Logo
Print this page

TIĆI BRONZA POSLE SREBRA MIKECA PRVOG DANA U TOKIJU Featured

tokijo tijana boginja foto tanjugfoto Tanjug/AP Posle srebta Damira Mikeca osvojenog  u gađanju vazdušnim pištoljem srpska tekvondoistkinja Tijana Bogdanovićkategorija do 49kg) je razbila  Japanku Miju Jamadu 20:6 u borbi za bronzu. Tića je  donela Srbiji prvog dana  drugu medalju na  Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tijana je  tehničku   i taktičku dominaciju krunisala sjajnim trjumfom za bronzu protiv Japanke hrabre ali ne i dovoljno mudre da savlada Spkinju.

Tijana je krenula oprezno sa Japankom i posle prve razmene  udaraca Jamada je povela 2:0. Sevnule se  munje  u glavu i telo i za tren, preokret i 5:2  za srpsku lepoticu  u plavom oklopu.

Prenervozna Japanka je u finišu meča udarila Tijanu ispod pojasa i zaradila je kaznu,  pa je pred poslednja dva minuta borbe Tića imala vođstvo  od  8:5. Usledila je treća runda i dominacija srpske lavice  u Tokiju. Sa  nekoliko kvalitetnih udaraca Tijana raznela Japanku, a 12:1 doneli za ubedljiv trijumf 18:6 i novo odličje za našu zemlju.

Pre borbe ja Japankom Bogdanovićeva je u repesažu pobedila Kineskinju Vu 12:9. Srebrna iz Rija na startu je izgubila od Špankinje Iglesijas, ali je  finalistkinja i osvajačica srebra povukla Srpkinju u repesaž i medalju za Tijanu Bogdanović.

Kineskinju Vu je imala početnih 5:0, da bi Tijana uzvratila serijom 10:0 u drugoj rundi. U podlednja dva minuta borbe je sačuvala prednost  i pobedila 12:9.

Milica Mandić je sa tribina bila glavna podrška  Tići pored trenera Dragana Jovića kraj tatamija, za radost do neba  i drugu medalju  Srbiji na OI u Tokiju.   

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.