Logo
Print this page

VIOLA, KATAR, LUKSEMBRUG, SLEDI DABLIN ZA LETO IZ SNOVA MATIJE NASTASIĆA! Featured

NAST MAT SRB LUKS 4 1 30

Leto iz snova srpskog reprezentatavica, Valjevca, izuzetnog sportiste, porodičnog čoveka, vere i ljubavi, humaniste Matije Nastasića imalo je novu slatku epozodu večeras na na beogradskoj Marakani.

Valjevac se vratio na prvo "mesto zločina"  iz Šalkea u "matičnu" Forentinu Posle  razgovora i ekspresnog dogovora  sa selektorom Draganom Stojkovićem, evo ga  ponovo posle dve godine samastalnog izgnanstava na mestu zloćina broj dva. Večeras je  igrao za  "plave", ma koliko bili "crveni ili "beli", za svoju  Srbiju.

U Kataru je  istrčao na teren sa kapitenskom trakom, a domaćin je je isprašen sa 4:0.

Večeras je u Beogradu odigrao 30. meč za reprezentaciju.

U pobedi Srbije protiv Luksemburga 4:1 u meču kvalifikacija za SP u Kataru Matija  bio  poslednja linija odbrane ispred Rajkovića sa svojim partizanovcima strelcem četvrtog gola  Blekijem Milenkovićem i  najmlađim Kalabom Pavlovićem. Da u pravom smislu Marakana bude  crno bela pobrinuo sa  dvostruki strelac, sedmo put u ovim kvalifikacijama, sada sa 43 gola u  "plavom" dresu Aleksandar Mitrović,  a Matin saigrač  u Italiji pored  Nikole MIlenkovića, Dušan Vlahović je takođe bio akter. Nije se upisao u listu strelaca iako je imao priliku.

Ukupno 30-i Nastasićev nastup je bio očekivano uspešan.

Iako neprimetan u igri uvek je bio na pravom mestu, unosio mir u odbrani  a shodno situacijama reagovao  pravovremeno i nepogrešivo. Piksi je očigledno povukao pravi potez odlukom da Nastasića pozove u reprezenataciju. Jedan od najboljih igrača svih vremena, Dragan Stojković alhemičarski vaja tim i stvara  igru, konačno sa energijom i moći pobednika.

Nastasića pre povratka u Italju sa reprezentativcima Srbije očekuje novi ispit u Dablinu 7.septembra protiv za malo "dželeta" Portugala, Irske večeras konačno na prvom bodu i to u završnici meča sa Azarbejdžanom(1:1). Posle prve polovine kvalifikacija Srbija deli prvo mesto sa Portugalom, ali ima bolju gol razliku. Dileme nema sa Ronaldovom družinom u Lisabonu Srbija če odlučiti ko će okončati kvalfikacije za SP u Kataru na prvom mestu.

Nastasić  se vratio u Fiorentinu uoči Preobraženja.

U leto 2012, se preselio iz Firence u Mančester Siti. Transfer je doneo Fiorentini zaradu od 15 miliona evra plus još partiazanovca  Savića gratis, kasnije prodatog  Atletiko Madridu za 25 milona evra. Otuda i razumljivo poštovanje i respekt za Matiju Nastasića u gradu  renesansne  umetnosti, Medičijevih,  nesvakidašanjih građevina, gradu koji od svog vekovima sticanog  bogatstava   posebno ceni voli fudbal. Ljubav se  iskazuje na velelepnom stadionu svih Fiorentinaca "Artemio Franki". 

Predsednik kluba Roko Kormiso nije imao dilemu i miljenik Viole je ponovo u Firenci, na "mestu zločina" čvrsto rešen da sa svojim  prijateljima iz iste Partizanove škole u tekućoj sezoni donese nove radosti navijačima ljubičastih.

Kako je krenulo sa Matijom Nastasićem biće radosti za Srbiju, i naravno za  Fiorenitinu i Firencu.

Podsećanja radi,  naš Valjevac Mata je donirao od zarađenog svojim fudbalskim umećem više od 150.000 evra za komplet renoviranje Dečijeg odeljenja Opšte bolnice Valjevo.

Zahvaljujući Matinoj donaciji mnogo više je osmeha na licima devojčica i dečaka lečenih i izlečenih, na svoju i  radost najbližih i medicinskih radnika, u poziciji da rade svoj zahtevni i odgovorni  posao, posvećeno i  u normalnim uslovima.

A dok uživamo u igrama  Srbije, povratku Matije Nastasića na  najveću fudbalsku scenu, svedoci smo agonije  naše  Stare  fudbalske dame iz Parka Pećina.

U prvu nedelju ovog septembra ko bude želeo videće za neveravati, u Parku Pećina derbi posrnule Stare dame, sa Divcima.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.