Logo
Print this page

ARANĐELOVČANKA JOKA PREKOVIĆ DONELA DRUGO ZLATO SRBIJI U TOKIJU Featured

tokijo joka1 z a 

Tekvondoistkinja Carica Milica Mandić prvo, pa danas  srpska Jovanka Orleanka  karatistkinja iz Aranđelovca  Jovana Preković donela je   drugo  zlato Srbiji. Deveta medalja Srbije u borilačkim sportovima maksimalno marginalitovanim u odnosu na sve druge.

U  finalu takmičenja do 61 kilograma Joka je spremila mudru taktiku sa svojim trenerom Roksandom Atanasov.

Posvećena i maksimalno skoncentrisana sjajno je vodila meč sa najboljom   karatistkinjom najmnogoljudnije zemlje Jin Sjaojan. Borba  je završena, a da ni jedna takmičarka nije osvojila poen, pa su sudije odlučivale pobednika.

tokijo joka sudije

U finalu su se borile  jedine dve neporažene karatistkinje  na OI. Bila je to  najbolja borba viđena u Tokiju na Olimpijskim igrama.

Jovana Preković je od početka  kontrolisala borbu, da bi na minut do kraja borbe Srpkinja  izvela sjajnu seriju udaraca. Sudije nisu prihvatile ipon udarac, i nisu dodelile  tri poena Jovanki. Srpkinja nastavlja da napada do kraja, sudije odlukom 3:1 dodeljuju pobedu Joki.

tokijo joka sudije

Kineskinja Jin Sjaojan je je pre finala  ostvarila četiri pobede u grupi A, a u tesnom finalu je nakon rezultata 1:1 protiv Egipćanke Đijane Faruk slavila jer su sudije presudile u njenu korist.

Preković od raje zore  takođe pobedila u 4 borbe, Pobedila je Marokanku Btisam Sadini, Aleksandru Grande iz Perua, Ukrajinku Anitu Seroginu i Đijanu Lotfi iz Egipta.

Velike pobede u grupnoj fazi su joj donele polufinale već je nakon trećeg okršaja.

Evropska i svetska šampionka u kategoriji do 61 kilograma, pobednica na najvećim turnirima i takmičenjima na svetu, na  Olimpijskim igara u Tokiju Jovana Preković je bila favorit za zlato.

Osvojila ga je, Srbija i  Aranđelovac, rodititelji, brat, sestre, trener Roksanda danas slave!

Sjajnim nastupima Joka  je stigla do najvećeg uspeha u karijeri, drugog zlata za Srbiju, odnosno 8 medalje  za našu zemlju na OI u Tokiju. MOK je pre dve godine odlučio da karate posle Tokija povuče sa Olimpijskih igara, neverovatno ali na žalost istinito!?

Zlatna carica Joka stiže u Beograd i svoj Aranđelovac u nedelju.

Treće zlato očekujemo od Filipa Filipovića, i sjajnih srpskih vaterpolista u nedelju!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.