Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

HARIZMATIČNOM AMBASADORU FUDBALA MISTERU IME STADIONA U UŽICU Featured

radomir antic 1

Urna sa posmrtnim ostacima Radomira Antića biće položena danas u 11 sati  na Užićkom groblju. Na taj način biće ispenjena poslednja želja Mistera, besmrtne legende i ambasadora  fudbalskog sporta, čoveka koji je obeležio fudbalsko vreme.

Užice se sinoć posle 15 meseci oprostilo od svog voljenog sugrađanina.

RADOMIR ANTIC

Prilike i pandemija korona virusa su sprečile održavanje  komemerativnog skupa posvećenog  legendarnom treneru svetskog glasa  i slave dostojne najvećih u svetu fudbala.

Mister  je  plenio gospodstvom na fudbalskom terenu i van njega. Otuda i toliko poštovanje od svih gde je tradio.

Voleo je svoje Užice neizmerno.

Komemerativni veče u čast Radomira Antića održano je u  užičkom Narodnom pozorištu. Antić je preminuo 6. aprila prošle godine u Madridu, a po ličnoj želji   biće sahranjen u Užicu. Urna sa posmrtnim ostacima fudbalskog velikana preneta je iz Španije u Užice, i čuveni Mister je ponovo u svo kraju.

ŠPopularni Mister je fudbalsku magiju otkrio u  užičkoj Slobodi. Preko Partizana,  Fenerbahčea, Lutona stekao je ime velikog igrača, da bi  kao trener eksplodirao u Atletiku iz Madrida gde je  osvojio duplu krunu, a zatim se dokazao vedeći  Real Madrid i Barselonu. Bio je selelektor Srbije na  Mondijalu u Južnoj  Africi 2010.

Radomir Antić je uvek rado  dolazio u svoj grad i na Zlatibor. U  društvu momamka iz  detinjstva, rado bi  zapevao užičku  „Dok Đetinja tiho šumi“.

Baš ovom pesmom  počelo je komemorativno veče u  prisustvu Antarine  porodice   brojnih prijatelja  poštovalaca predvođenih legendom Partizana Nenadom Bjekovićem.

Od Radomira su se oprostili predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović, potpredsednik GFK Sloboda Nemanja Nešić, još uvek predsednik FK Partizan Milorad Vučelić, i u ime prijatelja Vukadin Simović, direktor Užičke gimnazije.

Potpredsednik UO FK Sloboda Nemanja Nešić je na pčetku svoje besede rekao da govoriti o Radomiru Antiću u ime kluba u kome je ponikao, zapravo je priča o decenijama bliskosti, emocija i ljubavi.

"Njegova veličina nije u tome šta je osvojio, već u tome što je bio veliki u sitnicama koje život znače. U činjenici da je ispred gradske kafane njegov sto uvek bio najpuniji. U tome što je sa pažnjom slušao svoje Užičane i ljude iz okolnih sela kako mu govore kakvu taktiku treba da postavi u Južnoj Africi. Nema čoveka u ovom gradu koji nema selfi sa Radomirom Antićem, a sredinom devedestih u Užicu se sve crvenilo i belilo u bojama Atletika i pretpostavka je da se posle Madrida, za Atletiko najviše navijalo baš ovde pored Đetinje. Radomir je izuzetan primer osobe koja bez obzira na zvezdu na koju se popela, nije zaboravila kamen sa kojeg je ponikla. Kao pouka i kao primer za druge. Njegova odluka da za večnu kuću ne odabere ni Madrid ni Aleju velikana u Beogradu, već groblje u Užicu, više je nego dovoljan razlog da užički fudbalski hram dobije ime po Radomiru Antiću. Od danas pa ubuduće, sve fudbalske bajke ispisujemo na stadionu 'Radomir Antić'. Zbog Radomira, zbog Užica, zbog Slobode'', poručio je Nešić.

Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković je posle komemoracije evocirao uspomene na velikog trenera.

''Radomira  i mene veže mnogo zajedničkih uspomena iz igračkih i trenerskih dana. Napustio nas je veliki čovek. Srpski fudbal je izgubio svog ambasadora u svetu. Za nas je to nenadoknadiv gubitak u ovom trenutku. Veliki ljudi odlaze, iza njih ostaju dela. Antić je ostavio mnogo toga što može da nam posluži kao putokaz u godinama koje dolaze. Od velike je važnosti da učimo na njegovim idejama i da ih u praksi primenjujemo. Jedan je od retkih kome je pošlo za rukom da pomiri partizanovce i zvezdaše, što je u Srbiji jako teško. Jednostavno je bio rođen za to, imao je harizmu i karakter, zato je i dosegao najveće fudbalske visine. Neka mu je večna slava i hvala'', rekao je Bjeković.

Sahrana Radomira Antića i polaganje urne u porodičnu grobnicu je danas u 11 sati na užičkom groblju Dovarje

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas