEVO TRAJE !

arena spc va1

Neuporedivo funkcionalniji i značajno jeftiniji   od Mašinoprojektovog  “nacrtanog zdanja”  SPC Valjevo i dalji traži svoje mesto pod nebeskom kapom  Grada Valjeva.

Politikanstvo bez granica, neznanje i bahatost če pasti. Srušiće ih sigurno Valjevke  i Valjevci, I naravno nepresušna snaga I energija svih pomena, MLADOST  GRADA VALJEVA.

DOKTORANDU VALJEVCU NIKOLI SAVIĆU  "ZLATNI ZNAK”

doktorand nikola savic

Doktorand Javnog zdravlja, master nastavnik, Nikola Savić, za doprinos u obrazovanju  zdravstvenog kadra u Republici Srbiji nagrađen je  priznanjem "Zlatni znak" za doprinos obrazovanju.

Nagrada je  uručene na Kongresu "Znanje kao putokaz"  na Zlatiboru. Prestižnu nagradu  dobilo je 5 najistaknutijih profesionalaca, u oblasti Medicinskih nauka i obrazovanja budućeg medicinskog kadra. O nominovanju pojedinaca i konačanom odabiru pet  najboljih  odlučivala  je komisija Saveza zdravstvenih radnika Republike Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Nastavnik Nikola Savić je  doktorand  na studijama Javnog zdravlja na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.  Radi kao  nastavnik stručnih predmeta u Medicinskoj školi "Dr Miša Pantić" i na Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija u Valjevu.

Nikola Savić  je autor je  brojnih  stručnih, naučnih i istraživačkih radova,a jedan je  je od koordinatora i edukatora u programima populacione politike za grad Valjevo. Ambasador je programa populacione politike u saradnji Srbije i Slovenije i autor publikacije Čas za ugled”.  Mentor je učenicima i studentima, nagrađenim od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ambasade Francuske i brojnih medicinskih ustanova.

DR IVANI DAMNJANOVIĆ DIPLOMCU GENERACIJE POSAO  U OPŠTOJ BOLNICI VALJEVO

DR IVANA D

Medicinski fakulet u Beogradu  I medicinske škole u Srbiji iznedrile su  novu generaciju diplamaca. Ugovore o radu  za   100 lekara i 200 medicinskih sestara   u Palati Srbija uručio je  predsednik Aleksandar Vučić.

U cilju  stvaranja uslova da najbolji mladi lekari  i  medicisnke sestre  naste  profesionalnog usavršavanja u Srbiji  Ministarstvo zdravlja pokrenulo je 2018. godine Program zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola,

Dr dr Ivana Damnjanović, diplomac Medicinskog fakulteta u Beogradu, 2019. godine sa prosekom 9.57  na   Medicinskom fakultetu u Beogradu je dobila posao u Opštoj bolinci u Valjevu.

 “Medicinski fakultet, najzahtevniji i najteži, ali ipak nije bio pretežak, jer ljubav  sve može. Ispunila sam svoj dečiji san i danas sam  lekar. Nije bilo lako jer sam završila Valjevsku  gimnaziju. Pred kraj studija sam  “prelomila”  odlučila da umesto opstanka u Beogradu  dođem kući,  u svoje Valjevo. Dolaskom  u Opštu bolnicu Valjevo i na Interno odeljenje sam  ispunula  svoje želje. Interno odeljenje  je  medicina u malom. Podmlađena ekipa   zajednički uči  i stasava, da dostojno nasledi  velika a imena internista grada Valjeva. Baš oni, nas  najviše  podržavaju i nesebično nam prenose svoje znanje. Moja naklonost  ide  ka endokrinologiji,  a posle specijalizacije neka bude kako biti mora”, kaže  dr Ivana Damljanović srećna  što može da radi u da se usavršava u poslu za koji se opredelila.

PRIJEM ZA ODLIKAŠE GRADA VALJEVA

djaci 2020 21 trg d dudica

Grad Valjevo je organizovao  tradicionalni  prijem  za najbolje školarce  Grada  iz dve generacija 2020, i 2021,  školske godine. Ukupno 268 najuspešnijih đaka osnovnih i srednjih škola Valjeva, sa svojim  razrednim starešnama i direktorima družilo se na prijemu sa gradonačelnikom  Lazarom Gojkovićem  na trgu,  kod spomenika Dragojlu Dudiću.

 Zbog pandemije korona virsa   prošle godine nije bilo svečanost pa su se ovog jula   okupili najbolji osnovci isrednjoškolci dve  generacije.

Gradonačelnik je čestitao  najboljim đacima, nastavnicima,  profesorima, direktorima i roditeljima na  na zajedničkom uspehu,  ostvarenom u  teškim uslovima.

“ Vaš uspeh, za ove dve školske godine, je još  veći, i danas vam odamo priznanje za napor koji ste uložili. Svaka nagrada za vaš uspeh i trud je simbolična. Najveća nagrada će biti uspeh koji ćete postići u budućnosti i za koji se već sada borite. Valjevo sa vama ponosi. Od srca vam želim da  posle zasluženog letnjeg odmora  spremno dočekate  nove izazove”

Najboljim đacima uručene su  propusnice za bazene u SRC Patnica

BUDUĆE HEROINE SRPSKOG PLIVANJA MAŠA CVETKOVIĆ I NAĐA LAZAREVIĆ RASTU

masa i nadja sombor 21

  Otvoreno prvenstvo Srbije na otvorenim vodama  na Bačkotoploskom  jezeru obeležile su proteklog vikenda  nove. stare  uzdanice plivačice Valisa.  Apsolutne prvakinja Srbije  su postale starija juniorka Nadja Lazarević, i mladja juniroka Ma[a Cvetković- Deonicu   duge 7,5 I 5 km  Nađa  i   Maša su  isplivale  brže od svoj rivalki.

Nađa i Maša su  pojačanje VK Valis, ali I dalje rade pod stručnim nadzorom  Vladimira Mitrovića.

Nadja Lazarević ( 2004) je stigla u Valis iz  La Kolubare iz Lazarevca, aktuelna je seniorska prvakinja Srbije i reprezentativka. Otvoreno prvenstvo Srbije se boduje za  Kup Srbije na otvorenim vodama. U prethodne 2 trke u Somboru na Velikom kanalu, Maša i Nađa  su pobedile na  5 km.  u svojim kategorijama, a  Nadja je u apsolutnoj konkurenciji bila  pobednica dok je Maša  bila druga. Pre deset dana dana  Viminacijum Open Cup na rukavcu Dunava kod Kostolca. takođe su  bile dominantne. 

Svojim  uspesima  izborile su  plasman na Evropsko juniorsko prvenstvo I na otvorenim vodama u Parizu  od 23-25.jula ove godine. Maša Cvetković je ostvarila normu za  za prvenstvo Centralne Evrope od 16. do 18. Jula u Beogradu. Za  Pariz  kako nezvanično saznajemo Plivacki savez Srbije   navodno nema dovoljno novca, pa je uslov za nastup u Gradu svetlosti da roditelji pokušaju da nađu sponzore ili  plate iz svog džepa.

NIKA RATKOVIĆ U VATERPOLO REPREZENTACIJI  SRBIJE

nika voda

Do juče  šampionka u biciklizmu, Nika Ratković(13) preko noći je zaplivala, i danas je reprezentativka Srbije u vaterpolu. Vatreno krštenje u rerpezentaciji je imala  u mađarskom Sentešu, na EP mlađih kadektkinja. Izborila je plavu kapicu iako je  dve godine mlađa od ostalih  reprezentativki Srbije.

Samo napred, Nika!

A podsećanja radi valja ponoviti, nije sve u narodnim parama!

Novcem naroda Srbije je plaćeno  domaćinstvo i  Beograd je bio poprište kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u košarci.

Srbije neće biti u Tokiju. Potvrdio je da je reč o "nacionalnoj katastrofi i vidno razočarani  predsednik SR Srbije Aleksandar Vučić.

Ali nije tu samo bačen novac.

Narodnim parama se grade  velelepni stadioni u Leskovcu, Zaječaru, Loznici… sve “fudbalska meka do meke”.O ulaganjima u predsednikovu fudbalsku i novu košaakašku  ljubav ne treba trošiti reći, iako on tvrdi suprotno da "daje" više "komšijama  iz Humske.

Valjeva nema u toj priči, ma koliko ona bila populistička i politikantska.

Valjda zbog toga što u valjevskom svetu sporta haraju mnogo sitnije štetočine i paraziti. 

"Trenutno", samo 10 godina, fudbal  direktno,  i indirektno, dve pune decenije masakrira i devastira, jedno lice, Milan Milinović!

Pošto je mutanta doveo do Letret lige, i smanjio troškove, ne pada na pamet da zakaže Skupštinu i pokaže bar malo čovečnosti, i ode u tri lepe...

Nestvarni je da silno  zauzeti svojim  poslom nikako da sa se pozabave nadležne institacije policija, tužilaštvo, sud, jer kad netragom nestane 200 i više miliona, valjda neko treba i da položo račune, gde su pare!

Čeka se izgleda telefonski poziv, ili javni stav poput poslednjeg  o neodrživoj odluci FSS o smanjenju broja klubova u elitinom rangu takmičenja. 

Zakuvalo se žestoko.

"Virovački Minhauzen" se kerbera, jer drugo ništa i ne zna. I dalhje bi da "jaše" i manipuliše sa mutantom, dok ga načisto ne uništi, valjda! 

Broj živih samim tim i lojalnih mu,  sve  je manji.

Opomene nebeske stižu.

Hoće li  Centar troška i dalje postojati zavisi zna se dobro od koga.

Ali u svakom slučaju valja ponoviti   onu narodnu, ma ko to bio, ali se na svakoga od nas odnosi: "Ničija... do zore!"

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas