Logo
Print this page

SRBIJA DELI 26.MESTO PO BROJU OSVOJENIH MEDALJA U TOKIJU! Featured

 

tokijo joka1 z a

Dok čekamo srpske zlatne olimpijce ovenčane slavom da stignu u domovinu, Jovanu Preković, najboljegna svetu Fiću i delfine, i bronzane odbojkašice, sumiramo sveukupna ostvarenja na Olimpijskim igrama, održanim u Tokiju bez publike i sa zakašnjnem od godinu dana.

Sa 9 osvojenih medalja nadmašen je rekord iz Rija(8medalja), na Olimpijskim igrama  u Tokiju Srbija je podelila i 26. mesto sa  sa Švajcarskom I Ukrajinom, a po uspešnosti”  je na 28. mestu.

Sjedinjene  Američke Država i Kina su se do poslednjeg dana borile za primat, i laskavu titulu  najuspešniju naciju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Amerikanci su a kraju ipak bili bolji.

SAD su  osvojile  113 medalja, 39 zlatnih, 41 srebrnu i 33 bronzane. Kina je druga sa sa 88 osvojenih medalja (38+32+18). Slede ih sportisti Japana sa 58 medalja (27+14+17), zatim Britanci sa 65 (22+21+22) i Ruski olimpijski komitet sa  71. odličje (20+28+23).

Srbija je je pro broju medalja 26-a, dok je po “uspešnosti” na 28.mestu.

tokijo vaterpolisti rojters

foto Rojters Tri zlata  u Tokiju su osvojili su Milica Mandić, Jovana Preković i vaterpolisti. Srebro je doneo Damir Mikec i pet bronzi su osvojili basketaši, odbojkašice, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović i Zurab Datunašvili.

Od zemalja eks SFRJ po broju osvojenih medalja Hrvatska je 33-a, Slovenija je 40-a, Makedonija 63-a.

Po “uspešnosti” je  Hrvatska na 26. mestu sa osam osvojenih medalja (3+3+2), Slovenija je po “uspešnosti” na 31. poziciji sa pet medalja (3+1+1), dok je Severna Makedonija 77. sa srebrom, a Južna srpska pokrajina  Kosovo je po "uspešnosti" na 42. mestu sa dva zlata.

Srpski zlatni medaljaši Jovana Preković, vaterpolisti,  bronzane  odbojkašice i 4. košarkašice stižu sutra u Srbiju.  Doček najboljih srspkih sportista je u utorak u 20 sati  ispred Skupštine  Grada Beograda.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.