Logo
Print this page

SA RATKOVICOM I RENOVIRANIM TIMOM METALAC STARTOVAO Featured

 

m 21 0

Posle nekoliko mučnih sezona, spasavanja kluba,vraćanja tuđih milionskih dugova, i svakojakih  vratolomija  sprečeno je gašenje KK Metalac, zahvljujući stručnom radu na i pored terena preživela se i protekla "zaključana" za publiku, turbulentna sezona. Od druge  nedelje avgusta pod dirigentskom palicom  36-ogodišnjeg  trenera Branislava Ratkovice(radio u Megi i samostalno u OKK Beograd) se startovalo. 

Četvorici  iz protekle sezone ( Riki Stefanović, Marko Bajić, Nemanja Janković, Aleksandar Teofilović) su se pridružili iskusni plej Igor Mijailović(192-37) došao iz Rumunije,  crnogorski reprezentativac  Podgoričanin Fedja Pajović(192-20),  zatim  Nikola Pavić (21-201) iz Okk Beograd, krilni centar  Danilo Aranitivić(204-22) iz bejelopolskog  Jedinstva.   Bek- krilo Andrija Marjanović(203-22),  Bojan Stanojevič((33-207) igra na pozicijo 4-5  stigli su iz Zlatibora, a “petica” Sjeničanin Haris Čučovič(21-210) iz ljubljanske  Ilirije.

Momci  treniraju  dva puta dnevno  u “paklu” Hale sportova 15.septembar, a privilegovani skoknu i do teretane.

Posle upoznavanja i adaptacije  Ratkovica sa saradnicima Radomirom Simićem(trener  Studenta), kondicionim Sašom Sevićem, I Sašom Milićevićem( bio pomoćnik Vladi Đokiću  protekle dve sezone) sledi  još intenzivniji rad, a 25.avgusta se odlazi na Divčibare u “Crni vrh”.

“Posvećenost svih u klubu zajedničkom poslu je osnov svega. Moramo  biti fokusirani  na rad, osnov svakog uspeha. Valjevo je grad košarke!  Imaćemo dovoljno vremena da se spremimo i uigramo za sezonu  u kojoj se o protivnicima   malo znamo.  Planiramo  nekoliko  zatvorenih  provera, kako bi se što bolje uigrali. Želimo da se  valjevskoj  publici predstavimo  u najboljem svetlu, i da od prvog viđenja  pokažemo zašto smo postavili visoke ciljeve. Imamo odlično selektirane igrače na svim pozicijama. Najbolja kombinacija, mladi i iskusni, i tu je  krije tajna   realnog optimizma”, rekao je za naš pofrtal  Ratkovica.

Ideja o dve grupe KLS sa  po 12 ekipa za sada je u “košu”. Iako bi se na taj način sačuvali  Pirot i Aleksinac, i još   neke  za promociju I afirmaciju  bitne košarkaške sredine, biće  izgleda se po starom, mada prateći fudbal, ništa nas ne može iznenaditi.

“Biće na kraju nadam se najbolje za košarku” usledio je diplomatski odgovor Ratkovice  očigledno fokusirang isključivo na Metalac, možda do kraja prelaznog roka još više pojačan.

Vremena je dovoljno  da se dobrim odlukama  pogrešne isprave.

m 21 8

Valjevskim ljubiteljima  košarke, i svima  željnim igre pod obručima, poruka za strpljenje  I sva sreću, jer  nova  “tombola”  i igra brojeva  očigledno počinje.

I zato poruka što dalje  od  tv-a, I svih drugih mejnstrim i fejk njuz medija.

U prirodu,  a kada dođe vreme   za košaraku 2.okobra, posle godinu ipo  dana, ponovo pravac u VALJEVSKU,  Hala sportova 15.septembar!

NAPRED METALAC!        

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.