Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

JUBILARNI 25. MIŠIĆEVI DANI U MIONICI Featured

monca boban 25 misicevi dani1Tradicionalna godišnja manifestacija podsećanja na slavnog vojvodu Srpske armije Živojina Mišića se održava se u Mionici po  25. put.

Intoniranjem himne,  podizanjem zastave  i polaganjem cveća na spomenik slavnom vojvodi  počeli su Mišićevi dani 16.jula i traće do 20.jula.

Na Vojvodonim trgu  pored spomenika Mišiću cveće  su položili predsednik opštine Mionica Boban Janković, predstavnici VS pukovnik Saša Stoiljković, potpukovnik Milinko Nenadović i major Zoran Drakulić. U delegaciji su bili i zamenik predsednika i predsednik skupštine opštine, načelnik policijske uprave Mionica Milan Popović kao i predstavnici udruženja penzionera i drugi zvaničnici.

U sklopu Mišićevih dana, ove godine se obeležava i 100 godina od smrti Živojina Mišića, rođenom u  Struganiku kod Mionice.

Dmašin je sa gostima posetio rodnu kuću vojvode.

“Mišićevi dani su najznačajnija manifestacija za našu opštinu, i jedna od najznačajnijih manifestacija u Srbiji. Mišićevi dani su posvećeni očuvanju istorijskih i kulturnih vrednosti i tradicije srpskog naroda. Veličanstveno junaštvo Mišića i srpskih vojnika nas obavezuju da budemo dostojni čuvari herojskog nasleđa! U čast vojvode Živojina Mišića ove godine uz podršku Vlade Srbije i Ministarstva kulture počinjemo gradnju Kuće Kolubarske bitke, kojom ćemo junačko delo Mišića i srpskih vojnika, sačuvati od zaborava i učiniti dostupnim novim generacijama. Poštujući tradiciju Mionica ove godine ulaže značajna sredstva u svoju budućnost. U saradnji sa Vladom, ministarstvima i Kancelarijom za javna ulaganja planiramo da realizujemo veliki broj projekata u oblasti školstva, zdravstva, putne i komunalne infrastrukture, a unapredićemo i našu turističku ponudu” poruka je  Bobana Jankovića predsednik opštine Mionica.

 U okviru manifestacije do 20.jula nastupiće kulturno-umetnička društva, biće održane  književne večeri, izložbe dečijih radova, kao I brojni  sportski susreti.

Mišićeve dani otvoreni su    koncertom  Danice Krstić na Vojvodinom trgu,

U nedelju je kocert  Saše Matića, a utorak sledi nastup  Milice Pavlović.

Svi koncerti počinju u 21 sat.

 Vojvoda Živojin Mišić jedan je od najslavnijih vojskovođa u našoj istoriji a strategija  ratoovanja u Kolubarskoj bitci ušla je u istiriju ratovanja. Stretegija i taktika Vojvod e Mišića je  jedinstven primer  ratovanja po kojoj  vojska na ivici sloma, preko noći reorganizovanjem  i kontraofanzivom  uspeva  potuče do nogu daleko nadmoćnijeg neprijatelja i po  ljudstvu  i po naporužanju.

Taktika Vojvode Živojina Mišića psotavlkena i spovodena u Kolubarskoj  bitci  se izučava i danas u  vojnim školama  i Univerzitetima širom sveta.

Poput slavnog Vojvode i predsednk opštine Boban Janković u turbulentnim vremenima  već šest godina uspešno vodi MIonicu svrstavajući je  u krug  sve razvijenih opština  valjevskog kraja i Zapadne Srbije.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas