Logo
Print this page

KOŠARKAŠI METALCA I VATERPOLISTI VALISA SVETLE TAČKE U ZONI SUMRAKA VALJEVSKOG SVETA SPORTA Featured

kkm 26 8 21 1 U očekivanju da najveće štetočine valjevskog sveta sporta u finansijskom i svakom drugom smislu  stignu zaslužene kazne za sva nedela što  su činili,  i da vlast shvati da je servis građana, a ne grupa bezličnih likova i slepih poslušnika i najamna radna snaga, puki izvršioci svega što im se naredi, svedoci smo  nestvarnog saznanja da je sport danas u Valjevu u blatu,  marginalizovan kao nikada do sada.

Park Pećina  nikako da skine anatemu prokletstva  u 21. veku.

„Neimari“ su uspeli da ugase  fudbalsku svetinju „Staru damu“. Ostavili su pustoš za subom, Potrošili su 300 miliona narodnih para  od 2011. do ovog leta. Za prvih 11 godina novog milemijuma se ne zna cifra. Mutant igra 4. Ligu sa tri varoši Mionicom, Ljubovijom i Lajkovcem i selima od Petkovice,  Bogosavca, Prnjavora, Vladimiraca, Vrela,  do Strmova i Divaca. A deca po ogledu na starije koleze poispadaše  ko kromir iz bušnih džakova, i trčaće ua loptom  po selima u  okolini Valjeva.  Danas mutant dobro prođe. Isprašiše ih Požežani samo sa 3:0. Biće ponovo "veselija"  za tra dana u Strmovu!           

Ovi što se slikaju sa kesama pokupljenog smeća u koritu Kolubare u centru grada  nameraćili su  da   iseku drveće u Parku Pećina.

Biće da su se malo više zaigrali. Upozoreni su da je neko zloupotrebio službeni položaj.

Najveći park u Gradu Valjevu, pluća Grada  će ipak preživeti „seču“, bez obzira na ishod skupštinskog zasedanja i odluku odbornika.

Park Pećina će biti  biti branjen i ODBRANJEN golim rukama!

„Ubice“ narodnih para su za dve godine „spucale“ 16 miliona ZA RUŠENJE I GRADNJU novog košarkaškog terena na Zdravljaku.

Sada troše 8 miliona  za parterno uređenje, rasvetu, asfalitiranje prilazne "piste"   do košarkaškog terena na Zdravljaku.  „Rok za završerak radova “ Skadra na Bojani“ je 9.septembar. Prvobitno je prošle godine  trebalo da bude sve gotovo 15.septembra, ali nije.

Valjevo  i dalje  "ima"  halu sportova, ali samo nacrtanu.

Nalik je onoj u Varaždinu. Na papiru postoji i Kongresni centar. Cena se ne pominje. Očigledno je moraće  opet golim  rukama da se brani  SPC iz 1997. godine. Sa 5.000 mesta i bazenom košta 16 miliona evra.

Zatvoren bazen  niko  iz aktuelne vlasti  ne pominje.

 Vlast bi i dalje da vređa dostojanstvo i zdrav razum   Valjevki i Valjevaca.

Zaboravlja da je  2022. na korak. Na  izbornoj utakmici svako će dobiti po zasluzi.

A, sport valjevski je sveden na vaterpolo, superligaša VK Valis, sa najboljom školom vaterpola pored Partizana i Radničkog iz Kragujevca. Rade u Petnici i ne žale se. Sanjali su i dosasnajli Super ligu. Sada i zatvoren bazen, za decu, sportiste i sve Valjevke i Valjevce. Naoružani znanjem i strpljenjem, ne sumnjamo, pobediće!  

Košarka i KK Metalac su „progledali“.

Nema više plaćenog predsednika, ima brljanja ali ni nalik tiraniji u trajanju od  16 godina, dve na veresiju Metalca u ABA ligi, igrane su za slavu, ali i te dve sa predsednikom, na platnom spisku ćemo zaboraviti.

Tu je i malo atletike VAK Valjevo, boksa, i biciklizma.

Odbojka je  svedena na trošenje novca, članinarenje, pljačku pokrivenu pričom naivnim roditeljima, o avionima i kamionima.

Sve drugo počev od najpopularnijeg  fudbala je pretvoreno nestručnim radom i kriminalom bez granica, u prah i pepeo.

Izuzeci su i zonaš Radnički sa Petog Puka, sa prepoznatljovom školom fudbala, sve utemeljenji Senjak i nadolazeći  Tešnjar.

KK Metalac konačno je počeo na vreme pripreme.

Umesto dogovora za 10 sekundi na kraju sezone završene opstankom u KLS, bez dovoljno sluha i diplomatije,  videsmo odlazak  Vladimira Đokića. Usledio je okasneli avgustovski poziv kapitenu  Igoru Đukovića.

Što bi Vlada Gajdarov rekao: NI gore sredine, ni lepše oklolinine.

Ko će, ako ne svoj svome!

Dolaskom mladog trenera Branislava Ratkovice u „paklu“  hale sportova 15.septembar počelo je stvaranje novog  tima sa Rikijem Stefanovićem i Markom Bajićem nosiocima igre iz protekle sezone.

Nova imena Ćućović, Marjanović,  Mijajlović,  Stanojević, Pajović, lako je  prepoznati,  biće  pojačanja.  Na Aranitoviću  i Paviću i valjevskoj deci Jankoviću I Tefofiloviću ali i  najmladjima Stevanu  Gnjatu Kosti Simjanovskom, obojica su rođeni 2004.godine, je  da se  bore za mesto pod Suncem.  

“Pakao”  hale sportova "15.septembar"  je zamenjen  divičbarskim rajem.

U hotelu Crni vrh ekipa  ima svetske uslove za pripreme,  dvoranu i  otvoreni teren. Divčibarska bajka potrajaće do narednog ponedeljka.

Za  vikend će uslediti  dve izuzetno ozbiljne  provere.

U subotu  protiv užičke Slobode i u  ponedeljak će rival biti čačanski  Borac.

Po dolasku  Valjevo uslediće nove provere do početak nove sezone  i gostovanja Vojvodini u Novom Sadu 2.oktobra. Na otvaranje sezone u Valjevo stiže Dinamik 9.ktobra.

Posvećenost  i „zaključavanje“ smo videli do sada. Septembarske provere takođe su planirane da budu bez prisustva publike.

Bek šuter i dobra trojka su preka potreba već  je jasno, ali vremena konačno ima dovoljno da se nadležni pozabave rešavanjem i ovog rešivog problema

Prva provera sa ekipom Borca iz Lazarevca, reprezentativca i nedašnjeg igrača Metalca Stefana Birčevića, donela je ubedljivi trijumf Metalca 101:55 (31:22, 36:7, 17:6, 17:20).  

Čekamo obećane Elanove konstrukcije i koševe u hali sportova "15.septembar".

Pomračanje  u hali sportova će biti  prisutno i ove sezone, da li konačno sa publikom, odlučiće  Krizni štab.

Ali narod mutav nije!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.