Logo
Print this page

FK BK 2014 KONAČNO BEZ ŠTETOČINE, A IMA PREDSEDNIKA I POTPREDSEDNIKA ?! Featured

bfc1 21 nc br i rp Za neverovati, posle 9 godina i 15 dana milenijumska fudbalska štetočina Milan Milinović umesto da odgovara za sva zlodela učinjenja  valjevskom fudbalu netragom je nestao. Uoči Ognjene Marije nije ga  bilo na “prevremenim” izborima u sali stadiona na Krušiku. Zvanično predsednik OU Bora Radojičićje  prepustio mladoj gardi Rodoljubu Paunoviću i Nikoli Čočoviću da na zgarištu FK BK 2014 prave novu fudbalsku kuću.

Viđen je na “Lovcima” sa ljudima što časno podneše ostavke posle debakla, Milinović se nije pojavio na vanrednom skupštinskom zasedanju.

Predsednik UO kluba Borisav Bora Radojičić, diplomirani ekonomista, rođen 1959. godine u Valjevu, vlasnik i menadžer preduzeća ''Metalprom'' u Valjevu,  nekada politički aktivan, društveno angažovan u oblasti socijalne i  ekonomske politike,  progovorio je dobrim namerama UO, ali i katastrofalnom epilogu sezone, i ispadanju   iz svih rangova  u kojima se  sve što nosi ime FK Budućnost Krušik 2014  takmičio.

Gospodski je priznao ličnu odgovornost za  sramotno ispadanje u zonu,  posle 3. mesta jesenas u Trećoj ligi Zapad. Naravno podneo je ostavku, iako je ličnim primerom u više navrata pokazao kako treba da se ponaša svako ko radi u klubu. Pokazao je da  kada to bude hteo ima svoje  mesto uvek  u svetu sportam pa i u  fudbalu, makar bio ovakav kakav je, utamničen i nikakav.

bfc sk bora

Bahata,  osiona i sebična  fudbalska neznalica,  neodgovorno i  kukavički se poneo, da li  i poslednji put u valjevskom svetu fudbala. Milan Milinović  posle oproštajnog ručka sa ostalim članovima sada već bivšeg UO  na “Lovcima”ali nije smeo da  pogleda u oči "svom narodu", okupljenom u sali na stadionu Krušik,  i da im kaže "Narooodee moj...".

Ko zna da je bio možda bi nekoga “srčka” strefila,  a neko bi  ostao okamenjen novim  bisernim nastupom prodavca magle, demagoga i virovačkog Minhauzena,  Gorgone meduze valjevskog fudbala.

“Sportska”  limunada sa kuglom vanile,  ponuđena je skupštinskom sazivu u vidu prava da glasa. Moglo se glasati , ali samo po raspuštanju postojećeg skupštinskog saziva, ču se glas da ih 47 pristunih  i 12 odsutnih, aiko je 14.jula 2014, Skupština brojala duplo manje članova.

bfc sk 2

Većina, zamislite u prilici da se nešto pita progutala je na eks "sportsku", svesna da bi u svim drugim normalnim oklonostima bila  izbrisana, da nikada više ne kroči, ne na stadion Krušik, i u Parku Pećina , već na bilo koje mesto  gde se igra fudbal.

Umesto ostavke svih članova  Skupština gubitnika, i izbora potpuno novog skupštinskog saziva, hiponostasni su "odgovorno" kao  da gledaju dnevnik sa nacionalnom frekfencijom, poput stoke u toru, aklamativno sa  “mu”, možda i ošamućeni vrelinom julskog dana, ili ograničeni ličnom neupavošću,  neznanjem ili ličnom neodogvornošću, uradili što se od njih i tražilo.

Svi prisutne članove prebrajao  je  nezamenljjivi sekretar Andra,  i o svemu obavestio   Đuru penzionera,  zaduženom za finansije da na  olovku da budu pod konac. Prisutni dadoše glas  predsedniku, iako nigde u Statutu ne postoji funkcija PREDSEDNIK!

Od jula 2018, do  ispadanja  u 4.ligu ostalo je još samo iz gaća da se ispadne, potrošeno je 58 miliona, od kojih je grad izdvojio  45 miliona. Cifra u svakom pogledu pod znakom pitanja, počev od one o dugovanju od 35 miliona dinar, iako je dug u julu 2102. bio duplo manji!

Igrači suza tri protekle godine  “pojeli” 20 miliona, treneri čak 9 miliona!?

Na  prevoz, kotizacije, sudije, delegate, sportsku oprema, zakup sala, terena( oba  terena  u Parku Pećina  I na Krušiku koriste se besplatno prim. aut.) i medicinski materijal spiskano je 17,,5 miliona, kao da se na utakmice išlo u Istanbul, Berlin, Beč... a ne u u Gružu,  Tutin. Bogatić Mačvaski, Lajkovac i na Ub. Za mejlove,  fotokpiranje, toalet  papir, knjigovodstvene,  poštanske usluge, na takse otišlo je 400.000 dinara. Ovoga puta je izostao samo trošak za šećer i limun. Sve to je  potvrdio  zna se ko majstor olovke, a može i hemijske olovke,  diplomirani penzioner viđen  na Skupštini, doduše  lako uočljiv, jer bi  malo više razgaćen. Kultura se iz kuće nosi, a on sde i dalje širi u stanu FK Budućnost!

Na računu i dalje mutanta  danas  je 700.000 dinara, taman za putovanja do zonskih destinacija  ni jedna na dužoj relaciji  od  50km.

Od dugova aktuelan je za đubre, porez, struju, dug za vodu je nestao. Suma sumarum  u pitanju je  4.700.000 dinara minusa. Popeglaće ih sponzori a i i zakupci tri objekta Stare dame iz Parka Pećina.  

Treneri Srđan Jovanović i  Vlada Tadić, pored Milana Milinovića najodgovorniji za ovogodišnji debakl  i dalje su klubu.

Ako mogu njih dvojica, zašto se ne bi koliko sutra pojavio kao “spasilac” u liku  štetočine bez granica i Milan Milinović, da ponovo "spasava" što se spasiti ne može.

Časnima, jedan od retkih je odgovorni Bora Radojičić zdravlje sreća,  kao i deci Rodoljubu Paunoviću i Nikoli Čočoviću, što  to uskočiše u voz bez voznog reda. Najave i obećanja svakako zaslužuju pažnju, ali i put u pakao poploćan je dobrim namerama.

O sudbini dva ugašena kluba,  Budućnosti i Krušiku, sponzorima u najavi, školi fudbala i ostalim planovima biće reči, ali  kad dođe vreme.

Nešto se ipak desilo, nema više štetočine, ali je "vojska" luzera i neznalice najveća pretnja Paunoviću i Čočoviću.  

Svi drugi danas viđeni “sportski radnici” i dalje na liniji štetočine samo da znaju: Videsmo leđa  tvorcu  Centra troška bez granica, pamet u glavu, leđa ispred zida. Budete  li i dalje na liniji neznanja i haosa, ne piše vam se dobro!

Činite dobra dela i nadajte se dobru.

bfc sk svi

Ognjena Marija stiže i ne prašta!

Karma je čudo!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.