Logo
Print this page

VARATONCI, VALJEVKE I VALJEVCI ISTRČALI TRKU LJUDSKOSTI ŽIVOTA NADE I LJUBAVI Featured

 varatonac 3 21 28 8

Treći  po redu valjevski polumaraton u organizaciji  Varatonca  okupio je preko 200 učesnika.

Prvi pobednik je  valjevski Gimnazijalac Nikola Đukić(15), ubedljivo  prvi na 5.000 metara.

varatonac nik i tanja1

Posle izleta u svet fudbala I košarke, iako samo  sedam meseci u atletici  potvrdIo je talenat nasleđen  od roditelja  Tanje i Gorana  juniorskih šampiona  Jugoslavije.

varatonac 3 nikola 1

Nikola je bio akter Humanitarne trke, a svi učesnici su se kupovinom startnog broja uključili u akciju  opremanja porodilišta Opšte bolnice u Valjevu, i  na najlepši način  su postali pokrovitelji Udruženja “Rodi se na lepom mestu”. Pomogli su i lečenje  malene Valjevke Elene Krstivojević.

varatonac medalja 1

U trci dana u polumaratinu, posle 21. pretrčanog kilometra prvi  je kroz  cilj  prošao Osečanac Milan Petrović (1,21,14). Milan Marinković je bio drugi (1,26.04), a  Vladimir Milovanović(1,29,34) je bio treći.

varatonac 3 trkaci

Vlasnica novog rekorda valjevskog polumaratona je Čačanka Jelena Paunović(1,37,499).  Tatiana Vasiljević I Suzana Šuster  Radojević su za zaostatkom od 6, odnosno 9 minuta  su stigla na cilj iza pobednice.

varatonac postolje cure

Manje zahtevnija trka zadovoljstva na  10 km  takođe  je imala  svoje junake.

Pobednica je Jagoda Stolić, brža od Anete Buntić i Sanje Kostić. Pobedničkji trio u muškoj konkurenciji čine: Ilija Etinski, Vladimir Čančarević i Milan Cvijanović.

Organizacija besprekorna, bez najmanjeg incidenta,  iako u rukama mlađarije zaljubljene  u kraljicu sportova: Nikole Novakovića, Violete Pavlović, Nenada Vasiljevića, Biljane Jelesijević, Dejana Muzdraka, Tomislava Ostojića, Suzane Marijanović, Ane Tomić, Đorđa Petrovića, Nikole Novkovića(fotoreporter) i naravno “mentora” ekipe Marije Pantelić.

varatonac marija1

varatonac sup1

Ne bi loše loše  da uz pomoć iskusnijih i starijih kolega iz AK VAK  nova generacija  konačno preuzme srozane manifestacije, Memorijal generala Đukića i  Svetosavsku  trku.

varatonac vak

Vremenski uslovi za Valjevski  polumaraton bili su idealni, publika je bila uz takmičare, duž cele staze.

Trčalo se "Narcisa" niz Sinđelićevu, pa   pored Hrama  Vaskrsenja Gospodnjeg , ulicom  Kneza Mihaila  preko gvozdenog mosta uz Gradac  i nazad ulicama  Vuka Karadžića i Karađorđevom  do cilja  na raskrsnici  nekada ulice imena Žikica Španac i Karađorđeve.

varatonac publika

Svi akteri  koji su prošli kroz cilj  nagrađeni su  medaljama.

Tokom trajanja skoro  dvosatne manifestacije, valjevskog polumaratona, neopisivo pozitivnu energiju širili su akteri, srdačno pozdravljani  od pomalo iznenađenih Valjevaca.

Pozitivno šokirani uverili su se da  život pobeđuje svakodnevno zlostavljanje  i otvorene pretnje svih mejnstrim medija. Vera u život,  istinu, pravdu, ljudskost,  ljubav i sreću  pobeđuju svako zlo.

Zato današnji   korak ka povratku u maraton života ima neprocenju vrednost.

Trka i borba za normalan život je konačno počela i u Gradu Valjevu!

Bravo i hvala vam Varatonci, Valjevke i Valjevci i svi najdraži gosti učesnici Valjevskog polumaratona!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.