Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

BESPOVRATNA SREDSTVA MLADIM MIONČANIMA ZA SVOJ DOM Featured

so monca

Uz pomoć Opštinske uprave Mionica građani mioničke opštine, mlađi od 45 godina, a bez nekretnina u svom vlasništvu, mogu bitu konkurisati za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Konkurs je raspisalo Ministarstvo za brigu o selu, i  budžetom Republike Srbije opredeljeno je 500 miliona dinara.

Tim povodom u Palati Srbija predstavljen je program dodele sredstva.  U prisustvu predstavnka Ministarstva za brigu i selu i  lokalnih samouprava je rečeno da će dodela bespovratnih sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom je od nacionalnog značaja i da je vaćno za njegovu realizaciju  angažovanje svih opština i gradova.

Konkurs  obavezuje podnosioca zahteva i lokalnu samoupravu da zajedno elektronskim putem popune Obrazac prijavea,  jedinica lokalne samouprave ima i obavezu da kontroliše ispunjenost uslova za prijavu, kao i procenu tržišne vrednosti nepokrenosti.

Odeljenje lokalno-ekonomskog razvoja opštinske uprave Mionica. pružiće potpunu podršku svim zainteresovanima za učešće  na konkurs.

"Vlada Republike Srbije i Ministarstvo za brigu o selu preduzeli su odličnu inicijativu za poboljšanje demografije i razvoj privrednih aktivnosti i života na selu. Ministarstvo poljoprivrede takođe raspisuje povoljne konkurse. Baš ovi programi će omogućiti mladima da pokrenu svoju proizvodnju i na taj način osnaže srpsko selo. I naša Opština je raspisala dva javna poziva iz oblasti poljoprivrede i za to budžetom opredelila 12,8 miliona dinara" , kaže Boban Janković, predsednik opštine Mionice.

Ljudi mlađi  od 45 godina, sa prebivalištem na teritoriji zemlje, a da nisu vlasnici nijedne nekretnine mogu se prijaviti na konkurs, a vrednost kuće i okućnice je do 1,2 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava počinje od dana objavljivanja javnog konkursa do utroška budžetskih sredstava koja su obezbeđena za ovu namenu, najkasnije do 1. novembra, dok će se bespovratna sredstva dodeljivati po redosledu pristiglih prijava.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na sajtu Ministarstva za brigu o selu. https://www.mbs.gov.rs/konkursi.php

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas