Logo
Print this page

SREBRO DAMIRA MIKECA PRVA MEDALJA SRBIJE NA OI U TOKIJU Featured

tokijo srebro mikec

Strelac Damir Mikec je  ovog  jutra po srednjoevropskom  vremenu  obradovao sportsku Srbiju. Osvojio je  prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Vrsni i strelac je u disciplini vazdušni pištolj 10 m. osvojio  srebrnu medalju.

TOKIJO mikec beta

foto BETA U retko uzbudljivom finalu, MIkec je blistao. Stiglo je  srebro sa 237,9 krugova. Iranac  Džavad Faragi osvojio zlato sa 244,8 krugova, a treće Kinez Vei Pang sa 217,6 krugova.  Mikec je u kvalifikacijama bio osmi sa 578 pogođenih krugova, i samo zahvaljujući više pogođenih desetki je od rivala sa istim rezulatom je izborio finale.

TOKIJO mikec 1 medalja

Damir je uvek iako na ivici ispadanja,  preciznim  hicima koji su odlučivali, najpre  opstanak na vatrenoh liniji, a zatim u i nastavku  borbe gađao najbolje i  srebro je stiglo.

Sreća prati hrabre.

Konačno pored svih medalja Damir Mikec je vlasnik i olimpijskog srebra, iza Iranca i Kineza!

Mikec je osvojio srebro a drugi srpski sportisti su takođe bili uspešni, ali očekivano, ne svi.

Srpska teniserka Nina Stojanović je  na startu olimpijskog turnira savladala  Japanku Nao Hibino 6:3, 6:3. Bio je  to treći meč sa Japankom.  Stojanovićeva se  revanširala rivalki  za nedavni poraz na Rolan Garosu. Sledi meč sa   pobednicom duela  između Grkinje Marije Sakari i Estonke Anet Kontavej.

Teniser Miomir Kecmanović je takođe izborio plasman  u drugo kolo pobedom nad  Poljakom Kamilom Majhšakom 6:4, 6:2.  Francuz Pjer-Igo Amber, je naredni rival . Pobedio je  Španca Pabla Anduhara 7:6 (7:3), 6:1.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković  je krenuo na  zlatnoj medalji  u Tokiju, pošto je danas na startu olimpijskog turnira savladao Uga Delijena iz Bolivije 6:2, 6:2. Igralo se  po vrelom danu, alije  svetski  broj 1 je samo za  61 minut pregatio rivala. Sledi  e Nemac Jan Lenard Štruf bolji od  Brazilca Tijaga Monteira 6:3, 6:4.

Poraz Tijane Bogdanović, šansa  za bronzu postoji

Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka iz Rija u kategoriji do 49 kilograma, poražena je u prvom kolu turnira u Tokiju od Adrijane Iglesijas Serezo iz Španije 12:4. Bogdanovićeva definitivno neće uspeti da odbrani srebro, ali "tinja" nada da može do bronze kroz repesaž, ukoliko Iglesijas Serezo dođe do finala.

Arsović i Vukašinović bez finala

Srpske reprezentativke u streljaštvu Andrea Arsović i Sanja Vukašinović nisu uspele da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u disciplini vazdušna puška. Arsovićeva je završila kao 29. sa 623.3 poena, dok je Vukšinovićeva zauzela 44. mesto sa 617.8 poena.

Veslači Vasić i Mačković u polufinalu

Srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u disciplini dvojac bez kormilara.

Vasić i Mačković zauzeli su treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 6:43, 18, iza dvojca Rumunije (6.33,86) i Holandije (6.36,42).

Miloš Vasić je nakon pozitivnog testa na koronu po dolasku u Japan, kao i ceo veslački tim, proveo dve nedelje u karantinu.

Basketaši   Srbije dve pobede na startu

Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 uspešno je startovala na olimpijskom turniru, pošto je u prva dva kola grupne faze savladala Kinu 22:13 i Holandiju (16:15). U nedelju su na programu dueli protiv Poljske (5.00) i Belgije (8.25). Nastupiće i stonoteniseri Peto Žolt (u 8 osam sati) i Dimitrije Levajac (13.15), zatim plivači Anja Crevar (13 sati) i Čaba Silađi (13.15). Od i tekvondoistkinja Tijane Bogdanović, srebrene iz Rija, izlazi u 4 ujutru na tatami se  očekuje medalja. Srećno devojke i momci, Srbija VAS VOLI!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.