Logo
Print this page

MATIJA NASTASIĆ KNEZ TEŠNJARSKI PONOVO KOD MEDIČIJEVIH U DRESU VIOLE Featured

MATIJA N F 4 22 8 21Znalo se od Ilindana, ali je zvanična potvrda stigla na  Preobraženje. Otvorila su se “Božja vrata” i na radost obe strane  Fiorentina je zvanično potvrdila  transfer i povratak Valjevca, tešnjarskog kneza fudbalskog Matije Nastasića na “mesto zločina”. U Firencu i središte bajkovite Toskane Nastasić se vratio posle devet godina, a posle dve  godine će ponovo biti reprezentativac Srbije.

Ugovor je  na Preobraženje potpisan na dve godine, čime su uspešno su okončani pregovori Valjevca sa starim- novim klubom iz grada svetske kulturne baštine.

MATIJA N FI 21 1

Nastasić je započeo karijeri u Fiorentini “doletevši” bez debija  za matični Partizan, u leto  2011. Godinu dana kasnije  se preselio u Mančester Siti. Transfer je bio vredan  15 miliona evra, plus Fiorentni gratis  štoper Savić, kasnije prodat Ateletiko Madridu za 25 miliona evra, pa je ukupno transfer dobacio do neverovatnih 49 miliona. Posle 2,5 sezone na  "Etihadu", u zimu  2015. Nastasić je je najpre stigao na pozajmicu u Šalke, da bi  Nemci  posle šest meseci otkupili ugovor za devet miliona evra. Nastasić je za “rudare” iz Gelzerkirhena igrao  šest sezona. Sa Violom Valjevca veže obaveza igranja dve plus jednu sezonu vredan 2.000.000 evra godišnje. I Šalke je “pazario” 3.000.000 evra na ime obeštećenja.

“Radost je jedina reč, i sve govori. Vraćam se  prelepu Firencu, osećam se kao da nikada nisam odlazio.Malo je reći da volim ovaj grad.  Danas  sam mnogo bogatiji,  jer sa mnom su supruga Jelena i bakini i dedini  ljubimci kći Anastasija i sin Marko. Opijen  vazduhom Toskane  osećam veliku sreću, i želja da igram kao nikada do sada. Nestrpljivo čekam da izađem pred navijače Vilole i da ponovo zajedno pobeđujemo.

MATIJA NASTASIC 21 VIOLA

Mnogo toga se promenilo u proteklih 9 godina

Nema igrača sa kojima sam igrao u Fiorentini. Mnogo je novih lica. Na moju veliku sreću  tu su  moji Partizanovci  Bleki i Vlaja. Uživaćemo, igrati i pobeđivati. Naravno, dočekali su me stari znanci  ljudi  iz kluba. Kako sam i očekivao,  kao svog najrođenijeg. Srpski će se čuti na mečevima Viole kao nikada glasnije.  Forca Viola!

Nema dileme. Partizanovci će biti uz trojku crno belih u Firenci, nesrpčkivi da ih umesto danas beskorisnih povratnika za koju godinu vide u svom Hramu fudbala.

Ljubav nema granice.Partizanu želim pobedu u četvrtak prptiv Portugalaca i mesto u Evropi. Umesto da igra u mom Valjevu Partizan večeras gostuje u Lazarevcu.  Siguran sam da će crno beli svet pratiti i Violu i navijati "malo" i za “ljubičaste”, rekao je naš portal Matija  Nastasić sa porodicom danas već u šetnji ulicama i trgovima centra sveta, glavnog grada, bisera Toskane, srednjevekovnog centra   renesansne  arhitekture  I nestvarno bogate   kolekcije  umetničkih remek-dela, u grada mode  čuvenih   vina   i gastronomskih  specijaliteta.

Kad ne bude na stadionu “Artemio Franki”,  i u dresu Fiorentine dvostrukog osvajača Italije i šestostrukog pobednika Kupa,  Mata će sa porodicom  uživati u kolevci renesanse, gde je rođenja umetnost I književnost, o čemu svedoče  galerije Ufici, Piti i Bargelo, i  dela   Mikelanđela, Leonarda da Vinčija, Botičelija, Đotoa,   Dantea, Petrarke...

Iako samo 1000 km od Valjeva Firenca sa  zalaskom  Sunca šetnja do Starog mosta (Ponte Vekio), i čuvenim  passeggiatu, šetalištima i najpoznatijom  ulicom za passeggiatu  Via dei Calzaiuoli,  koja povezuje Piazza del Duomo i Piazza della Signoria, biće Nastasižima “dostojna” zamena  stare čaršije Tešnjara, Parka Pećina, Kolubare samo sa 7mostova, 4 manje od broja na reci Arno.

koja deli Firencu na dva dela.

Fudbalski knez sa Kolubare ponovo će biti u prilici da uživa o osmesima ljudi na Trgovima Firence, od trga Republike,  Mikelandjela,  Barđela, Ponte Vekio, Piti, Stroci  Duomo, sa  Katedralom, Đotovim zvonikom i Krstionicom Svetog Jovana, do   Operi  del Duomo, Palatama   Mediči, Piti. Stroci.. Canoniči., restoranima a i kafeima na  Trgu Sinjorija  u Muzeju  Guči  posebno dragom  ljubiteljima mode,  u šetnji već pomentih  11 mostova od zapada ka istoku na reci Arno, koja seli Firencu na dva dela

Valjevcac Mata se u Violi pridružuje  svojim Partizanovcima  Nikoli Milenkoviću i Dušanu Vlahoviću.

Nastasić je  započeo svoj drugi mandat u klubu iz Firence i Seriji A.

Sa  Blekijem – Milenkovićem.  ovog leta produžio ugovor, golgeterom  koga juri krem erooskog fdubakla  Dušanom Vlahovićem  predstavljaće okosnucu Viole u cvetnon gradu kako još zovu Firencu

Lepa vest je da se  Mata Nastasić vratio se i u reprezentaciju Srbije.

Bio je dovoljan jedan razgovor sa  selektorom Draganom Stojkovićem da  se “zaleđena odluka“ istopi” pa ćemo Nastasića gledati ponovo u plavom dresu  septembru u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.