Logo
Print this page

CARICA MILICA MANDIĆ DONELA ZLATO SRBIJI I CRNO BELOM SVETU Featured

TOKIJO MILICA 1Zlatooo

Milica Mandić u tekvondou kategorija do 67kg je  osvojila  prvu zlatnu medalju za Srbiju i svoj Partizan na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U finalu Milica- carica srpskog sporta je  pobedila Južnokorejku Da-bin Li sa 10:7.

tokijio milica mandic zlato

Zlatna u Londonu ponovo je najbolja na Olimpijskim igrama.

Finale je bilo neizvenio i uzbudljivo. Napala je Korejka, a Milica je uzvratila  udarcem  nogom u glavu. Do kraja prve runde  Mandićeva osvoja nova dva poena, pošto se odbranila i odgovorila kontrom, udarcem u oklop za 5:0. Korejka stiže do pvog boda posle  Milicinog pada, a malo kasnije  Li nogom pogađa oklop nove zlatne olimijke. Južnokorejka ubrzo zavšava na tatamiju posle neuspešnog napada, a Mandićeva pogađa za  6:3. U poslednja dva minuta finala Milica mudro vodi borbu, ali se Korejka vraća u iugru udarcem šakom u oklop za 6:6. Milica odogovara udarecm rukom i zatim iz kontre pogadja za 9:6. U završnici novim bodom  potvrđuje svoje drugo plimpijsko zlato z konačnih 10:7!

Li ima 24 godine, svetska je šampionka iz Mančestera 2019, a Milicu je pobedila  u Rimu 2018. sa 16:14.

Altea Loran, poražena od  Mandićeve u  polufinalu, osvojila je jednu od bronzanih medalja trijumfom nad Aminatom Traore iz Obale Slonovače sa 17:8. Drugu bronzu uzela je Britanka Bjanka Volden, trijumfom nad Aleksandrom Kovaljčuk 7:3.

Milica Mandić  ima dva zlata iz Londona 2012, i danas iz Tokija.

Carica Milica je najavila kraj karijere posle Tokija, zato i s razlog lavina emocija i suze olimpijske šampionke na pobedničkom postolju.

Tijana Bogdanović je prvog dana osvojila bronzu, a strelac Damir Mikec srebro.

Raduj se Srbijo, a  crno beli svet ima svoj ponos!

milica crno bela

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.