Logo
Print this page

MILICA SE BORI ZA PRVO ZLATO SRBIJE U 14,30! Featured

tokijo milica mandic finale

Arhivska fotografija Foto: EPA/Lindsey Parnaby Niska medalja je Srbije na OI u Tokiju je sv veća, i trenutno su u sefu dva strebta i bronza. Srpska šampionka u  tekvondou Milica Mandić u finalu će se boriti se za prvo zlato u 14,30 u zemlji izlazećeg Sunca.

Milica se pridružila Damiru MIkecu(srebro-vazdušni pištolj 10m)  i  drugarici iz istog sporta Tijani Bogdanović( bronza u kategoriji do 49kg)  

Mandićeva će u finalu u 14,30 imati borbu sa   Da bin Li iz Južne Koreje, bolja u polufinalu od Britanke Bjanke Vokden 25:24

Za zlato će se boriti  dve svetske prvakinje. Li je u Mančesteru postala prvak planete, na turniru pošto je Milica  eliminisana u polufinalu. Pre dve godine   Mandićeva je osvojila zlato  na Svetskom prvenstvu.

Do finala u Tokiju Milica je osmini finala pobedila  Kenijku Fejt Ogalo sa 13:0, da bi u četvrtfinalu sa 11:5 i počistila neugodnu  Poljakinju Aleksandru Kovalčuk. U polufinalu bilo je najteže. Milica je ipak slavila 7:5 protiv Altee Loran, aktuelne juniorske šampionke sveta.

Za dlaku je  je izmakla bronza stpskom miksu strelaca, Arunovićevoj i Mikecu u disciplina vazdušni pištolj 10m. Uktajniski  miks je bio bolji 16:12 i osvojili su bronzano odličje.

Ali Milica Mandić je potvrdila da je ovo dan Srbije  na Olimpijskim igrama.  Basketaši su stigli do  skora  7 od 7!

Za zagrevanje pred sutrašnje polufinale i daće Bog finale,  savladali su Rusiju sa  21:10 u okviru poslednjeg meča grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama. Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 završila je grupnu fazu takmičenja sa svih sedam pobeda, a za plasman u finale će Srbija igrati u sredu od 10.30 a rival če biti  Rusija ili  Holandija.

Vaterpolisti su nakon malera i  poraza  od Španaca sa golom razlike “podavili”su Kazahstance 19:5, ali več misle na “kengure” i sutrašnji meč. Odbojkašice su “zgizile” Dominikanu a danas i  damaćina  Japan.

Nole gazi ka zlatu. 

Nemca Štruf je  juče bio usputna stanica ka tom cilju. Sutra ga čeka mladi Alehandro Davidovič Fokina.

“Samo mi je sad Fokina u glavi, prioritet je naredni meč, ne mogu da gledam daleko i šta rade Medvedev, Cicipas ili Zverev, moji najveći rivali ovde” bez dilee je Đoković  

Novak igra  i u dublu. Najbolji na svetu će nastupiti i u miks sa  Ninom Stojanović. Njih dvoje tek treba da saznaju imena svojih protivnika nakon žreba.

Miomir Kecmanović je poražen u drugog kolu od Francuza Iga Umbera 1:2, koga čeka Grk Cicipas.

KINEZI ISPRED SVIH

Kina je  do sada osvojili 18 medalja – šest zlatnih, pet srebrnih i sedam brozanih. Sledi SAD sa ukupno 14 medalja – sedam zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane. Treći je domaćin Japan sa 13 medalja – osam zlatnih, dve srebrne i tri bronzane, a prati ih Rusija sa 12.

Srbija je osvojila tri  medalje – Damir Mikec je osvojio srebro u disciplini vazdušni pištolj, dok je Tijana Bogdanović osvojila bronzu u tekvondou. 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.